$
בורסת ת"א

ביקושים של פי 5: בית ההשקעות מור גייס 45 מיליון שקל מהמוסדיים

הגיוס מגלם שווי של 240 מיליון שקל לבית ההשקעות - נמוך בכ-15% מההערכה הראשונית; לפי תשקיף ההנפקה תחזית הרווח של בית ההשקעות לשנת 2017 עומדת על 30-35 מיליון שקל

רחלי בינדמן 19:5519.07.17

השלב המוסדי של הנפקת בית ההשקעות מור הושלם היום (ד') בהצלחה כאשר בשלב המוסדי נרשמו ביקושי יתר של פי 5 מהסכום שביקשו במור לגייס במקור (ביקושים של כ-254 מיליון שקל לעומת 45 מיליון שביקשו לגייס).

 

 

במקור ביקשו בעלי בית ההשקעות, משפחת היהלומנים מאירוב (55%) ומשפחת לוי (29%), היתרה מוחזקת על ידי משקיעים פרטיים, לבצע את הגיוס לפי שווי של 290-300 מיליון שקל לבית ההשקעות המנהל נכסים בהיקף של כ-17.5 מיליארד שקל, רובם בקרנות נאמנות, אך לבסוף הסתפקו בשווי של כ-240 מיליון שקל הנמוך בכ-15%. זאת, על רקע חששות שהביעו מנהלי הגופים המוסדיים שהשתתפו בהנפקה מהתנודתיות הגלומה בהשקעה בחברה שעיקר נכסיה הן בקרנות נאמנות, שהיקף הנכסים בו משתנה בקלות בהתאם לטעמי הציבור.

 

כך, לדוגמא בחודשים האחרונים איבדה חברת הקרנות של אלטשולר שחם, המתחרה למור, כמעט מחצית מנכסיה בשנה וחצי האחרונות והיא מנהלת היום כ-20 מיליארד שקל, כתוצאה מכך שהקרנות שלה ירדו בדירוגים שלהם במערכת הדירוג הבנקאית. עם זאת, מדובר בהישג גדול להנפיק בית השקעות ללא פעילות גמל לפי שווי שכזה. את ההנפקה הובילו פועלים אי.בי.אי חיתום ולאומי פרטנרס ומשרד עורכי הדין שסייע בכתיבת התשקיף היה גרוס חודק ועורכי הדין עופר חנוך, יגאל בנימיני וספיר שלזינגר.

 

יוסי לוי יוסי לוי

 

לפי תשקיף ההנפקה תחזית הרווח של בית ההשקעות לשנת 2017 עומדת על 30-35 מיליון שקלים (137% עליה לעומת הרווח ב-2016) כך שהשווי המקורי אותו ביקשו בבית ההשקעות משקף מכפיל 10 על הרווח הנקי, מכפיל סביר בענף. אלא שכאמור, הגופים המוסדיים שהשתתפו בהנפקה ביקשו 'לקנוס' את מור על העדר רגל בתחום החיסכון ארוך הטווח – פעילות גמל שקיימת אצל רוב בתי ההשקעות הגדולים. זאת אף על פי שמור הבהירו בתשקיף ההנפקה כי בכוונתם לפעול להיכנס לתחום דרך רכישת פעילות גמל או ניהול השקעות של כספי חברת גמל אחרת.

 

ה-EBITDA הצפוי לבית ההשקעות לשנת-2017 עומד על טווח של 55-50 מיליון שקל וה-EBITDA לרבעון השני של 2017 עומד על 13.5-14.5 מיליון שקל - זינוק של 218% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה. תחזית הרווח הנקי לרבעון השני עומדת על 8.5-8 מיליון שקל.

 

מחזור ההכנסות הצפוי ברבעון עומד על 37-36 מיליון שקלים. בכוונת בית ההשקעות לחלק דיבידנד לאחר ההנפקה בהיקף של 13.9 מיליון שקל, הסכום השווה ליתרת הרווים הראויים לחלוקה. מדובר בבית השקעות ראשון שמצטרף מזה עשור לבורסה המקומית דרך הנפקת מניות (הלמן אלדובי שמניותיו החלו להיסחר באחרונה עשה זאת יציקת פעילותו לשלד הבורסאי סוהו. זוהי תקופה טובה לבתי ההשקעות בכלל ולמור בפרט שנהנים מרוח גבית של שווקי ההון העולים זה תקופה ארוכה, שבזכותם זורם כסף רב של הציבור לקרנות הנאמנות ולתיקים המנוהלים.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x