מור מסתער על החיסכון ארוך הטווח: יהפוך לבעל השליטה באינטרגמל
בית ההשקעות יהפוך לבעל השליטה בחברת הגמל של דב סיני ללא תמורה. באינטרגמל מקווים להשתמש במוניטין של מור כדי לגייס כספים ובעתיד למכור את יתרת האחזקות למור בתמורה משמעותית
בית ההשקעות מור הודיעה היום (ד') כי הוא רוכש את השליטה בחברת אינטרגמל בניהול ובשליטת דב סיני. מדובר בחברת גמל שמנהלת פעילות גמל קטנה בהיקף של 120 מיליון שקל.
- ביקושים של פי 5: בית ההשקעות מור גייס 45 מיליון שקל מהמוסדיים
- בעלי בית ההשקעות מור מפחיתים ציפיות: יסכימו להנפיק לפי שווי של 250 מיליון שקל
- מור לא חושש מתיקון בשווקים וצופה הכפלת הרווח ב־2017
סיני הוא ממקימי פעילות תפעול הגמל בישראל והוא נכנס לפעילות ניהול של קופות גמל ב-2014. מור יקנו 70% מהחברה למעשה ללא תשלום אך למור אופציה לקנות את יתרת האחזקות – 20% ב-5 השנים האחרונות ועוד 10%, לאחר מכן בין 6-8 שנים אחרים. הרעיון הוא שאינטרגמל תהנה מהשם של מור כבית השקעות איכותי ואם הפעילות תצליח, בהמשך מור עשויה לרכוש את יתרת אחזקות בתמורה נאה.
היה קופות הגמל של אינטרגמל מבוססות אך ורק על ניהול פאסיבי דרך תעודות סל אך בכוונת מור לפתוח מסלולי השקעה נוספים בניהול אקטיבי באמצעות מנהלי ההשקעות של בית ההשקעות. בית ההשקעות מור שבשליטת משפחת לוי ומשפחת מאירוב הונפק בבורסה באוגוסט האחרון והוא נסחר לפי שווי של 288 מיליון שקל.
מור הצהיר כבר בתשקיף ההנפקה כי בכוונתו להתרחב לתחום הגמל במטרה להחזיק רגל חיסכון ארוך טווח הנהנה מיציבות גבוהה יותר בהשוואה לקרנות נאמנות שמושפעות במהירות יותר מתנאי השוק ויכולת מוגבלת של בית ההשקעות לשלוט בכניסה וביציאה של הכספים. זאת בעוד בפעילות הגמל בית ההשקעות מכיר את הלקוח ויכול לשמר אותו.
אינטרגמל משתתף גם בתכנית חיסכון לכל ילד של משרד האוצר - ולמעשה רוב הכספים שהוא מנהל זה תחת החיסכון לכל ילד – 100 מיליון שקל. המודל של אינטרגמל מבוסס צירוף דיגיטלי פשוט אך בכוונת מור להפעיל גם סוכני ביטוח, על רקע הכוונה להיכנס לצד הפעילות הדיגיטלית הפאסיבית לפעילות ניהול אקטיבית.
באינטרגמל הבינו את המוגבלות של פעילות עצמאית המבוססת על ניהול פאסיבי וקושי לגייס לקוחות בעולם תחרותי עם שחקנים חזקים כמו ילין לפידות, אלטשולר שחם ופסגות. לכן הם הסכימו להעביר נתח כה משמעותי למור בחינם מתוך אמונה כי השם של מור כגוף ניהול השקעות איכותי העסק יצמח והבעלים יוכל להנות מאפסייד של יתרת אחזקתו.
מאיר גרידיש, ממלא מקום היו"ר בחברה הציבורית ויו"ר החברות הבנות של מור ונציג משפחת מאירוב, הוא זה שהוביל את המו"מ מול דב סיני. מנכ"ל מור בית השקעות הוא יוסי לוי ובנו אלי לוי, הוא מנכ"ל חברת קרנות הנאמנות המרכזת את רוב הנכסים של בית ההשקעות – כ-18 מיליארד שקל מתוך 20 מיליארד שקל (היתרה בתיקים מנוהלים).