$
דעות

מכירת אורבוטק: ברגע האמת הם לא עמדו בפיתוי

אחת הסיבות העיקריות שבעקבותיה נרכשת אורבוטק היא דריסת הרגל שמציעה החברה הישראלית בתחום הרכב האוטונומי העתידי

מאיר אורבך 06:5820.03.18

אורבוטק עברה הרבה גלגולים עד שהפכה להיות חברה מצליחה וקורצת לרכישה. אחת הסיבות העיקריות שבעקבותיה נרכשת החברה היא דריסת הרגל שמציעה החברה הישראלית בתחום הרכב האוטונומי העתידי. הצלחת החברה הישראלית בתחום והמומחיות שהחלה לפתח בו היו סיבה נוספת להפוך את הרכישה הזו לאטרקטיבית לחברה הרוכשת, הזוכה בדרך זו לא רק לקוויי יצור מצליחים בתחום הצגים השטוחים אלא גם לעתיד שנראה יותר מבטיח בתחום הלוהט של הרכב האוטונומי.

 

החברה הישראלית הוותיקה החליטה להיענות להצעה הלא ממש עצומה להימכר. 28% מעל המחיר בבורסה הוא מחיר נאה לכל הדעות אבל מצד שני אינו כה גבוה אם החברה היתה מביטה קדימה ורואה את האפשרות להפוך להיות קלה־טנקור בעצמה עם מספר רכישות וצעדים שיהפכו אותה לחברה הרוכשת ולא הנרכשת.

 

 

אשר לוי, מנכ"ל אורבוטק אשר לוי, מנכ"ל אורבוטק צילום: עמית שעל

 

זאת בשונה מהרכישה של חברת מובילאיי שככל הנראה לא יכלה לעשות את זה בכוחות עצמה והיתה חייבת לחבור לענקית דוגמת אינטל. אורבוטק היתה כבר עם דריסת רגל עצומה בשוק שלה ועם מחזורי מכירות נאים שאיפשרו לה להיות ענקית בתחומה ולא להיבלע על ידי חברה אמריקאית.

 

בכירי ההייטק בישראל מדברים רבות על הרצון לבנות חברות ענק בישראל אבל כאשר מגיע רגע האמת רבים מהם לא עומדים בפיתוי ומוכרים את החברה. שונה מהן היא חברת צ'ק פוינט אשר מעמדה דומה מאוד למעמד של אורבוטק בשוק שלה. החברה מתחרה מול ענקיות סייבר עצומות דוגמת סיסקו וסימנטק אבל בוחרת להישאר עצמאית ולהתפתח באחריות. חבל שמנהלי אורבוטק לא ניחנו באותו אורך נשימה שבו ניחן מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט גיל שויד.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x