כיל: חוזים בסך 180 מיליון דולר לאספקת אשלג להודו
כך לפי הודעת החברה מהבוקר; מדובר בחוזים לאספקת 750 אלף טונה במחיר של 240 דולר לטונה - גבוה ב-13 דולר בהשוואה לחוזים שנחתמו אשתקד
- OPC, בזן וכיל ירכשו גז מחברת אנרג'יאן היוונית בהיקף של 6 מיליארד דולר
- כיל שוקלת למכור את תחום בטיחות האש כדי לצמצם מינוף
- ירידה של 52% ברווחי כיל ברבעון השני
שבועיים לאחר שחתמה על חוזי אשלג מול הלקוחות בסין מדווחת הבוקר (ו') חברת כימיקלים לישראל כי חתמה על חוזים לאספקת אשלג עם לקוחותיה בהודו בהיקף מצטבר של 750 אלף טונה לשנה הקרובה. על פי החברה, מחיר המכירה שנקבע בחוזים גבוה בכ-13 דולר לטונה בהשוואה למחיר חוזי האספקה שנחתמו ביולי 2016, אז המחיר עמד על 227 דולר לטונה. כלומר, מחיר האשלג בחוזים הנוכחיים עומד על 240 דולר לטונה אשלג (CFR) והיקף החוזה הנוכחי עומד על 180 מיליון דולר.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מדובר בכמות דומה לזה שנחתם אשתקד ובמסגרתו סיפקה כיל ללקוחותיה בהודו אשלג בהיקף של 760 אלף טונה על פי ההסכם. חברת כיל מוכרת אשלג הן באמצעות הזמנות שוטפות בסמוך למועדי האספקה והן על פי חוזים והזמנות ארוכי טווח הנחתמים מול לקוחות בהודו ובסין. בשווקים אלו נהוג לקיים משא ומתן מרוכז לגבי הסכמי אשלג מול מספר יצרניות והם לרוב נחתמים מספר חודשים לאחר תחילת השנה ובהתאם לביקושים. לצד החשיבות שיש לחוזים עליהם חותמת יצרנית האשלג על הכנסות החברה, הם משמשים כמעין בנצ'מארק למחירי האשלג בעולם שנקבעים בעיקר על ידי השחקניות הגדולות (דוגמת אורלקלי).
לפני כשבועיים דיווחה כימיקלים לישראל, שבשליטת החברה לישראל של עידן עופר, כי חתמה על חוזים מול לקוחותיה בסין לאספקת 925 אלף טונה לפי מחיר של 230 דולר לטונה ששיקף מחיר הגבוה ב-11 דולר בהשוואה לשנה החולפת. לפיכך, שני החוזים הגדולים של החברה מהחודש האחרון מסמנים מגמת התאוששות מינורית במחירי האשלג בעולם בהשוואה לשנה שעברה, אז נרשמו מחירי שפל בהמשך למגמה בשנים האחרונות.