לאחר קביעת השערים היציגים: הדולר והיורו מזנקים מול השקל
המטבע האמריקאי מתחזק ב-1.1% מול עמיתו הישראלי והצמד נסחר ברמה של 3.58 שקלים. היורו עולה בשיעור דומה ונסחר תמורת 4.1 שקלים; מוקדם יותר הדולר עלה ב-0.2% והיציג נקבע על 3.54 שקלים, היורו התחזק ב-0.7% והיציג נקבע על 4.06 שקלים
הדולר והיורו מזנקים היום (ב') מול השקל במהלך המסחר הרציף - לאחר קביעת השערים היציגים מוקדם יותר. המטבע האמריקאי מתחזק ב-1.1% מול עמיתו הישראלי ונסחר ברמה של 3.58 שקלים. זאת, לאחר שעלה מוקדם יותר ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 3.54 שקלים.
- בנק ישראל מהדק את הפיקוח על לווים פרטיים גדולים
- לקחי פישמן: הבנקים יחויבו בפיקוח הדוק על פעילות ספקולטיבית של לקוח עסקי
- הריבית נותרה על 0.1%; פלוג: "המשק בצמיחה מאוזנת"
היורו, עולה בשיעור דומה לדולר ונסחר תמורת 4.1 שקלים. זאת, לאחר שעלה ב-0.7% והשער היציג נקבע על 4.06 שקלים. בשווקים הבינ"ל נחלש היורו בשיעור קל של 0.1% מול מקבילו האמריקאי, ונסחר ב-1.145 דולר.
מדד המחירים לצרכן שפורסם בשישי הפתיעה לרעה, עם ירידה של 0.7% בשיעור האינפלציה בחודש יוני, מול תחזיות כלכלנים לירידה של סביב 0.2% בלבד. "בסה"כ קצב האינפלציה ירד בחדות מ-0.8% למינוס 0.2% ושוב התרחק מהיעד השנתי. תרומתו של ייסוף השקל להורדת המדד בשנה האחרונה מוערכת בשיעור של כ-0.3%. הצעדים והאדמיניסטרטיביים של הממשלה השילו כ-0.2%", אמר אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב דש.
אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי בפסגות, אמר ל"כלכליסט" כי השילוב בין אינפלציה נמוכה ושקל חזק מרחיק את בנק ישראל מאופציה של העלאת ריבית. "האינפלציה הנמוכה והשקל החזק גורמים למשקיעים להפנים שיחלוף עוד זמן רב עד שבבנק ישראל יעלו את הריבית. אמנם תחזיות בנק ישראל המעודכנות מדברות על 2 העלאות ריבית במחצית השנייה של 2018 אך הן גם מדברות על חזרה של האינפלציה לרמה של 1.5% כלומר, לתחום היעד", אומר גרינפלד.
"עוד לפני מדד יוני תרחיש זה נראה לנו כבלתי סביר ועל אחת כמה וכמה לאחר ההפתעה במדד (ראו עדכון מוקדם. כתבי השוק). לכן, בהחלט סביר להניח שריבית בנק ישראל תוותר ברמתה לפחות עד סוף 2018", מוסיף גרינפלד.