דיווח שוטף
וול סטריט: ההסלמה במלחמת הסחר שלחה את דאו ג'ונס לירידה של 2.3%
נאסד"ק איבד 2.3% ו-S&P 500 ירד ב-2.2%; שלושת המדדים נכנסו לטריטוריה שלילית בסיכום שבועי; הנפט איבד השבוע 4.4%; ירידה בתשואות האג"ח של ארה"ב; זאת לאחר שטראמפ החריף את מלחמת הסחר עם סין ואמר כי יבחן הטלת מכסים נוספים על בהיקף של 100 מיליארד דולר; שר האוצר מנוצ'ין: מתכוננים להסלמה, אך זו לא מטרתנו; אכזבה מדו"ח התעסוקה לחודש מרץ
דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים
23:00 - מלחמת הסחר הסינית-אמריקאית שלחה את וול סטריט לעוד יום מסחר סוער, כשהמדדים המובילים נסגרים בירידות חדות ומסיימים את השבוע בטריטוריה שלילית: דאו ג'ונס ירד ב-2.3% (ירידה של 0.7% בסיכום שבועי), נאסד"ק - ב-2.3% (1.4%) ו-S&P 500 איבד 2.2% (2.1%), כשמניות התעשייה מובילות את המגמה השלילית בו. בואינג איבדה 3.1% וקאטרפילר - 3.5%. גם מניות הטכנולוגיה סבלו מהפסדים, ובהן אמזון ואינטל שירדו ב-3.2%, אפל - ב-2.6% ונטפליקס - ב-1.7%.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
"זוהי באמת התגובה לסין", כך אמר ל-CNBC ג'יי.ג'יי קינאהאן, אסטרטג שוק ראשי בחברת TD Ameritrade ביחס להסלמה ולהצהרות טראמפ, "מה שראינו ביחס לממשל הוא מגמה של הצהרות גדולות שבעקבותיהן כולם מתרגזים ואז נמצא פתרון פרגמטי".
מי שבכל זאת יכולה להיות מרוצה היא טסלה, שסיימה את השבוע הטוב ביותר שלה מזה ארבע שנים עם עלייה שבועית של 14.5%. בחמשת השבועות שקדמו לו סבלה המניה מירידות, כשבשבוע שעבר ירדה ב-12% - הירידה החדה מאז פברואר 2010. הסיבה לעליות היא נתונים שחשפה החברה ועודדו את המשקיעים ביחס להתקדמותה האפשרית בייצור מודל 3 של מכוניותיה.
22:10 - הירידות בדאו ג'ונס כבר מגיעות ל-3% והוא בדרכו לנפילה החדה מזה חודשיים. מדובר בפעם החמישית מאז ראשית 2018 שהמדד מאבד יותר מ-2%, כשבשנה שעברה דבר זה לא קרה כלל. S&P 500 נחלש ב-2.8%, וגם כאן מדובר בירידה החדה ביותר באותה תקופת זמן. נאסד"ק נופל ב-2.7%. מניות בואינג וקאטרפילר החשופות למסחר עם סין מאבדות כ-4% כל אחת. במקביל תשואות האג"ח של ארה"ב יורדות: התשואה על אג"ח ל-10 שנים יורדת ב-5 נ"ב ל-2.725%. התשואה לאג"ח ל-30 שנה יורדת בשיעור דומה ל-3.023%.
ב-CNBC מציינים כי מכירת המניות החריפה לאחר דבריו של יו"ר הפד פאוול, לפיהן העלאות הריבית יימשכו השנה, אם כי הגן על קצב העלאה מתון וסבלני (ראו דיווח קודם). כמה מהסוחרים קיוו כי פאוול יכיר בפגיעה הנגרמת לשווקים כתוצאה ממלחמת הסחר, אך הוא התחמק מהסוגייה. בתוך כך שר האוצר האמריקאי סטיבן מנוצ'ין אמר כי הממשל מתכונן להחרפה אפשרית במלחמת הסחר, אך "מטרתנו עדיין היא לא להיות שם". הוא ציין כי מתנהלים מגעים עם סין בעניין המכסים, אך סירב להתייחס האם הושגה בהם התקדמות.
21:50 - הנפט הגולמי ננעל בירידה של 2.3% לרמה של 62.1 דולר לחבית, ובסיכום שבועי איבד 4.4% על רקע התגברות מלחמת הסחר בין ארה"ב וסין. במקביל לפי נתוני חברת בייקר היוז מספר האסדות בארה"ב גדל בשבוע שעבר ב-11 ל-808 - הזינוק הגדול זה שלוש שנים. הברנט איבד היום 1.8% לרמה של 67.1 דולר לחבית, ובסיכום שבועי איבד 2.3%.
