$
השורה התחתונה

הישראליות שעל כוונת האקזיטים

בבית ההשקעות אופנהיימר מסמנים שש חברות ישראליות שעשויות לעניין ענקיות מחו"ל. חברות הסייבר מרכזות עניין

דרור רייך 12:3107.11.18

אתר CNBC דיווח לפני שבועיים כי חברת ההייטק הישראלית מלאנוקס, יצרנית ציוד תקשורת לשוק הדאטה סנטר, נמצאת במגעים בנוגע למכירה אפשרית של החברה, ששכרה לשם כך את שירותי הייעוץ הפיננסי. זאת לאחר שהחברה קיבלה לפחות שתי הצעות לרכישתה, בהתבסס על גורמים המקורבים לעניין. לפי הדיווח, המשא ומתן נמצא עדיין בחיתוליו. ממלאנוקס לא נמסרה תגובה לידיעה.

 

מבלי להתייחס לשמועות, בבית ההשקעות אופנהיימר ניסו לאפיין את המיזוגים והרכישות בקרב החברות הישראליות, בהתבסס על ארבע עסקאות שכבר נסגרו השנה ומהן לנסות ולהעריך איזה עוד חברות ישראליות אולי קרובות לאקזיט.

 

סייברארק סייברארק

 

העסקה הראשונה היא של חברת אורבוטק שהודיעה במרץ השנה על רכישתה בידי חברת השבבים האמריקאית קלה־טנקור (Tencor־Kla) בעסקת מזומן ומניות המשקפת מחיר של 69 דולר למניית אורבוטק ובסה"כ כ־3.3 מיליארד דולר. העסקה צפויה להיסגר עד סוף השנה.

 

העסקה השנייה עליה התבסס בית ההשקעות היא של סודהסטרים, שנרכשה על ידי פפסיקו באוגוסט השנה תמורת 3.2 מיליארד דולר. העסקה נעשית במזומן, לפי שווי של 144 דולר למניית סודהסטרים שצפויה להיות מושלמת עד לינואר 2019.

 

האקזיט השלישי הוא של מזור רובוטיקה הישראלית שנרכשה בספטמבר השנה על ידי ענקית הטכנולוגיה הרפואית מדטרוניק תמורת 1.6 מיליארד דולר. מדטרוניק שילמה 58.5 דולר עבור כל מנייה של מזור. הרכישה האחרונה הייתה של חברת הסייבר אימפרבה, שנמכרה לקרן ההשקעות תומה בראבו (Thoma Bravo), תמורת כ־2.1 מיליארד דולר. המחיר מייצג שווי הגבוה ב־29.5% ממחיר הסגירה של מניית החברה ביום שלישי שהיה 55.75 דולר למניה במזומן.

 

למרות שמדובר בחברות שפועלות בתחומים שונים, באופנהיימר מזהים מספר גורמים משותפים בארבע הרכישות הללו. גורמים אלה מתקיימים גם במקרה של מלאנוקס, וכן בעוד מספר חברות טכנולוגיה ישראליות.

 

 צילום: שאטרסטוק

תורמות לצמיחה הכוללת

 

"ראשית, מדובר בחברות בטווח שווי שוק של 1־5 מיליארד דולר, טווח המאפשר לרוכשת לבצע את העסקה מיתרות מזומנים שוטפות, בלי דרישת גיוס משמעותית, גורם שחשוב במיוחד נוכח השוק התנודתי בימים האחרונים" מסביר סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר מבית ההשקעות אופנהיימר. "בהקשר זה, חשוב להדגיש כי מצבי לחץ בשוק המניות הכללי לא מנעו מהחברות הרוכשות לבצע רכישות, ואף הגבירו את קצב העסקאות".

 

"שנית, כל ארבע החברות הנרכשות התאפיינו בפרופיל צמיחה גבוה בהכנסות, בקצב של למעלה מ־10%, במקביל לשיעור רווח גולמי גבוה" ממשיך וסצ'ונוק. "בכך, חברות היעד לרכישה מצליחות לתרום באופן מהותי לצמיחה הכוללת של החברות הרוכשות, ובנוסף לכך להוביל לתרומה חיובית לרווחיותן, אפילו ללא ביצוע מהלכי התייעלות במבנה הוצאות".

 

ורוניס, נאסד"ק ורוניס, נאסד"ק

 

6 חברות על הכוונת

 

לפי הקריטריונים האלה, באופנהיימר גיבשו רשימה של 11 חברות ישראליות הנסחרות בארה"ב, כאשר ארבע מתוכן כבר נמצאות בהליכי רכישה. גם חברת מלאנוקס נמנית על רשימה זו ומתאפיינת בתמחור חריג לטובה.

 

רשימת החברות הישראליות המתאימות להגדרת הפרופיל המתואר כוללת את חברת האינטרנט וויקס.קום, שלוש חברות הסייבר הצומחות — סייבר ארק, ורוניס ופורסקאוט, יצרנית הציוד לשוק האנרגיה הסולארית סולאראדג', וכן חברת רדוור, חברה שלגביה עלו כבר בעבר הערכות בנוגע ל־M&A, שטרם הגיעו למימוש. כעת נצטרך להמתין ולראות האם נזכה לראות עוד אקזיט של חברה ישראלית בקרוב.

  

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x