בלעדי לכלכליסט
הראל ו־CIM ישקיעו במשרדים בדאלאס בשווי חצי מיליארד שקל
חברת הביטוח הוסיפה לתיק ההשקעות הישירות שלה בנדל"ן מתחם משרדים ומסחר בטקסס, בשיתוף עם חברת הנדל"ן האמריקאית של הישראלים לשעבר שאול קובה ואבי שמש. כל צד ישקיע 100 מיליון שקל בהון העצמי של בעלת הנכס
הראל ממשיכה להגדיל את תיק ההשקעות הישירות שלה בנדל"ן. ל"כלכליסט" נודע כי קבוצת הביטוח חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם CIM, חברת הנדל"ן האמריקאית של הישראלים לשעבר שאול קובה ואבי שמש, שאחת הקרנות שלה, CMCT, השלימה לפני חודשיים רישום כפול בתל אביב וביצעה גיוס של מניות בכורה.
- קרן הריט האמריקאית CMCT נכנסה לת"א: ביקושים של 850 מיליון שקל למניות בכורה
- קרן הריט CMCT: מניות ב-950 מיליון שקל ותשלום דיבידנד שוטף + שנה או יותר
- מה שלא הולך באג"ח יבוא במניות בכורה
הראל ו־CIM רכשו במשותף ובחלקים שווים מתחם הכולל נכס משרדים ומסחר בפאתי אזור Uptown היוקרתי בדאלאס, טקסס, לפי שווי של חצי מיליארד שקל. היקף ההשקעה של הראל בעסקה יעמוד על כ־100 מיליון שקל בהון העצמי של חברת הנכס, בדומה לחלקה של CIM. הראל, שנחשבת לאחד הגופים המוסדיים הישראליים הגדולים שמשקיעים ישירות בנדל"ן מניב, ולא באמצעות רכישת מניות נדל"ן, הקימה מיזם משותף עם CIM, ושני הגופים צפויים לבצע בקרוב עסקה נוספת ובהמשך השנה עסקאות נוספות. מטעם הראל הוביל את העסקה רון קובלסקי, סמנכ"ל בכיר וראש אגף השקעות נדל"ן בהראל.
חברת הביטוח מצפה להשיג בעסקה הזו תשואת IRR (שיעור תשואה פנימי) דו־ספרתית גבוהה, והיא בונה על עליית שווי בנכס. התשואה השוטפת שלה (Cash on Cash), שאינה מביאה בחשבון את עליית השווי בנכס, צפויה להיות נמוכה יותר, ברמה חד־ספרתית.
שטח מבנה המשרדים, שהראל רוכשת עם השותפה האמריקאית, עומד על כ־21 אלף מ"ר, ושטחו של הנכס המסחרי הצמוד הוא כ־9,000 מ"ר. נכס המשרדים מתאפיין בדיירים לא גדולים מתחומי הייעוץ, השירותים הפיננסיים, המשפט, והמסחר, והתפוסה בו עומדת על כ־95%. נכס המסחר נמצא בשיעור תפוסה של כ־97%. בשנים האחרונות מתמקד מערך השקעות הנדל"ן של הראל בשוקי המשרדים בדאלאס, באוסטין וביוסטון וכן בשוק המשנה בדאלאס, שבו נמצא הנכס.
מחזורי מסחר נמוכים במניות הבכורה של CMCT מההנפקה
קבוצת הנדל"ן CIM היתה הראשונה שנכנסה לבורסת ת"א עם הנפקת מניות בכורה (בין מניה לאג"ח) של החברה־הבת CMCT. חודש וחצי חלפו מההנפקה, ורוכשי מניית הבכורה, ובהם הפניקס, כלל, הראל, מנורה, מיטב דש, פסגות, אנליסט, רוטשילד ואי.בי.אי, נותרו ללא רווח וללא הפסד. אבל מי שרכשו את המניה הרגילה של החברה, במסגרת הרישום הכפול, רשמו באותה תקופה תשואה של 7%, ובבורסת נאסד"ק היא אפילו עלתה ב־16% באותה תקופה.
CMCT הנפיקה את מניות הבכורה במחיר של 96.25 שקל. אלה נסחרות היום במחיר של 94.4 שקל למניה, ירידה של 1.9% לעומת מחיר ההנפקה. אבל הירידה הזו היא, למעשה, בעקבות הירידה בשער הדולר. במועד ההנפקה עמד שער הדולר על 3.52 שקל לעומת שער נוכחי של 3.45 — בדיוק ירידה של 1.9%. מחזורי המסחר במניית הבכורה, שעומדים על ממוצע יומי של 2 מיליון שקל, מלמדים שהשוק מתייחס אליה יותר כאג"ח מאשר מניה. המניה בישראל זוכה למחזורי מסחר נמוכים מאוד של אלפי שקלים בודדים ביום.