$
בורסת ת"א

אריסון ומשפחת דיין מאחדות כוחות נגד לוקסנבורג

בעלות השליטה באיי.די.או מנסות לגרום ליעקב לוקסנבורג לוותר על ניסיונו להרוויח מאחזקותיו באיי.די.או, על ידי דילול כוחו מבין המניות שבידי הציבור

אורן פרוינד 07:4301.01.18

יותר משלושה חודשים עברו מאז נכנס יעקב לוקסנבורג (לוקסי), הבעלים של קבוצת לפידות, להשקעה בחברת הנדל"ן איי.די.או גרופ כשרכש נתח של כ־6% מהחברה, והמרחק בינו לבין אקזיט מוצלח על המניות שלו גדל והולך.  

לוקסנבורג רכש את מניותיו בספטמבר האחרון לפי מחיר 69.27 שקל למניה, ובתמורה כוללת של 125 מיליון שקל, כדי להוות את לשון המאזניים בקרב השליטה בין שיכון ובינוי של שרי אריסון למשפחת דיין וקרן אפולו. הוא עשה זאת במטרה לעשות סיבוב מהיר על ידי מכירת המניות שברשותו לאחד הצדדים ברווח. אלא שמאז ועד היום שני הצדדים החלו לפעול בשיתוף פעולה, ואף חתמו על הסכם שליטה משותף (שעדיין לא נכנס לתוקף). בינתיים לוקסנבורג מופסד על השקעתו על הנייר בשיעור של 3%, כלומר שווי אחזקתו 121 מיליון שקל.

 

אתמול עבד שיתוף הפעולה של משפחת דיין ושיכון ובינוי לרעת לוקסנבורג. שיכון ובינוי ומשפחת דיין מכרו 5.1% (כל צד חצי) ממניות איי.די.או תמורת כ־90 מיליון שקל לגופים מוסדיים. שיכון ובינוי טוענת באופן רשמי שהמכירה נועדה להגדיל את אחזקות הציבור בחברה לאור רמתן הנמוכה - 23%, ואין לה כל קשר ללוקסנבורג. אך הסיבה הלא רשמית היא דילול אחזקותיו בקרב מניות הציבור.

 

עד המכירה של אתמול שיכון ובינוי, קרן אפולו ומשפחת דיין החזיקו ביחד ב־77% מהמניות. לוקסנבורג מחזיק ב־6% מהמניות, כלומר כרבע מאחזקות הציבור. בהנחה שלא כל הציבור משתתף בהצבעות, אחזקתו יכולה להוות שליש ואולי אף חצי מאחזקות הציבור, ולטרפד את הצעת הרכש שבעלי השליטה נדרשים לבצע כדי לתקף את הסכם השליטה. כעת, לאחר המכירה הזו, האחזקה של לוקסנבורג דוללה ל־21% ממניות הציבור. זה מחליש אותו ואת יכולתו לטרפד מהלכים בחברה.

 

אפשר לראות בקלות ששיכון ובינוי ומשפחת דיין ביצעו את המכירה בתיאום מלא. שני הצדדים ביצעו אותה באותו היום ובמחיר זהה. שיכון ובינוי מכרה 2.6% ממניות איי.די.או לפי מחיר של 63.3 שקל למניה - הנחה של 6.2% על מחיר השוק. שיכון ובינוי רשמה על העסקה רווח של 27 מיליון שקל. היא ירדה מרמת אחזקה של 40.13% ל־37.54%. גם משה דיין מכר מניות (2.5%) לפי אותו מחיר. דיין ירד לאחזקה של 19.7%.

 

לוקסנבורג מכחיש באופן רשמי שהוא מנהל משא ומתן למכור את המניות שלו לאחד הצדדים, אך מקורות סיפרו ל"כלכליסט" על כמה פגישות שערך בעצמו ובאמצעות שליחים מטעמו עם הנהלת שיכון ובינוי ועם נציג משפחת דיין. הוא תולה תקווה בהסכם השליטה, שמחייב ביצוע הצעת רכש ל־5% ממניות החברה. אלא שגם כאן אפולו, משפחת דיין ושיכון ובינוי משתפות פעולה. הצדדים הודיעו בשבוע שעבר כי הם דוחים את תוקף טיוטת הסכם השליטה בחצי שנה עד יוני 2018, ואם זה לא יספיק, הם יאריכו שוב בחצי שנה נוספת. מכאן והלאה זה משחק של מי ימצמץ ראשון.

 

 

יעקב לוקסנבורג יעקב לוקסנבורג צילום: אוראל כהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x