מזור רובוטיקה עושה סדר: הודיעה על מבנה ארגוני חדש
הקימה יחידה לטכנולוגיות מתקדמות, ואיחדה ליחידה אחת את מחלקת המו"פ לקבוצת המוצר שתנהל את פיתוח המוצר משלב אפיונו ועד להשקתו
חברת מזור רובוטיקה, שעמדה בשבוע שעבר עמדה בעין הסערה בדמות חושדת שגורמים בחברה הדליפו מידע פנים לפני העסקה עם מדטרוניק ב־2016, עושה סדר בצמרת החברה ומצרפת מנהלי תחומים חדשים לשורותיה ומבצעת שינויים ארגוניים.
- רשות ני"ע פשטה על משרדי מזור רובוטיקה: חשד למידע פנים בעסקת מדטרוניק
- בתוך 5 שנים: גידול חריג ברמת הריכוזיות בענף הפארמה
- הצלחה בניסוי שלב 3 של רדהיל הקפיץ את מניית החברה ב-5%
בנוסף, מזור איחדה ליחידה את מחלקת המחקר והפיתוח לקבוצת המוצר שתנהל את פיתוח המוצר משלב אפיונו ועד להשקתו - בעיקר פיתוח מוצרי עמוד שדרה חדשניים. את המחלקה זו יוביל החל מאוגוסט אורן זרחין, שמצטרף למזור בתפקיד סמנכ"ל פיתוח מוצר. בתפקידו האחרון כיהן זרחין כמנהל ב-Philips Healthcare.
כמו כן, הקימה מזור יחידה לטכנולוגיות מתקדמות, שתנסה לקחת את היכולות שלה (תוכנה וטכנולוגיות ניווט מונחה הדמיה בדיוק גבוה) לטובת תחומים חדשים, מעבר לתחום ניתוחי עמוד השדרה. את המחלקה יוביל החל מאוגוסט יוביל אלי זהבי, מייסד שותף במזור שכיהן כסמנכ"ל פיתוח וסמנכ"ל התפעול של החברה, מאז הקמתה. את זהבי יחליף יהושע בלקר, בכיר בתעשיית המכשור הרפואי, לרבות תקופה ארוכה במדטרוניק (גיוון אימג'ינג).
הרחבת סמכויות של סמנכ"לית הכספים
מזור גם מרחיבה את סמכויותיה של שרון לויטה, סמנכ"לית הכספים, ושל מנכ"ל מזור US, כריסטופר פרנטיס, כאשר לויטה תכהן ותפקח גם משאבי האנוש בחברה, תקשורת שיווקית ועסקית ומערכות מידע. פרנטיס יכהן גם כסמנכ"ל הפעילות המסחרית.
חברת המכשור הרפואי מזור נמצאת בעין הסערה כאשר גורמים בחברה הדליפו מידע פנים למקורביהם על אודות עסקה עם ענקית הציוד הרפואי האמריקאית מדטרוניק בטרם זו דווחה למשקיעים במאי 2016, כך חושדת רשות ניירות ערך הישראלית. המקורבים שקיבלו את ההדלפה רכשו ניירות ערך של מזור הדואלית, שנסחרת בבורסה בתל אביב ובמקביל נסחרת בנאסד"ק בארצות הברית כשבידיהם מידע הפנים.
חוקרי רשות ני"ע בישראל פשטו בחודש מאי על משרדי החברה בקיסריה, ערכו חיפוש וחקרו באזהרה נושאי משרה בחברה המנוהלת על ידי אורי הדומי. החשד הוא סביב הדלפת מידע פנים בקשר לעסקה שעליה חתמה מזור עם מדטרוניק שבמהלכה הפכה החברה האמריקאית לבעלת מניות במזור.
מזור היא מובילה עולמית בתחומה - מערכות נחייה רובוטיות לניתוחי עמוד שדרה. מערכותיה מאפשרות לערוך ניתוח מדויק באמצעות זרוע רובוטית. היקף החדירה של מערכות ניתוחי עמוד השדרה נמוך, אך ישנו פוטנציאל צמיחה מהותי לפעילות של מזור.
במאי 2016 נכנסה מזור להסכם מהותי, העסקה שלה חיכתה כל השנים, עם ענקית המכשור הרפואי מדטרוניק, וכעת עתידה תלוי מאוד באופן מימושו.
ההסכם עם מדטרוניק מבוסס על שני שלבים. השלב הראשון, קידום מכירות משותף, שמתבצע כעת ומוגבל לארה"ב בלבד; השלב השני, שיווק המערכות של מזור על ידי מדטרוניק בכל העולם - שיתקיים לאחר עמידה באבני דרך שסביר מאוד שיושגו. המעבר לשלב השני תלוי בהסכמתה של מדטרוניק, והוא יחל לא יאוחר מפברואר 2018.
זינוק של 300%
מאז חתימת ההסכם עם מדטרוניק במאי 2016 זינקה מניית מזור ב־304% בנאסד"ק, לשווי שיא של כמעט 43 דולר למניה, ושווי החברה חצה את רף מיליארד הדולרים עוד לפני שעברה לרווח תפעולי.
מזור סיימה את הרבעון הראשון של 2017 עם צבר הזמנות (שטרם סופקו) של 14 מערכות, כאשר את כל 2016 היא סיימה עם צבר הזמנות של 21 מערכות. מניית מזור, שנסחרת במדד ת"א־90, גם הייתה אחת הכוכבות של הבורסה בת"א ב־2016, עם זינוק כולל של 119%.