1:0 לטובת שיכון ובינוי בקרב השליטה על איי.די.או - בינתיים
אסיפת בעלי המניות של חברת הנדל"ן הצביעה בסוף השבוע על בחירת שני דירקטורים חיצוניים חדשים. רק דורון כהן, אחד משני מועמדים מטעם שיכון ובינוי של שרי אריסון, זכה ברוב הנדרש. שני מועמדיו של יעקב לוקסנבורג נדחו. תידרש הצבעה נוספת בעתיד
האסיפה הכללית של בעלי המניות בחברת הנדל"ן איי.די.או (ADO), שהתכנסה ביום חמישי האחרון בתל אביב, נהפכה בן רגע לזירה נוספת במאבק השליטה בין בעלי המניות הגדולים של החברה בזמן האחרון.
- שלמה זהר נפרד משרי אריסון: "אף בעל מניות לא לחץ עליי לעזוב את איי.די.או גרופ"
- בעל מניות בלפידות תוקף: "חשש שלוקסנבורג עשה שימוש במידע פנים לרווח אישי"
- מאבקי השליטה הותירו את איי.די.או ללא דירקטורים חיצוניים
מצד אחד ניצבו בעלת השליטה שיכון ובינוי של שרי אריסון (37.5%) עם שותפיה החדשים לגרעין השליטה (34.4%) - משפחת דיין וקרן אפולו (ההסכם בין הצדדים טרם נכנס לתוקף). מהצד האחר ניצב יעקב לוקסנבורג (לוקסי), שמחזיק ב־6.8% ממניות איי.די.או, ומאז רכישתן התעמת עם בעלי המניות הקיימים בכל דרך אפשרית כמעט. הוא אף הגיש המרצת פתיחה (תובענה בבית משפט) נגד החברה ונגד שיכון ובינוי.
האסיפה עסקה במינוי שני דח"צים חדשים לחברה, לאחר שלוקסנבורג טרפד בדצמבר האחרון את המשך כהונתן של הדח"ציות לימור בלדב ומיכל מרום בריקמן. באסיפה ביום חמישי הוחלט למנות את דורון כהן, שהיה בעבר מנכ"ל משרד האוצר ומנהל רשות החברות הממשלתיות, ואחד המועמדים שהומלצו מטעם שיכון ובינוי. המועמדת השנייה של שיכון ובינוי, ריקי גרנות, שהיתה בעבר דירקטורית בכלל פיננסים והלמן אלדובי, לא קיבלה את הרוב הדרוש למינוי, וכמוה המועמדים שהציע לוקסנבורג - ברק סלומון ואלכס חפץ. החברה תיאלץ לקבוע אסיפה נוספת בעתיד, כדי למנות דח"צ נוסף.
לוקסנבורג רשם לעצמו נקודת זכות כשהצליח להדיח ברגע האחרון מרשימת המועמדים של שיכון ובינוי ואפולו את נגה קנז, מי שהיתה בעלת מניות וסגנית יו"ר ברוסאריו קפיטל. הוא טען לניגוד עניינים, כיוון שבזמן כהונת קנז ברוסאריו היא שימשה חתמית־משנה בהנפקות של שיכון ובינוי וגרפה מכך רווחים. המועמדות שלה הוסרה יומיים לפני האסיפה בעקבות דרישת לוקסנבורג.
סיפור מינוי הדח"צים באיי.די.או הוא רק קצה הקרחון במאבק שמתנהל בחברת הנדל"ן, הפועלת בשוק הדיור בברלין. הוא החל באוגוסט האחרון, כאשר רכשה קרן אפולו הבינלאומית עם משפחת דיין הישראלית נתח של 34.4% מהחברה והציבה לשיכון ובינוי אולטימטום: גרעין שליטה משותף או מאבק שליטה מכוער.
חודשיים לאחר מכן רכש לוקסנבורג ישירות - ובאמצעות החברות הציבוריות שבשליטתו, לפידות קפיטל ולפידות חלץ - 6.8% ממניות החברה. הוא עשה זאת כדי לשמש לשון מאזניים במאבק בין שיכון ובינוי לקרן אפולו, מתוך כוונה למכור את המניות למרבה במחיר משני הצדדים ולעשות רווח מהיר. אלא שהצדדים הגיעו להבנות ביניהם ואף חתמו על הסכם לגרעין שליטה משותף, שמותנה כעת בביצוע הצעת רכש של 5% ממניות החברה.
שיכון ובינוי: לוקסנבורג מפריע לניהול העסקים
לוקסנבורג נתקע עם המניות, ומאז הוא פועל בכל דרך אפשרית לתקוע יתד משמעותית בחברה. לדברי בכירים בשיכון ובינוי, פעולותיו נעשות כדי להפריע לניהול העסקים השוטף ולהפעיל לחץ כדי שיקנו ממנו את המניות במחיר גבוה.
מרשימת המצביעים באסיפה עולה התמונה הבאה: במינוי דורון כהן תמכו מגדל, הראל, פסגות, מנורה מבטחים, איילון, אי.בי.אי וסיגמא. התנגדו: מיטב דש, קסם, אלומות וספרה. במינוי ריקי גרנות תמכו מגדל, הלמן אלדובי, אי.בי.אי, מיטב דש, סיגמא, הראל, אלומות, איילון, פסגות ומנורה מבטחים. התנגדו: קסם, ספרה ואלטשולר שחם. במינוי אלכס חפץ תמכו קסם, סיגמא, אי.בי.אי, איילון וספרה. התנגדו: איילים, מיטב דש, מגדל, הראל, הלמן אלדובי, אלומות ופסגות. במינוי ברק סלומון תמכו אי.בי.אי, קסם, מיטב דש ואיילון. התנגדו: מגדל, הראל, אלומות ופסגות.