משנה למנכ"ל אפריקה נכסים: "המצב בחברה האם מפריע להתנהלות"
אבי ברזילי אמר לאחר פרסום דוחות אפריקה נכסים, כי התמשכות הדיונים על הסדר חוב פוגעים ביכולת החברה לקבל אשראי. "הדירקטוריון החליט שלא לחלק דיבידנד בשלב זה - החלפת השליטה יכולה לגרום לפירעון מיידי של חלק מהאשראים שלנו"
בשעה שאפריקה ישראל מנהלת מגעים ממושכים על הסדר חוב, החברה הבת אפריקה נכסים ממשיכה להציג תוצאות חיוביות, כפי שעולה גם מהדוחות הכספיים של הרבעון השני.
- בעלי החוב באפריקה בונים על התחזקותו של היורו
- סיידוף: "אם תבוטל הבלעדיות שלנו נמשוך הצעתנו לאפריקה"
- המיליארדר בוב סטארק מציע לרכוש את אפריקה ישראל ב-2.2 מיליארד שקל
הכנסות אפריקה נכסים מהשכרת והפעלת נכסים עמדו במחצית הראשונה על 168.3 מיליון שקל, בהשוואה ל-164.3 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2016. ההעלייה בהכנסות הושגה למרות ירידה של 8% ביורו לעומת השקל בתקופה האמורה, שגרעה כ-10 מיליון שקל מההכנסות של החברה. לאחר תאריך המאזן ועד היום התחזק היורו ב-6.7% מול השקל, עלייה שצפויה לתרום לרווח כולל אחר ולעלייה בקרן ההון בגין הפרשי תרגום של פעילות חוץ בהיקף של כ-200 מיליון שקל.
בשיחת הועידה לסקירת התוצאות של אפריקה נכסים לרבעון השני התייחס המשנה למנכ"ל החברה, אבי ברזילי (המכהן כמנכ"ל אפי אירופה), לקשיים שנוצרים לחברה לנוכח הסדר החוב של החברה האם, אפריקה השקעות. לדבריו המצב יוצר בעיה לאפריקה נכסים שאי אפשר לטשטש אותה "זה בסופו של דבר מפריע להתנהלות" אמר ברזילי והוסיף, "בנקים רוצים לדעת למי הם נותנים אשראי. נכון שהאשראי הוא נון-ריקורס (מגובה בנכס), אבל חשוב להם לדעת בסופו של דבר מי הוא הבעלים".
ברזילי הוסיף וציין: "לאט לאט אנחנו מתחילים להרגיש את החששות של הגופים שאנחנו עובדים איתם. אני חושב שלטובת החברה חשוב שיגיעו למיצוי מהלך מוקדם ככל הניתן. זה מעכב אותנו הן בקבלת אשראים חדשים הן בהתקשרויות חדשות".
אפריקה נכסים נמנעה מחלוקת דיבידנד לבעלי המניות, בעיקר לנוכח מצבה של החברה האם אפריקה, המחזיקה ב-55.9% ממניותיה. לדברי ברזילי, ההחלטה להימנע מחלוקה הסתמכה על יעוץ משפטי שקיבלה אפריקה נכסים. "מאחר שמהלך ההסדרה של אפריקה ישראל יכול להיגמר בהחלפת השליטה, החלפת השליטה או באפריקה ישראל או בחברה יכולה לגרום לעילה של העמדה לפירעון מידי של חלק מהאשראים שלנו, ובנסיבות האלו הדירקטוריון החליט שבשלב הזה הוא לא מחלק דיבידנד".
בשיחה עם "כלכליסט" העריך ברזילי שהחשש מהעמדה לפירעון מיידי של אשראים של החברה הוא תאורטי בלבד ואינו מהווה סיכון אמיתי. לדבריו עם זאת, ברמה הפורמלית – משפטית החשש קיים והדירקטוריון איננו רשאי להתעלם ממנו.