הזהב עלה הב-0.6% לרמה של 1,336.1 דולר לאונקיה, ובסיכום שבועי עלה ב-0.9%. היחלשות הדולר תרמה למגמה, כאשר מדד ICE הבודק את עוצמת המטבע האמריקאי מאבד 0.4% לרמה של 90.1 נקודות. הדולר נחלש ב-0.5% מול הין ונסחר סביב 106.9 ין לדולר. מול היורו הוא מאבד 0.4% לרמה של 1.2285 דולר ליורו.
20:55 - הירידות בוול סטריט מחריפות, וכבר מגיעות ליותר מ-2% בדאו ג'ונס.
בתוך כך יו"ר הפד ג'רום פאוול הגן בכינוס המועדון הכלכלי בשיקאגו על מתווה הבנק המרכזי בכל הנוגע להעלאות ריבית מתונות, ואמר כי הוא צפוי להימשך.
18:50 - בצל החשש ממלחמת סחר, נרשמו ירידות בבורסות אירופה. מדד סטוקס 600 האיזורי איבד כמעט 0.5%, כשמגזר הרכב מאבד 1.8% בשל חשיפתו האפשרית לסין. פוטסי איבד 0.2%, דאקס - 0.5% וקאק - 0.4%. מניית ריו טינטו איבדה 2.3% לאחר ש-BNP פאריבה הוריד את המלצתו למנייה ל"ניטראלי".
הירידות בנפט כבר מגיעות ל-2% והוא נסחר סביב 62.2 דולר לחבית.
18:05 - לאחר התמתנות מסוימת, הירידות בוול סטריט רק מתגברות - והן מגיעות עתה לעד 1.6% במדדים המובילים. הנפט יורד ב-1.3% לרמה של 62.7 דולר לחבית
16:30 - המסחר בוול סטריט נפתח בירידות של עד 1% במדדים המובילים, כאשר כל 30 המניות המרכיבות את דאו ג'ונס נופלות - זאת בעקבות דו"ח התעסוקה המאכזב והתגברות מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, לאחר שאתמול היה נראה כי חלה רגיעה בגזרה זו. בהתחשב במגמה זו, נאסד"ק צפוי לסיים את השבוע בירידה של 0.8%, ואילו דאו ג'ונס בעלייה של 0.7% ו-S&P 500 בעלייה של 0.1%. שלושת המדדים סיימו אתמול יום שלישי רצוף של עליות, שנקטעות עתה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בין המניות המובילות בירידות - בואינג וקאטרפילר שמאבדות 1.7% ו-1.6% בהתאמה בעקבות חשיפתן לסין.
15:40 - דו"ח תעסוקה מאכזב בארה"ב: למשק האמריקאי נוספו 103 אלף משרות בלבד במרץ, הרבה פחות מתחזיות האנליסטים שעמדו על 170 אלף. שיעור האבטלה נותר על 4.1%, שפל של 17 שנה.
נשיא ארה"ב טראמפ התייחס היום להחלטתו מאמש לבחון הטלת מכסים נוספים על סין. בראיון ברדיו אמר: "ארה"ב כבר הפסידה במלחמת הסחר, אין לנו מלחמה כזו עם סין". לדבריו, "אני לא אומר שזה לא יכאב לנו מעט; אבל השוק כבר עלה ב-40%, ב-42%, כך שאולי נפסיד חלק מזה. אבל נהיה מדינה חזקה הרבה יותר לאחר שזה יסתיים". בינתיים, סין הגיבה היום להודעת טראמפ מהלילה, והודיעה כי תנקוט צעדים נוספים בתחום המסחר - "בכל מחיר".
החוזים על המדדים בוול סטריט נותרו ללא שינוי אחרי פרסום נתוני התעסוקה ודברי טראמפ, ומאבדים כ-1%. גם המדדים באירופה ממשיכים בשלהם - ורושמים ירידות קלות. יורו סטוקס 600 משיל 0.5% מערכו.
