דיווח שוטף
מניית טבע קרסה ב-22% במחזור ענק וגררה את תל אביב לירידות
מדד ת"א 35 איבד 1.3%, מדד ת"א 125 ירד ב-1.1%; ענקית הפארמה הישראלית ריכזה מחזור עצום של 293 מיליון שקל; מיילן ירדה ב-9.2%, פריגו איבדה 2.6%; סלקום עלתה ב-4% על רקע הדלפת הדוחות
ת"א 35 ת"א 125 בנקים-5 טכנולוגיה ביומד נפט וגז נדל"ן
16:25 -
המסחר בתל אביב ננעל בירידות לאור הקריסה במנית טבע, שאיבדה היום 22.1% במחזור ענק של 293 מיליון שקל - לעומת מחזור מסחר ממוצע של 66 מיליון שקל. מדד ת"א 35 ירד ב-1.3% וננעל מתחת ל-1,400 נקודות. ת"א 125 איבד 1.1%. מחזור המסחר הכללי עמד על 1.4 מיליארד שקל. מניית טבע מחקה 36% משוויה מאז פרסום תוצאותיה הכספיות המאכזבות לרבעון השני (ביום חמישי) - שהובילו לאובדן אמון עמוק של המשקיעים בחברה.
הקריסה בטבע הביאה לירידות גם בשאר מניות הפארמה הגדולות. מיילן החסירה 9.2% וריכזה את מחזור המסחר השני בגובהו בבורסה אחרי טבע. פריגו ירדה ב-2.6%.
15:10 - משה עבדו, אנליסט פארמה במיטב דש ברוקראז' על טבע: "החברה חייבת לבסס את המאזן שלה ע"י מכירת נכסים עליהם כבר הכריזה. כמו כן, עליה לדאוג לרווחיות דרך קיצוץ בהוצאות וכל זאת על מנת להפחית את חששות השוק מגודל החוב הרובץ על החברה".
15:00 - כלכלני אופנהיימר מתייחסים לדוחות נייס (NICE): "החברה רשמה דו"חות חזקים לרבעון השני של 2017 והעלתה מעט את תחזית הרווח לשנה כולה. הרכישות האסטרטגיות של החברה, Nexidia ו-inContact, סייעו לה להרחיב את מגוון המוצרים ואת יכולות ה-Delivery שלה. גורמים אלו, ביחד עם גורמים מבניים תומכים, תורמים לשיפור הרווחיות של החברה. בעקבות עדכון התחזית של ההנהלה, אנו מעלים בכ-1% את תחזית הרווח שלנו ל-2017 ו-2018, ומותירים את התחזית ל-2019 בעינה. מסיבות אלו, אנו ממשיכים לדרג את מניית נייס ב-'תשואת יתר' ומעלים את מחיר היעד מ-80 דולרים ל-85, המתבסס על מכפיל רווח של 19 על תחזיתנו ל-2018".
14:40 - וונטייזהשלימה ביום חמישי שעבר גיוס של כ-14.4 מיליון שקל באמצעות אגרות חוב הניתנות להמרה במחיר של 1.4 שקל למניה. הגיוס המינימלי בהנפקה זו עמד על 12 מיליון שקל. אגרות החוב יפרעו בשלושה תשלומים החל מעוד שלוש שנים והן נושאות ריבית שנתית של 6%.
14:20 - הראלמרחיבה את פעילותה בתחום הרפואי בישראל: רוכשת 20% מהבעלות על המרכז הרפואי "עין טל" תמורת כ-6 מיליון שקל (לפי שווי של 30 מיליון שקל). בנוסף, ניתנה להראל האופציה לרכוש 30% נוספים ממניות החברה בתום פרק זמן של חמש השנים הקרובות.
13:20 - יוניטרוניקס הנמצאת בשליטת קרן פימי מדווחת על חוזה להקמת חניון אוטונומי: תקים חניון אוטונומי ראשון ביוסטון, טקסס תמורת כ-17.6 מיליון שקל, אשר הינו החניון ה-11 של החברה בצפון אמריקה.
13:00 - לאחר שפתחה את יום המסחר בירידה של 18%, מחסירה טבע עוד 4% מערכה והיא נסחרת כעת בירידה של למעלה מ-22%.
12:10 - ערן יעקובי, מנכ"ל רוסאריו ייעוץ ומחקר מתייחס לדוחות סלקום: "הרבעון שהציגה סלקום משקף נאמנה את המתרחש בשוק התקשורת. קשה בסלולר, קשה להרוויח מטלוויזיה למרות הצלחה לא מבוטלת של סלקום (הנהלה טוענת שהם על סף הגעה למסה קריטית מבחינת מנויי הטלוויזיה) ועומד להיות קשה לא פחות ברבעונים הבאים וכנראה גם בשנתיים הבאות. עם זאת, אנו חושבים כי מצבה היחסי של סלקום בענף משתפר והיא צפויה להיות חברת התקשורת השלישית בגודלה בישראל בפערים ניכרים מול הדולקות אחריה. מאז השקת הטלוויזיה של פרטנר לפני קצת יותר מחודש, השיגה סלקום תשואה עודפת של כ- 5% ואנו מאמינים כי מגמה זו תימשך על רקע התמורות בענף".
12:00 - חברת אינטק-פארמה, חברת ביו-פרמצבטיקה בשלב הניסויים הקליניים, העוסקת בהשבחת תרופות על בסיס טכנולוגיית גלולת האקורדיון, מודיעה על קידומו של ד"ר נדב נבון, המשנה למנכ"ל וסמנכ"ל מו"פ ותפעול, לתפקיד מנהל פעילות ראשי.
