בלעדי לכלכליסט
אבי כץ מחפש שלד ציבורי ליצוק אליו את קרן הגשמה
הקרן, שרוצה להפוך לציבורית, בוחנת במקביל הכנסת שותף - משקיע מוסדי או הציבור, באמצעות הנפקה בבורסה. מדובר בשינוי גישה עבור כץ, שנמנע עד היום מחשיפת פעילות הקרן. המהלך יאפשר בהמשך מימון זול יותר באמצעות הנפקת אג"ח
לחצו כאן לעמוד הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
קרן הגשמה רוצה להפוך לחברה ציבורית. ל"כלכליסט" נודע כי הקרן מבקשת להתמזג לתוך שלד ציבורי ובמקביל בוחנת אפשרות של הכנסת משקיע מוסדי כשותף ושל הנפקה בבורסה.
- עיקול? הבעיה של קופיקס היא השותפה שלה
- אבי כץ וחנן שמש בגיוס נוסף להגשמה: השקעה של 8.4 מיליון דולר לפרויקט בדאלאס
- אבי כץ: "מצפים מקופיקס להצלחה לא הגיונית"
הגשמה היא חברת השקעות פרטית, שמנוהלת על ידי חנן שמש, המשמש כיו"ר ושותף לצד המייסד אבי כץ. מנכ"ל הגשמה הוא רון ברקוביץ'.
הגשמה מאפשרת למשקיעים פרטיים להשקיע, ביחידות השקעה שמתחילות ב־100 אלף שקל, בפרויקט נדל”ן יחד עם היזם שלו. מאז הוקמה ב־2009 גייסה הגשמה ממשקיעים 2.6 מיליארד שקל.
אפשרות 1: מיזוג עם טכנופלס ונצ'רס
עוד נודע כי בשבועות האחרונים ניהלה הגשמה משא ומתן למיזוג עם החברה הבורסאית טכנופלס ונצ'רס, שבשליטת תומר חפץ וארז רוזנבוך, באמצעות חברת אתו ניהול. החברה נסחרת לפי שווי של 19 מיליון שקל ונסחרת מתחת להונה העצמי, שעמד בסוף 2017 על 7.4 מיליון דולר.
טכנופלס ונצ'רס מחזיקה בכמה חברות טכנולוגיה ולא ברור כיצד המיזוג עם הגשמה תוכנן להתבצע. ככל הנראה, טכנופלס ונצ'רס היתה מוציאה החוצה את חברות הטכנולוגיה לפני המיזוג. אלא שנראה כי המגעים מול טכנופלס הוקפאו לעת עתה.
אפשרות 2: הכנסת שותף - משקיע מוסדי או הציבור
אפשרות נוספת שבוחנת הגשמה היא של הכנסת שותף לקרן: גוף מוסדי שייכנס כשותף בהיקף של עד 30%, או הנפקה ראשונית של מניות הקרן בבורסה, כלומר הכנסת הציבור כשותף. שווי החברה הנדרש במהלכים אלה הוא כחצי מיליארד שקל.
הגשמה משקיעה בפרויקטי ייזום בחו"ל, והיא בולטת מבין כמה קרנות שנפתחו לאחרונה או מבקשות להיפתח. הקרן החליטה לפני כשנה וחצי לפנות לקהל הרחב, ובהתאם להנחיות רשות ני"ע פרסמה תשקיף בנפרד לכל אחד מהפרויקטים שלה המוצעים לציבור. בפרויקטים אחדים ספגה הגשמה עיכובים של כמה חודשים, שפוגעים ברווחיה ומעלים את עלויות הפרויקט.
לאור היקף הגיוסים הנרחב של הגשמה, היא נדרשת לבחון את צעדיה הבאים ואת מהלכי ההתרחבות שלה. עד היום שימשו הכספים שגייסה למימון ההון העצמי בפרויקטים, ובכוונתה לשתף את המשקיעים גם במימון הפרויקטים. מימון כזה יכול להיעשות באמצעות גיוסי אג"ח, מהלך שעלותו תהיה נמוכה יותר במידה והחברה תהיה ציבורית.
חלופה אחרת שעומדת לרשות החברה היא לגייס חוב פרטי, אולם אפשרות זו נחשבת ליקרה יותר.
קל יותר להפוך לחברה ציבורית באמצעות יציקתה לתוך שלד. מהלך כזה אינו כרוך בעלויות של חיתום וכדומה; אולם, הוא כן מאלץ את הקרן להקצות מניות בחברה הממוזגת לבעלי השליטה הקיימים בשלד.
לאבי כץ יש כבר ניסיון במהלך מסוג זה, לאחר שמיזג את קופיקס לתוך שלד בורסאי של אגרי ב־2015. המיזוג של הרשת נעשה לפי שווי של 100 מיליון שקל, וכיום היא נסחרת בשווי של 113 מיליון שקל.
ההפיכה לציבורית גובה גם את מחיר השקיפות: הגשמה נדרשת להיחשף, על כל מרכיביה, לקהל המשקיעים שלה, וזאת באמצעות דו"חות כספיים.
ככל הידוע, הגשמה, יחד עם קרנות חדשות אחרות, מנסה לגייס מאות מיליוני שקלים באמצעות קרן מימונית, שמגייסת על בסיס פרויקטים שבכוונתה לרכוש. ברשות ני"ע לא מעניקים בשלב זה אישור לקרנות הללו, אף שיו"ר הרשות הקודם שמואל האוזר נטה לאשרן.
ברשות חוששים כי הקרנות החדשות, שרובן מגייסות כחברות צ'ק פתוח, ללא הון עצמי, וללא ניסיון כחברה פעילה, עלולות להשקיע את ההון שיגוייס מבלי שהמשקיעים יידעו לאן הכסף מופנה. זו אחת הסיבות שהביאו את הגשמה לפנות למודל של הנפקה או של יציקת הקרן כולה לתוך שלד.
מהגשמה נמסר: "הגשמה בוחנת מעת לעת הזדמנויות עסקיות שונות, אולם טרם התקבלה החלטה קונקרטית".