14:25 - פייסבוק אישרה כי 2.7 מיליון אזרחים באיחוד האירופי נמנים על המשתמשים שחברת קיימברידג' אנליטיקה עשתה שימוש לא הולם בפרטיהם האישיים; כך אמר בכיר באיחוד - וזאת בעקבות מסמך ששלחה החברה לנציבות האירופית. לדבריו, האיחוד ילחץ על פייסבוק כדי שתחשוף עוד פרטים בנושא.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
12:15 - נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ממשיך לתקוף את אמזוןואת העומד בראשה ג'ף בזוס. טראמפ אמר אמש כי הוא מתכוון לבחון היטב את המדיניות הממשלתית ואת מה שהוא רואה כיתרונות עסקיים בלתי הוגנים של ענקית הקניות המקוונות. בשיחה עם עיתונאים באייר פורס 1 - המטוס הנשיאותי - האשים הנשיא את אמזון, שוב, ביתרון בלתי הוגן מול מתחריה ובאי תשלום מס מכירות מספק. כשנשאל אם יבקש לערוך שינויים במדיניות הממשלה ענה: "אנו נבדוק את העניין ברצינות רבה מאוד", והוסיף כי בית המשפט העליון ייבחן בקרוב את סוגיית מס המכירות.
גם פייסבוקממשיכה לספק כותרות: לפי דיווח ב-CNBC, הרשת החברתית ניהלה מו"מ עם כמה בתי חולים בארה"ב כדי לשלב את המידע הרפואי שלהם עם מידע של המשתמשים בה. לדברי החברה המהלך נועד לאפשר שיפור בזיהוי של מחלות או גורמי סיכון בקרב משתמשים. עם זאת, הפרויקט מעורר סימני שאלה רבים לאור השערוריות האחרונות שבהן היא מעורבת.
11:05 - בארה"ב יפורסם היום דו"ח התעסוקה לחודש מרץ. האנליסטים חוזים תוספת של 170 אלף משרות - הרבה פחות ממספר המשרות שנוספו בפברואר, 313 אלף. לפי הערכות, מזג האוויר החם יחסית בפברואר נתן רוח גבית לחברות בתחומים שונים, בהן תשתיות, שהגדילו את מספר העובדים שהן שוכרות. בעבר, לאחר חודשים בחורף שנתוני התעסוקה בהם היו חזקים במיוחד, נרשמה האטה מסוימת. כך לדוגמה ב-2017, לאחר ינואר-פברואר חזקים במיוחד, מרץ היה חלש - ונוספו בו 73 אלף משרות בלבד.
10:55 - בית משפט בדרום קוריאה הרשיע את הנשיאה לשעבר פאק גון-הייה בקבלת שוחד, וגזר עליה עונש מאסר של 24 שנה וכן קנס של 18 מיליארד וון (16.9 מיליון דולר). במסגרת הפרשה, קיבלה פאק סכומי ענק משורה של חברות, בהן סמסונג. היא הכחישה כי פעלה באופן לא חוקי.
10:15 - המסחר בבורסות באירופה מתנהל בירידות. קאק בפריז מאבד 0.4%, דאקס בפרנקפורט משיל 0.5%, פוטסי בלונדון יורד ב-0.3%. מדד יורו סטוקס נופל ב-0.5%.
08:30 - הבורסות באסיה נסחרות במגמה מעורבת, על רקע הודעת הבית הלבן כי ארה"ב שוקלת הטלת מכסים נוספים על מוצרים סיניים בהיקף של 100 מיליארד דולר. ניקיי בטוקיו עולה ב-0.1%, והאנג סנג בהונג קונג מטפס ב-0.7%; הבורסה בהונג קונג היתה סגורה אתמול לרגל חג, והמערכת שמאפשרת למשקיעים סינים לבצע בה פעולות תישאר סגורה עד יום שני. בורסת שנגחאי עצמה - כמו גם הבורסות בטייוואן ובתאילנד - סגורות לרגל חג. מדד MSCI אסיה פסיפיק, שאינו כולל את המניות ביפן, יורד ב-0.2%.
הין היפני - אשר נחשב לנכס בטוח עבור המשקיעים - מתחזק ב-0.1% לעומת הדולר.
בוול סטריט, החוזים מצביעים על ירידות של יותר מ-1%. אמש ננעלו הבורסות בניו יורק בעליות שערים.
כאמור, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע הלילה כי הורה לנציגי הסחר לבחון הטלת מכסים נוספים על מוצרים סיניים בהיקף של כ-100 מיליארד דולר; זאת, לדבריו, "לאור התגובה הלא הוגנת של סין". סין הכריזה שלשום על הטלת מכסים בשיעור של 25% על מוצרים אמריקאיים, בהם מכוניות, כימיקלים, ויסקי ופולי סויה, שהיקפם מוערך ב-50 מיליארד דולר. הענקית האסייתית נקטה את הצעד האמור שעות ספורות לאחר שארה"ב פרסמה את הרשימה המלאה של 1,300 מוצרי תעשייה וטכנולוגיה סיניים, החל מחלקי מכונות ועד לנורות לד,שעליהם יוטל מכס של 25% - בהיקף כולל של 50 מיליארד דולר.