$
בורסת ת"א

חברה חדשה בבורסה בתל אביב: לסיכו השלימה בהצלחה את הגיוס המוסדי

לסיכו גייסה 60 מיליון שקל לפי שווי לפני הכסף של 192 מיליון שקל. מדובר בשווי גבוה ב-7% ממחיר המינימום בהנפקה. השלב הציבורי ייערך בימים הקרובים

אורן פרוינד 10:0523.05.17

לסיכו גייסה 60 מיליון שקל במחיר מניה של 5.92 שקלים בשלב המוסדי של הנפקת מניות החברה בבורסה בתל אביב. הגיוס שיקף לחברה שווי לפני הכסף של 192 מיליון שקל. מדובר בשווי גבוה ב-7% ממחיר המינימום בהנפקה. השלב הציבורי ייערך בימים הקרובים.

 

לסיכו אמורה להיות חברת התשתיות והבנייה הרביעית שמונפקת בבורסת תל אביב בשנתיים האחרונות לאחר ההנפקות של אשטרום, שפיר הנדסה וקבוצת אורון, אולם מבחינת הון עצמי ורווחים מדובר בחברה הקטנה ביותר שהגיעה לתל אביב מבין חברות התשתיות שהונפקו עד כה. ללסיכו הון עצמי נמוך של 68 מיליון שקל (מיוחס לבעלים), עם הכנסות של 403 מיליון שקל ורווח נקי מיוחס לבעלים של 16 מיליון שקל ב־2016. לשם השוואה, אורון, חברת התשתיות שהונפקה לפני שנתיים לפי שווי של 225 מיליון שקל לפני הכסף, הגיעה להנפקה עם הון עצמי של 92 מיליון שקל ורווח של 22 מיליון שקל.

 

בעלי המניות העיקריים בחברה הם היו"רים המשותפים יחיאל לשמן (38%) ואחיו יהודה (35.5%). בעלי מניות נוספים הם רובי לשמן (10%), בנו של יהודה, והמנכ"ל אייל לשמן (7.5%), בנו של יחיאל. בנוסף שותף (9%) בחברה גם ערן סידי, בנו של המייסד יצחק סידי. המהלכים לההנפקה המתוכננת של לסיכו, שנחשפו ב"כלכליסט", החלו כבר בספטמבר 2016, אז נפגשו יהודה ויחיאל לשמן עם גורמים בשוק ההון שכללו בחירת חתם (פועלים אי.בי.אי) וכתיבת תשקיף. עם זאת, ההלטה על יציאה להנפקה התעכבה עד כה בשל חילוקי דעות בין בעלי השליטה. חילוקי הדעות בין האחים התמקדו בעיקר בצורך להנזיל את האחזקות לקראת מכירתן בנפרד.

מתקן התפלה של לסיכו מתקן התפלה של לסיכו אתר החברה

 

קבוצת לסיכו פועלת באמצעות חמש חברות־בנות בארבעה מגזרי פעילות: מגזר תחזוקה של מערכות זורמות; מגזר אנרגיה בתחום הגז הטבעי; מגזר הקמת תחנות שאיבה וקווי מים וביוב; ומגזר של בניית מסילות ברזל בארץ ובחו"ל. בעבר עסקה הקבוצה בבניית יחידות דיור בישראל אולם פעילות זו הופסקה בתחילת שנות ה־2000.

חטיבת האנרגיה של לסיכו מבצעת, בין השאר, פרויקטים בתחום הגז הטבעי הכוללים הקמה עבור חברת נתגז של קווי גז ומתקנים להפחתת לחץ ומדידה של מערכות לחץ גבוה, הסבה של מפעלי תעשייה לגז טבעי ומערכות גז והרכבות מכניות בתחנות כח. בנוסף, לסיכו היא קבלן של מערכות דלק ודס"ל (דלק סילוני) ומקימה טרמינלים וקווי צנרת עבור קצא"א (קו צינור נפט אילת אשקלון), תש"ן (תשתיות נפט ואנרגיה), רשות שדות התעופה ומערכת הביטחון. חטיבת התחזוקה של מערכות זורמות בלסיכו מעניקה שירותי אחזקה של מערכות מים וביוב עירוניות בהסכמי שירות לטווח ארוך.

 

מהתשקיף עולה כי הכנסות לסיכו ב־2016 גדלו בשיעור של 8.6% לעומת התקופה המקבילה, ל־403 מיליון שקל. העלייה, שנבעה בעיקר משיפור בתחום פעילות הצנרת (עלייה של 70 מיליון שקל), קוזזה בשל ירידה בתחומים האחרים עקב השלמת פרויקטים והאטה בתחום האחזקה והזכיינות.

 

עם זאת, הרווח הגולמי של לסיכו ב־2016 ירד ב־2% לעומת התקופה המקבילה, ל־41.6 מיליון שקל, והוא היווה 10.3% מההכנסות ב־2016 לעומת שיעור של 11.7% בשנה הקודמת. הירידה בשיעור הרווח הגולמי מיוחסת בעיקר למגזר הצנרת, המאופיין בשיעור רווחיות נמוך, שבו התרחבה פעילות החברה באופן מהותי. הרווח התפעולי ב־2016 ירד ב־4% לעומת התקופה המקבילה, ל־27.1 מיליון שקל, והיווה 6.7% מהמחזור לעומת שיעור של 7.6% בשנה הקודמת.

 

אך מעבר לעובדה שהחברה רשמה ירידה ברווחיות, נראה שהיא גם אינה מצליחה לייצר מזומנים, כאשר במהלך 2016 לסיכו שרפה 100 אלף שקל. אם מנטרלים את הוצאות הריבית והמסים, החברה רשמה תזרים חיובי מפעילות שוטפת של 6.6 מיליון שקל ב־2016 לעומת תזרים של 26 מיליון שקל ב־2015 ושל 16 מיליון שקל ב־2014. לפי התשקיף, הירידה בתזרים המזומנים נבעה מעלייה בהון החוזר שנגרם מירידה ביתרת לקוחות של החברה. שני הלקוחות העיקריים של לסיכו הם נתיבי ישראל שתרמה 22.6% מההכנסות ב־2016 (91 מיליון שקל) ורכבת ישראל שהיוותה 3.9% מההכנסות (15.8 מיליון שקל).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x