בתום יום מסחר תנודתי: הבורסה בת"א ננעלה במגמה מעורבת
מדד ת"א 35 ירד ב-0.1% מתחת ל-1,400 נקודות. ת"א 125 עלה ב-0.1% ומדד הבנקים שמר על יציבות; טבע הודיעה על קבלת אישור FDA לתרופה חדשה - המניה ירדה ב-0.2%; קנון איבדה 1% על רקע ההחלטה של הממונה על ההגבלים העסקיים
ת"א 35 ת"א 125 בנקים-5 טכנולוגיה ביומד נפט וגז נדל"ן
17:20 - בתום יום מסחר תנודתי, הבורסה בתל אביב ננעלה במגמה מעורבת. בתחילת היום נרשמו עליות שערים במדדים המובילים אך בהמשך השתנתה המגמה והמדדים עברו לירידות חדות שאף הגיעו ל-1.7%. לקראת סוף היום הירידות החדות נמחקו כלא היו והמדדים ננעלו במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 ירד ב-0.1% - מתחת ל-1,400 נקודות (1,398 נק'). מדד ת"א 125 עלה ב-0.1%, ומדד הבנקים שמר על יציבות. מניית טבע לא הצליחה להתאושש היום וירדה ב-0.2%. זאת, על אף שהחברה הודיעה כי קיבלה אישור בארה"ב לתרופה חדשה. חברת האחזקות של עידן עופר, קנון, ירדה ב-1% לאחר שנודע כי בכוונתה לדחות את השלב הציבורי בהנפקת החברה הבת, או.פי.סי, בשל ההחלטה של הממונה להגבלים העסקיים. מחזור המסחר הכללי הסתכם ביותר מ-2 מיליארד שקל.
17:05 - ישי ששון, אנליסט הנדל"ן של ירושלים ברוקראז' מתייחס לדוחות מליסרון: "לצד הצמיחה נאה במחצית הראשונה, ישנה התמתנות משמעותית בקצב גידול הפדיונות, ובפרט ברבעון השני בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. פירוש הדבר הוא כי ברבעון השני הנוכחי לא חלה עלייה כלל. ככל שמדובר במגמה, הרי שהדבר עלול להקשות על החברה להמשיך ולרשום עלייה ב-NOI, לה היינו עדים בשנים האחרונות. יתרה מזאת, ראוי לזכור כי שיעור העלייה ב-NOI בשנים האחרונות היה נמוך משיעור עליית הפדיונות. בשנה הקרובה אנו צפויים לראות את אכלוסם של בניינים 1 ו-9 בפארק עופר בפ"ת, והרחבות בשני קניונים נוספים אשר יגדילו את ה-NOI ב-24 מיליון שקל. נכון להיום נסחרת החברה בתשואת FFO של כ-8.4% על ה-FFO החוזי, כך שהפער בין השווי הכלכלי לשווי השוק הינו זניח. בנסיבות אלו אנו מותירים את המלצתנו בגדר 'תשואת שוק', ואת מחיר היעד על 187 שקלים למניה".
16:50 - הראל פיננסים: "תנאי הרקע הכלכליים ממשיכים לתמוך בנכסי הסיכון בתיק ההשקעות, עם צמיחה נאה ועקבית בכל העולם עם ירידה באבטלה ברוב המדינות, אינפלציה שעולה בקצב איטי, אבל עדיין נמוכה ולא מאיימת מכיוון עליית ריבית. ישראל היא עדיין אחד השווקים שבהם צפויה הריבית לעלות במועד המאוחר ביותר, להערכתנו רק ברבעון השלישי של 2018".
16:00 - חברת הביוטכנולוגיה סלקט נערכת למסחור ושיווק טכנולוגיית הדגל שלה. מודיעה על התקשרות עם חברת ייעוץ בינלאומית שתסייע בפיתוח עסקי ושיווק הסכמי רישוי של ה- ApoGraft™. מאמצי המסחור יתמקדו בעסקאות רישוי והסכמי שותפות אסטרטגיים, כאשר בחברה מאמינים שהטכנולוגיה שפיתחה לבידוד תאי גזע צפויה להוות כלי בסיסי עבור חברות פארמה ומוסדות מחקר העוסקים בפיתוחים מתאי גזע.
14:00 - טבע הודיעה כי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) אישר את משאף התרסיס QVAR® RediHaler™. המשאף, המופעל באמצעות נשימה, מיועד למניעת התקפי אסטמה במטופלים בני 4 שנים ומעלה. המוצר צפוי להיות משווק בשתי דרגות חוזק, 40 מק"ג ו-80 מק"ג, ויהיה זמין למטופלים באמצעות מרשם במהלך הרבעון הראשון של 2018. בתגובה לפרסום, מניית החברה עברה לעליות של 1.5%.
14:00 - הממונה על ההגבלים העסקיים מיכל הלפרין המליצה לא לאפשר לחברת איי.סי פאואר (IC Power) להקים את תחנת הכוח הפרטית בקריית גת ("תחנת צומת"). הנימוק העיקרי הוא שיקולי ריכוזיות במשק האנרגיה: איי. סי פאוור, שבבעלות קנון שבשליטת עידן עופר, כבר מחזיקה בידה תחנת כוח פעילה בדרום (80% מ-OPC שבמישור רתם, 440 מגה וואט), ואחת במרכז (נייר חדרה, פעילה על 50 מגה וואט עם תוכנית הרחבה לעד 120 מגה וואט).
