$
בורסת ת"א

נייר חדרה התייעלה - והרווחיות ברבעון השני זינקה

הרווח התפעולי של החברה שבשליטת קרן פימי זינק ב-60% ועמד על 27 מיליון שקל. זאת, למרות ירידה של 4.5% במכירות, שירדו לרמה של 390 מיליון שקל

ניר טל 10:4607.08.17

חברת האריזה, הנייר והמחזור נייר חדרה, שבשליטת קרן פימי (59.2%) מסכמת את הרבעון השני לשנת 2017 עם ירידה בשורת ההכנסות אך שיפור ניכר בשיעורי הרווחיות הודות למיקוד של החברה בצד העלויות. בשורה התחתונה רשמה החברה במהלך הרבעון רווח נקי של 11 מיליון שקל לבעלי המניות – פי ארבעה מרווח של 3 מיליון שקל ברבעון המקביל.

 

היקף המכירות של נייר חדרה ברבעון השני הסתכם בכ-390 מיליון שקל, ירידה של 4.5% לעומת הכנסות בהיקף של 409 מיליון שקל ברבעון המקביל. בחברה מייחסים את הירידה במחזור המכירות בעיקר לקיטון במכירות מגזר ניירות כתיבה והדפסה בסך של כ-25 מיליוני שקל.

 

פילוח תוצאותיה לשלושת תחומי הליבה שהגדירה לעצמה – איסוף ומחזור, נייר אריזה ומוצרי אריזה וקרטון - משקף מגמת צמיחה בפעילותה. כך למשל, בתחום ניירות האריזה רשמה החברה מחזור של 121 מיליון שקל בהשוואה ל-110 מיליון שקל, וכן גידול ברווח התפעולי שעמד על 13 מיליון שקל בהשוואה ל-6 מיליון שקל ברבעון המקביל.

 

את הגידול בתחום זה הסבירו בחברה בעיקר בתמהיל המכירות, ובעובדה שהיקף המכירות לשוק המקומי בתחום גדל על חשבון המכירות המיועדות לייצוא ותורגם במלואו לשורת הרווח. זאת ועוד, ניירות האריזה משמשים כחומר גלם מרכזי בתחום מוצרי האריזה והקרטון שזוכים לביקוש גבוה בשנת 2017 לדברי החברה.

 

מאידך, תחום ניירות הכתיבה וההדפסה ממשיך ל"דמם" ומציג ירידה של 19% לסך הכנסות של 112 מיליון שקל לעומת 138 מיליון שקל ברבעון המקביל בשל שחיקת מחירי המכירה. ההפסד התפעולי נותר בעינו ועומד על 1 מיליון שקל אך נמוך בהשוואה לרבעונים עוקבים.

 

 

נייר חדרה נייר חדרה צילום: יח"צ

 

 

 

על אף הקיטון בשורת המכירות הרווח הגולמי הסתכם בכ-68 מיליון שקל והוא משקף גידול של 21% בהשוואה ל-56 מיליון שקל ברבעון המקביל. שיעור הרווחיות הגולמית השתפר אף הוא ועומד על 17.4% הרבעון לעומת 13.6% בשל קיטון בעלות המכירות במגזר ניירות הכתיבה (24 מיליון שקל), וכן קיטון בעלויות המיוחסים למגזר מוצרי האריזה והקרטון.

 

כתוצאה, נייר חדרה מסכמת את הרבעון השני לשנת 2017 עם גידול של 61% ברווח התפעולי (בנטרול הוצאות חד פעמיות בגין חוזה שכירות באתר החברה במודיעין) שעמד על 27 מיליון שקל לעומת 17 מיליון שקל ברבעון המקביל. רווחיות החברה השפיעה על תזרים המזומנים מפעילות שוטפת שהציגה נייר חדרה במהלך הרבעון ועמד על 41 מיליון שקל לעומת 17.5 מיליון שקל ברבעון המקביל.

 

נייר חדרה, המנוהלת על ידי גדי קוניא, מסתמנת כבר בשלב זה כאחת ה"כוכבות" של שנת 2017 לאחר שמנייתה עלתה בשיעור של 72.5% מתחילת השנה לשווי שוק של 1.45 מיליארד שקל. החברה מדווחת על חמישה מגזרי פעילות אך במהלך השנתיים האחרונות עוברת תהליך של מיקוד אסטרטגי ובמסגרתו מבססת את פעילותה בתחום המחזור (באמצעות אמניר) והאריזה (כרמל) על חשבון תחום הנייר המסורתי שסובל מחולשה.

 

נכון לרבעון השני, בקופת החברה מזומנים בהיקף של 345 מיליון שקל. שיעור ההון למאזן עומד על 45%. במסגרת הדוחות מעדכנת נייר חדרה כי קיבלה לאחרונה מכתב מעיריית חדרה ובו דרישה לתשלום של 55 מיליון שקל בגין עבודות עתידיות של העירייה. בשלב זה, בחברה הודיעו כי הם בוחנים את הנושא ויגישו הסתייגויות אך טרם העריכו את מועדי החיוב ולפיכך טרם ביצעו הפרשה כלשהי בדוחות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x