$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

קלירמרק והפועלים סיכמו: תספורת של 60% על החוב של הום סנטר

לפי הסיכום בין בנק הפועלים לקלירמרק, קרן ההשקעות תרכוש את החוב הבנקאי של רשת מוצרי הבית, שעומד על 210 מיליון שקל, בהנחה וכך תשתלט על הום סנטר תמורת 84 מיליון שקל בלבד. בנק דיסקונט מתנגד לסיכום ומוכן לתספורת של עד 40%

גולן חזני 07:3117.10.17

60% זו התספורת לחוב של הום סנטר לבנקים שעליה סיכם בנק הפועלים עם קרן קלירמרק במסגרת מהלך שבו הקרן תרכוש את החוב הבנקאי וכך תשתלט על רשת מוצרי הבית שהיתה בבעלותו של אליעזר פישמן תמורת 84 מיליון שקל, כך נודע ל"כלכליסט".

 

בנק דיסקונט, שנמנה גם הוא על נושי הום סנטר, מתנגד לכך ומציע למכור את החוב הבנקאי של הרשת, שעומד על 210 מיליון שקל, בתספורת של עד 40%. לטענת דיסקונט, ניתן למכור את הרשת בסכום זה בזכות ההתאוששות של הום סנטר בשלוש השנים האחרונות, שבהן היא נוהלה על ידי בנו של פישמן — אייל.

 

הקרב על הבית הקרב על הבית

 

 למעשה, מנכ"לית דיסקונט חיתום הילה חמי כבר פנתה למספר גורמים בשוק בניסיון לעניין אותם ברכישת הום סנטר, אך עד כה הבנק לא מצא רוכש לרשת.

חובות הום סנטר מסתכמים ב־400 מיליון שקל. מתוך סכום זה היא חייבת 100 מיליון שקל לבנק הפועלים, 60 מיליון שקל לבנק דיסקונט, 50 מיליון שקל לבנק מרכנתיל, 40 מיליון שקל לבנק העולמי, 60 מיליון שקל לבעלי האג"ח ו־90 מיליון שקל לספקים ולחברות אחרות מקבוצת פישמן.

 

קרן ההשקעות קלירמרק, המנהולת על ידי רז כפרי ואילן לבנון, היא קרן שמתמחה בהשקעה בחברות שנקלעו למצוקה פיננסית. הום סנטר, שחובותיה עומדים על 400 מיליון שקל, עברה לידי נושיה משום שפישמן הגיע למצב של פשיטת רגל.

 

פישמן החזיק ב־89% מהום סנטר באמצעות חברת האחזקות שלו. מניות אלו משעובדות לבנק הפועלים. 11% נוספים הוחזקו בידי חברת פישמן רשתות שנמצאת בבעלות ילדיו של פישמן — אייל, ענת ורונית. מניות אלו הן מניות בכורה, שמעניקות לבעליהם עדיפות בקבלת התמורה שמתקבלת ממכירת החברה, וסביבן מתקיים קרב בין ילדיו של פישמן לנאמן שמונה לנכסיו מטעם בית המשפט — יוסי בנקל. לטענת בנקל, המניות האלו שייכות לקופת הכינוס ולא לילדיו של פישמן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x