דוחות הראל: הפרמיות צמחו ב-16%, העלייה בריביות הקפיצה את הרווח ל-253 מיליון שקל
זאת לעומת רווח של 14 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד שבו בוצעו הפרשות הון גדולות, בעיקר בתחום ביטוחי החיים על רקע ירידה בסביבת הריבית; הפרמיות הסתכמו ב-5.46 מיליארד שקל; עודף ההון העצמי על דרישות ההון עמד על 1.7 מיליארד שקל
חברת הביטוח הראל שבשליטת משפחת המבורגר סוגרת היום (ד') רבעון חזק עם רווח של 253 מיליון שקל לעומת רווח של 14 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד שבו בוצעו הפרשות הון גדולות, בעיקר בתחום ביטוחי החיים על רקע ירידה בסביבת הריבית.
- הראל מקימה חטיבת ביטוח כללי חדשה בראשות שגיא יוגב
- "עסקת אמיליה תסדר את ירושת ילדי פלר"
- מנכ"ל אקסלנס עוזי דנינו צפוי לפרוש - החלו הנסיונות לאתר מחליף
ברבעון הראשון של 2017 לא רק שסביבת הריבית הפסיקה לרדת אלא אף עלתה, מה שאפשר להראל ולחברות ביטוח חיים נוספות שיפרסמו את דוחותיהן לשחרר הון שרותק ברבעונים קודמים. הראל שחררה 46 מיליון שקל לפני ברבעון הראשון בזכות עליית סביבת הריבית, זאת לעומת ריתוק הון של 54 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הפרמיות צמחו ב-16% והסתכמו ב-5.46 מיליארד שקלים. עודף ההון העצמי על דרישות ההון עמד על 1.7 מיליארד שקלים.
ברבעון הראשון של השנה מפרסמות חברות הביטוח באופן קבוע הערכת שווי לפעילות החיסכון ארוך הטווח שלהן ולתחום הבריאות בדוח שנקרא "הערך הגלום" (EV). הערך הגלום של קבוצת הראל עמד נכון לסוף 2016 על 14.2 מיליארד שקל, עליה של 7% לעומת 2015. הראל מנהלת היום נכסים בהיקף של כ-190 מיליארד שקלים. עם זאת בערך העסקים החדשים הצופה את שווי פעילות שהצטרפה בשנת 2016 נרשמה ירידה כשערך העסקים שהצטרפו ב-2016 לבריאות, ביטוח חיים ופנסיה מוערכים לפי שווי של כמיליארד שקל לעומת 1.26 מיליארד ב-2015 וזאת בעיקר בגלל ירידה בשווי של העסקים החדשים בפנסיה שעמדו ב-2015 על 250 מיליון שקל וב-2016 על 180 מיליון שקל – ירידה של 28%, בעיקר בגלל צפי לשחיקת דמי ניהול בענף על רקע כניסת רפורמת פנסיית ברירת המחדל המוזלת.
בתחום הבריאות, התחום שבו הראל מובילת שוק, אמנם הציג עליה בהכנסות של 8% ל-1.1 מיליארד שקל ברבעון אך הרווח קטן ב-4 מיליון שקלים והסתכם ב-27 מיליון שקל לעומת הרבעון המקביל אשתקד. גם בתחום הפיננסים שמרוכז על ידי הראל פיננסים נרשמה ירידה ברווחיות, של 55% ל-8 מיליון שקל – זאת כתוצאה מפדיונות העתק שחוותה החברה בקרנות הנאמנות וכן כתוצאה מירידה בהכנסות מפעילות תעודות הסל. היקף הנכסים המנוהלים על ידי בית ההשקעות עומדים על 38 מיליארד שקל לעומת 44 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד.
מישל סיבוני, מנכ"ל קבוצת הראל ביטוח ופיננסים, מסר: "על פי תוצאות הרבעון הראשון לשנת 2017, ניכר כי קבוצת הראל ממשיכה לשמור על מעמדה כקבוצה מובילה בתחומה במשק הישראלי". סיבוני הוסיף כי "הסביבה העסקית המשתנה, מחייבת אותנו בחשיבה מתמדת ובהתאמת האסטרטגיה העסקית לנסיבות, ובהתאם לכך גיבשה הראל אסטרטגיה חדשה, בשם: "חישוב מסלול מחדש". אסטרטגיה זו מיושמת לאחר עבודת הכנה של כשנה, ומטרתה לתמוך בצמיחתה והתפתחותה העתידית של הראל בעידן הדיגיטלי המשתנה". סיבוני הסביר כי "במסגרת התוכנית האסטרטגית החדשה, המבוססת על הצבת הלקוח במרכז, מושם דגש על הרחבת השימוש בתהליכים דיגיטליים ועל פיתוח יכולות ניתוח הנתונים, אשר מאפשרים לחברה, בשיתוף פעולה הדוק עם הסוכנים, להציע פתרונות מותאמים אישית לכל לקוח ובכל שלבי העבודה מולו - מכירה, קבלת המידע, טיפול בתביעות וחידושי ביטוח".