"שיעור הצמיחה בסין בשפל של 28 שנה; היעד ל-2019 יופחת"
לפי דיווח ב"רויטרס", הכלכלה הסינית צמחה אשתקד ב-6.6%; היעד לשנה הנוכחית יעמוד על 6%-6.5%; ברקע: מלחמת הסחר עם ארה"ב והאטה בביקוש המקומי
- סין תעודד מקומיים וזרים לבזבז כדי להאיץ את הכלכלה
- הכלכלן הראשי של UBS: "סין לא טובה בחדשנות, וזה מה שיעכב אותה"
- נזקי ההאטה והזעם בסין התחילו באפל אך לא יעצרו רק בה
היעד המוצע, שייחשף רשמית בוועידה השנתית של המפלגה הקומוניסטית במרץ, אושר על ידי המנהיגים בכנס הכלכלי שהתקיים בחודש שעבר, כך לפי 4 מקורבים. נתונים שיתפרסמו בהמשך החודש צפויים להצביע על האטה בצמיחה הכלכלית בסין לסביבות 6.6% ב-2018, השיעור הנמוך ביותר מאז 1990.
האנליסטים אף מעריכים כי הכלכלה תמשיך לאבד תנופה גם השנה לפני שהשפעת התמריצים תבוא לידי ביטוי. "הצמיחה קרוב לוודאי לא תהיה גבוהה מ-6.5% השנה, ויהיו בעיות אם תרד מתחת ל-6%", הגיב אחד המקורות, שביקש להישאר בעילום שם.
צמיחה של 6.2% בשנתיים הקרובות נחוצה על מנת לעמוד ביעדים שהציבה הממשלה להכפלת התמ"ג וההכנסות עד 2020.
אימוץ מגוון של יעדים יעניק לקובעי המדיניות מרחב תמרון לנוכח חוסר הוודאות בעקבות מלחמת הסחר עם ארה"ב, והניסיונות להגיע להסכם בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם. "הלחץ על הכלכלה הוא גדול, והמדיניות הכללית מתמקדת ביציבות השנה ואפילו בשנה הבאה", אמר מקור נוסף.
הבנק המרכזי קרוב לוודאי יזרים יותר הון על ידי הורדה נוספת של העתודות שהבנקים נדרשים להחזיק. עם זאת, קובעי המדיניות מעדיפים להימנע מהורדת הריבית, מתוך חשש למשיכות הון מסין. במקביל, הממשלה צפויה להגביר את התמריצים הפיסקאליים באמצעות קיצוצי מסים חדים לחברות והעלאת ההוצאות על פרויקטי תשתיות. המקורבים מוסיפים כי המהלכים קרוב לוודאי יובילו להרחבת הגירעון מרמה של 2.6% מהתוצר שנרשמה בשנה שעברה, אך עדיין יישאר מתחת ל-3%.