מירוץ החימוש החל: הבנקים מגייסים בכירים באקדמיה לקראת דיוני ועדת האשראי לטייקונים
בנק לאומי שכר את שירותיו של פרופ' סטיבן שוורץ מאוניברסיטת דיוק, בעוד שבנק הפועלים "הצטייד" בדיקן בית הספר למינהל עסקים בעברית, פרופ' צבי וינר, ובשני עורכי דין מאחד מהמשרדים הגדולים בארץ. המטרה: להגיע מוכנים היטב לדיוני הוועדה שהוקמה במטרה לחקור את היקפי האשראי שניתנו לטייקונים
הבנקים שוכרים מומחים בכירים לקראת דיוני ועדת החקירה לאשראי הטייקונים. בנק לאומי שכר למטרה זו את פרופ' סטיבן שוורץ, מרצה למשפט ועסקים מאוניברסיטת דיוק בארה"ב. דיוק נחשב מומחה בעל שם עולמי בתחומי הבנקאות, ניהול סיכונים, הסדרה של שווקים פיננסיים והליכי חדלות פירעון. בנק הפועלים שכר למטרה זו את דיקן בית הספר למנהל עסקים של האוניברסיטה העברית, פרופ' צבי וינר. לצורך כך נרשם וינר לאחרונה כלוביסט. כן צירף הבנק לאחרונה לרשימת הלוביסטים שלו שני עורכי דין ממשרד עורכי הדין מהגדולים בישראל - מיתר, ליקוורניק, גבע לשם וטל: עו"ד ישראל לשם ועו"ד ורד בלוך שכטמן.
- סופי: הכנסת אישרה את הקמת ועדת החקירה למתן האשראי לטייקונים
- מפחדים מהבנקים או מזלזלים בח"כים?
- ועדת חקירה פרלמנטרית תבדוק האשראי לטייקונים; ראשי הבנקים יזומנו להעיד
מבנק הפועלים נמסר בתגובה כי "הבנק נערך בצורה רצינית להופעותיו בפני הוועדה הפרלמנטרית ומתכוון לשתף פעולה באופן מלא. כחלק מההיערכות אנו נעזרים באנשי אקדמיה מובילים בתחומם על מנת לתת רקע רחב לחברי הוועדה ולהשיב על שאלות שלהם. פרופ' וינר הוא מומחה בעל שם בתחום המימון וסייע בעבר בהצלחה לרשויות וגופים שונים בנושאי המומחיות שלו. אנו מאמינים כי ניסיונו ומומחיותו יסייעו לעבודת הוועדה הפרלמנטרית ולהצגת עמדת בנק הפועלים". הבנק לא היה מעוניין להתייחס לצירוף שני עורכי הדין.
מנכ"ל העמותה לדמוקרטיה מתקדמת, שבי גטניו, יצא נגד התופעה: "יש לשים סוף לתופעה המגונה לפיה בכירי אקדמיה מקבלים מצד אחד שכר גבוה במימון ציבורי ובמקביל הופכים ללוביסטים או יועצים לגופים מסחריים. אדם בכיר שאזרחי ישראל משלמים את משכורתו לא יכול לייצג ולקדם במקביל בשכר אינטרסים של גופים מסחריים שלא פעם באים על חשבון אלה שמשלמים את משכורתו. זה לא ראוי, לא אתי ולא מוסרי".
מהאוניברסיטה העברית לא ניתן היה לקבל תגובה.