11:10 - ליאור יוחפז, מנהל ההשקעות הראשי של IBI מתייחס למצבה של טבע: "הבעיה של טבע זה חוסר תאום בין תחזיות ההנהלה לבין הביצוע, מה שהביא לאובדן אמון. ובעוד השוק הישראלי יכול לפעמים לסלוח לחברות כאלו, השוק האמריקאי מגיב יותר באכזריות למקרים מהסוג הזה. במקרה של טבע כל זה מקבל מכפיל הנהלה וחוב. להציג דו"ח חלש כזה בחברה זה כואב, להציג דו"ח כזה בחברה בלי מנכ"ל, בלי סמנכ"ל כספים, עם איום מיידי על כ- 20% מהכנסות החברה (קופקסון) ועם חוב גבוה, זה כבר יותר מדי. ובאויר מסתובבת השאלה איזה מנכ"ל בעל שם ירצה להכניס את הרגליים שלו לבוץ הזה? ההנחה של השוק הייתה שהמנכ"ל החדש שיגיע יחתוך את הדיבידנד לכמה רבעונים כדי לחזק את החברה, זה כבר היה במחיר המניה, אבל עכשיו הכלי הזה כבר נוצל, ונראה שהכלי היחיד שנותר הוא הזרמת הון. זה כואב במחיר המניה אבל נראה שזה נדרש. מה שיביא עוד לחץ על המניה".
10:00 - תנודות בולטות: סלקום עולה ב-3%, מיילן יורדת ב-6.2%, סודהסטרים מזנקת בכ-9%.
09:51 - המסחר נפתח בירידות חדות: מדד ת"א 35 מאבד 1% מערכו, מדד ת"א 125 יורד ב-0.7%. טבע נופלת ב-18% במחזור הגובה בבורסה (50 מיליון שקל).
09:20 - אפריקה ישראל הודיעה, על בקשתו סמנכ"ל הכספים של החברה, מנשה שגיב לסיים את תפקידו. כמו כן, החברה הבת, אפריקה אירופה, מדווחת על ביטול עסקת מכירת בנייני המשרדים אפי פארק 1-3 בבוקרשט. מהחברה נמסר כי "עם ביטול העסקה אין בכוונת החברה להעמיד שוב את הנכסים הללו למכירה בעתיד הקרוב".
07:30 - הבורסה בתל אביב צפויה לפתוח את יומו הראשון של שבוע המסחר בירידות שערים במדדים המובילים. זאת, על רקע הנפילה החדה במניית טבע ביום שישי האחרון בוול סטריט. מאז סגירת המסחר בתל אביב ביום חמישי, ירדה מניית טבע בניו יורק בכ-18%. כדי למתן את הנפילה הצפויה, עם חידוש המסחר תידחה הפתיחה במספר דקות.
מניית חברת הפארמה הישראלית קרסה בסוף השבוע שחלף ב־33% ומחקה למשקיעים סכום עתק של 10 מיליארד דולר משווי השוק שלה. הצניחה, שהתרחשה במשך שני ימי מסחר רצופים, הגיעה אחרי פרסום דו"חות החברה לרבעון השני של השנה בהם דיווחה על מחיקת ענק של 6.1 מיליארד דולר.
- לאן מכאן? שלושת פרשי האפוקליפסה של טבע
- המספרים שמאחורי קריסת טבע: האם יש מקום לאופטימיות?
- טבע צריכה ז'וזה מוריניו, ודחוף
עוד בגזרת המניות הדואליות: מיילן חוזרת עם פער ארביטראז' שלילי של 5.7%, פריגו חוזרת עם מינוס 2.6% ופריון חוזרת פער שלילי של 12%. בצד החיובי צפויה לבלוט סודהסטרים שחוזרת עם פער חיובי של 8.4%.
במקביל לטבע, גם חברת התקשורת סלקום צפויה לרכז עניין. החברה הייתה אמורה לפרסם את דו"חות הרבעון השני השבוע, אך בשל טעות של משרד עורכי הדין שלה בניו יורק הדוחות פורסמו כבר ביום שישי האחרון. מהדו"חות עצמם עולה כי הכנסות החברה הסתכמו ב-952 מיליון שקל בתקופה המדווחת לעומת 1.029 מיליארד שקל בתקופה המקבילה בשנה שעברה, ירידה של 6.5%. הרווח התפעולי של החברה ירד והסתכם ב-102 מיליון שקל, ירידה של 2 מיליון שקל לעומת הרבעון השני ב-2016.
S&P מעלה את תחזית הדירוג של ישראל לחיובית
לצד טבע, חברת דירוג האשראי הבינלאומית S&P פרסמה ביום שישי את דירוג האשראי שלה עבור מדינת ישראל ועדכנה את תחזית הדירוג בנוגע לחוב של המדינה במטבע חוץ מ"יציבה" ל'חיובית". הדירוג עצמו אושרר ברמה של A+. תחזית חיובית מעריכה כי ישנו סיכוי כי בעתיד יעלה דירוג האשראי של המדינה.
החברה ציינה כי הדירוג מגיע על רקע הערכת האנליסטים כי כלכלת ישראל ומאזן התשלומים יישארו חזקים וכי קיים פוטנציאל לצמיחה גבוהה יותר מהצפוי. במקביל הסיכונים הביטחוניים שמעיבים בדרך קבע על דירוג האשראי של ישראל יישארו מוכלים והגיוון ושמירה על הכללים הפיסקאליים על ידי הממשלה מסייעים לשמירה על יציבות המשק הישראלי.