$
בורסת ת"א

ירידה של 52% ברווחי כיל ברבעון השני

החברה סיימה את הרבעון עם רווח של 57 מיליון דולר, לעומת רווח של 120 מיליון דולר ברבעון המקביל. ההכנסות הסתכמו ב-1.32 מיליארד דולר - ירידה של 4%

ניר טל 09:1703.08.17

כיל מסכמת את הרבעון השני עם ירידה של 52% בשורת הרווח ל-57 מיליון דולר - את הרבעון המקביל בשנה שעברה סיימה החברה ברווח של 120 מיליון דולר. הרווח הנקי המתואם (ניכוי השפעות חד פעמיות) הסתכם בכ-64 מיליון דולר והוא נמוך משמעותית מצפי האנליסטים שעמד על 91 מיליון דולר.  

חברת כימיקלים לישראל הנשלטת על ידי החברה לישראל (46%) של עידן עופר סיימה את הרבעון עם נסיגה של 4% בשורה העליונה: ההכנסות בתקופה זו הסתכמו ב-1.32 מיליארד דולר, לעומת 1.37 מיליארד דולר ברבעון המקביל. שורה ההכנסות התעלתה במעט על ציפיות האנליסטים.

 

הירידה בהכנסות מיוחסת לשני מגזרי הפעילות עליה מדווחת החברה. היקף ההכנסות במגזר המינרליים, המרכז את פעילות האשלג והפוספט המסורתיים, הסתכם בכ-768 מיליון דולר - ירידה של 5% בהשוואה לרבעון המקביל, המיוחסת בעיקרה לצמצום ההכנסות ממכירת דשני פוספט. 

 

הכנסות החברה במגזר הפתרונות המיוחדים הסתכמו בכ-646 מיליון דולר, ירידה של 4% בהשוואה לרבעון המקביל. הירידה מיוחסת בעיקר לירידה בהכנסות מקו מוצרי המזון של החברה, ובפרט ממכירות של חלבוני חלב, בעקבות שינויים ברגולציה בתחום המזון האורגני לתינוקות בסין.

 

החברה סבלה גם הרבעון מהמשך מגמת ההתחזקות של הדולר אל מול היורו והיואן. פילוח גיאוגרפי משקף ירידה של 5% בהכנסות מהשוק האירופי ושל 40% משאר העולם. כיל מציינת עוד כי חלק מהירידה בהכנסות מקורה בצמצום מכירות האשלג "ללקוח ישראלי המצוי בקשיים תפעוליים כתוצאה מרגולציה מקומית חדשה".

 

הרווח הגולמי נותר כמעט ללא שינוי (אם כי שיעור הרווחיות הגולמית עלה ב-1%). הרווח התפעולי ירד ב-3% ל-144 מיליון דולר, לעומת 149 מיליון דולר ברבעון המקביל. זאת למרות צמצום של 20% בהוצאות ההנהלה, בהמשך לצמצום בשיעור דומה שרשמה כיל ברבעון הראשון. ה-EBITDA הסתכם ב-251 מיליון דולר, בדומה לציפיות האנליסטים ומול -EBITDA של 278 מיליון דולר ברבעון המקביל. כיל הודיעה על חלוקת דיבידנד בהיקף של 32 מיליון דולר.

 

בשבוע שעבר דיווחה כיל כי חתמה על מספר חוזי אספקה עם לקוחותיה בסין לאספקת אשלג בהיקף של 925 אלף טון במהלך שנת 2017. המחיר בחוזים נקבע על 230 דולר לטון אשלג (CFR) והוא מציג עליה קלה (5%) בהשוואה למחיר של 219 בחוזים שנחתמו בשנת 2016. הנתונים מעידים על התאוששות פוטנציאלית במחירי האשלג, שעשויה לבוא לידי ביטוי בתוצאות כיל במחצית השנייה של 2017.

 

במהלך הרבעון עמד מחיר האשלג הממוצע על 216 דולר (FOB, מחיר בנמל), לעומת 221 מיליון דולר ברבעון המקביל. לנוכח מכירה של כמות גבוה יותר, הירידה לא באה לידי ביטוי בשורת הכנסות האשלג. ואולם, ניכר כי לחץ מחירי הפוספט עדיין "מעיב" על תוצאותיה של החברה, שספגה ירידה של 136 אלף טונה בהיקף הפוספט שנמכר. " ספקים של דשני פוספט נאלצו להסתפק במחירים נמוכים יותר על מנת להגדיל את היקף המכירות, שכן הביקוש היה נמוך מכדי לספוג את ההיקפים הזמינים", נכתב בדו"ח של החברה. 

 

פרשת הזיהום ברותם אמפרט נפתחה ביום האחרון לרבעון השני, כאשר ארעה קריסה חלקית של סוללה בבריכה 3 המשמשת לאגירת מי גבס במפעל רותם אמפרט - קריסה שגרמה לזיהום של 20 ק"מ במורד נחל אשלים – אחד מזיהומי הטבע הגדולים של השנים האחרונות. בשלב זה מעדכנת החברה כי חזרה לייצר בבריכה 4 (בריכה זמנית שקיבלה את אישור המשרד להגנת הסביבה) והיא חזרה לייצר בתפוקה מלאה, במקביל לחקירה המתנהלת על ידי המשרד. בחברה ציינו כי מוקדם להעריך את העלויות הצפויות לשיקום הנחל וכי ביצעו הפרשה לא מהותית (לא צוין סכום בדוחות) המשקפת את ההוצאות הצפויות בטווח הקצר.

 

אשר גרינבאום מוביל בעשרת החודשים האחרונים את כיל כממלא מקום מנכ"ל. בחודש ספטמבר 2016 הקים יו"ר הדירקטוריון יוחנן לוקר ועדת איתור לתפקיד המנכ"ל. עד כה לא דיווחה החברה על מועמדים או על התקדמות כלשהי בפעילות הוועדה.

 

 

 

אשר גרינבאום מנכ"ל כי"ל אשר גרינבאום מנכ"ל כי"ל צילום: אוראל כהן

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x