13:15 - מניית טבע מחקה את העליות, והירידות במדדים מתחזקות. מניית טבע נסחרת כעת בעלייה מזערית של 0.1%, ובמחזור ענק של 100 מיליון שקל. זאת, לעומת מחזור יומי ממוצע במניית טבע של כ-69 מיליון שקל. ת"א 35 יורד ב-1.1% ות"א 125 מחסיר 0.9%.
12:30 - המדדים בתל אביב עברו לירידות קלות. ת"א 35 ות"א 125 מאבדים 0.2%.
כלכלני מורגן סטנלי חתכו את מחיר היעד למניית החברה ל-16 דולר בלבד. מניית טבע סגרה את המסחר בוול סטריט ביום שישי האחרון במחיר של 20.6 דולר. מחיר היעד הקודם של טבע במורגן סטנלי עמד על 36 דולר. מחיר היעד הממוצע למניית החברה על ידי 29 אנליסטים הנסקרים על ידי בלומברג עומד על 28.5 דולר.
11:00 - מניית נייר חדרה עולה ב-4% אחרי התוצאות הכספיות שפירסמה מוקדם יותר היום. החברה סיכמה את הרבעון השני לשנת 2017 עם ירידה בשורת ההכנסות אך שיפור ניכר בשיעורי הרווחיות הודות למיקוד של החברה בצד העלויות. בשורה התחתונה רשמה החברה במהלך הרבעון רווח נקי של 11 מיליון שקל לבעלי המניות – פי ארבעה מרווח של 3 מיליון שקל ברבעון המקביל.
9:45 - המסחר בתל אביב נפתח בעליות קלות של 0.3% במדדים ת"א 35 ות"א 125. מניית טבע פתחה בהתאוששות של 2% במחזור של 10 מיליון שקל.
מניית מליסרון יורדת ב-0.8% אחרי שפירסמה את דוחותיה הכספיים לפני המסחר. בזן מוסיפה 1% אחרי התוצאות שלה.
8:30 - בזן דיווחה על תוצאות הרבעון השני - החברה רשמה עלייה בהכנסות, אך קיפאון ב-EBITDA וירידה ברווח התפעולי והנקי. הרווח הנקי של החברה עמד על 73 מיליון דולר ברבעון השני, לעומת 87 מיליון דולר בתקופה המקבילה.
8:10 - מליסרון דיווחה הבוקר על תוצאות כספיות לרבעון השני. ה-FFO ברבעון השני לשנת 2017 גדל בכ-12.2% לעומת התקופה המקבילה לכ-156 מיליון שקל. ה-NOI מנכסים זהים גדל ברבעון השני בכ-3.3% ועמד על 259 מיליון שקל.
7:50 -
בדיקת "כלכליסט" מעלה כי הגופים עם החשיפה היחסית גבוהה לאגרות החוב של טבע הם ילין לפידות ופסגות. לילין חשיפה של 193 מיליון שקל לאגרות החוב של טבע בדגש על שתי סדרות, אחת עם מח"מ של 5.26 שנים נכון לסוף מרץ ושניה עם מח"מ של 7.99 שנים. לפסגות חשיפה של כ-53 מיליון שקל לאג"ח בדגש על סדרה אחת עם מח"מ של 4.17 שנים.
סטיבן טפר, אנליסט הפארמה של בית ההשקעות IBI, אמר אתמול ל"כלכליסט" כי "הצניחה החדה שמחקה כשליש משווי השוק של טבע היא מוגזמת, ויש בה אלמנט פסיכולוגי של אובדן אמון טוטאלי של המשקיעים בהנהלת החברה".
בהתייחס לאתגרים שניצבים כעת בפני הנהלת טבע אומר טפר שהאתגר הראשון הוא להביא לטבע מנכ"ל חדש בעל שיעור קומה שיוכל לגבש חזון ולהראות לשוק מה יהיה הגורם שיצעיד את החברה קדימה. "בטווח הקצר על ההנהלה לטפל בהתייעלות החברה, ולהציל כמה שיותר מזומנים, כדי להקטין את היקף החוב שרובץ עליה. בינתיים, מחיר המניה ידשדש סביב הרמה הנוכחית, ויתחיל לעלות רק אחרי שהמנכ"ל החדש ייבחר ויתחיל לנהל את החברה", מעריך טפר.
7:40 - תל אביב תפתח היום את המסחר על רקע מגמה מעורבת בשוקי אסיה הבוקר. היום נפתח שבוע המסחר בשוקי העולם עם עליות של 0.6% בניקיי בטוקיו וירידות של 0.2% בשנגחאי. עם זאת, הסיפור המרכזי בתל אביב הוא מניית טבע וקריסתה המתמשכת. אתמול, המסחר בתל אביב ננעל בירידות לאור הקריסה במניית טבע, שאיבדה 22.1% במחזור ענק של 293 מיליון שקל - לעומת מחזור מסחר ממוצע של 66 מיליון שקל.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מדד ת"א 35 ירד אתמול ב-1.3% וננעל מתחת ל-1,400 נקודות. ת"א 125 איבד 1.1%. מחזור המסחר הכללי עמד על 1.4 מיליארד שקל.
מניית טבע מחקה 36% משוויה מאז פרסום תוצאותיה הכספיות המאכזבות לרבעון השני (ביום חמישי) - שהובילו לאובדן אמון עמוק של המשקיעים בחברה. הקריסה בטבע הביאה לירידות גם בשאר מניות הפארמה הגדולות. מיילן החסירה 9.2% וריכזה את מחזור המסחר השני בגובהו בבורסה אחרי טבע. פריגו ירדה ב-2.6%.