חמישית ב־2017: לסיכו תצא להנפקה בתל אביב אחרי פסח
לכלכליסט נודע כי בחברת התשתיות של האחים לשמן, שמבקשת להנפיק לפי שווי של 200 מיליון שקל, שוקלים הצעת מכר של 40-30 מיליון שקל
הנפקה הראשונית (IPO) החמישית בבורסת תל אביב בשנת 2017 תצא לדרך לאחר חג הפסח. ל"כלכליסט" נודע כי לסיכו, חברת התשתיות והאנרגיה של האחים לשמן, צפויה להגיש בימים הקרובים תשקיף לרשות ני"ע.
החברה מתכננת לצאת לאחר החג לרוד שואו לקראת הנפקה לפי שווי מבוקש של 200 מיליון שקל לפני הכסף. ההנפקה, שצפויה לצאת לפועל בחודש מאי, תבוצע בידי חברת החיתום פועלים אי.בי.אי. על התשקיף אמון משרד עורכי הדין גולדפרב זליגמן.
- מטרו הולכת להנפקה בת"א לפי שווי של 400 מיליון שקל
- נובולוג מצטרפת לבורסה בתל אביב - השלימה את הגיוס הציבורי ומכרה 50% ממניותיה
- פתיחה חיובית לשנה: 8.8 מיליארד שקל גויסו בינואר בבורסת תל אביב
בלסיכו מבקשים לרכוב על גל הצעות המכר בבורסת תל אביב, לאחר ההצלחות של נובולוג בחודש שעבר ושל אוברסיז מקבוצת פימי בסוף 2016. אלה רשמו ביקושי יתר אדירים בהנפקות שלהן. נראה כי בלסיכו ינסו לבצע הנפקה משולבת שתכלול הצעת מכר של 40-30 מיליון שקל (כסף שייצא החוצה כאקזיט לבעלים), וגיוס הון נוסף לתוך החברה בהיקף דומה.
חילוקי דעות בין בעלי השליטה לגבי ההנפקה
לסיכו תהיה חברת התשתיות והבנייה הרביעית שמונפקת בתל אביב בשנתיים האחרונות. קדמו לה אשטרום, שפיר הנדסה וקבוצת אורון. השנה ביצעו בתל אביב הנפקות ראשוניות בתל אביב רציו פטרוליום, מדיפאואר (שנמחקה וחזרה להיסחר מחדש), מנרב פרויקטים ונובולוג.
ההחלטה של בעלי השליטה בלסיכו לבצע הנפקה לוותה בחילוקי דעות בין האחים. זאת נוכח הצורך להנזיל את האחזקות לקראת מכירתן בנפרד. נכון להיום, יחיאל לשמן מחזיק ב־38% מהחברה ואחיו יהודה, שמכהן כמנכ"ל, מחזיק ב־35.5%. בעלי מניות נוספים הם בנו של יהודה, רובי לשמן (10%), ובנו של יחיאל, אייל לשמן (7.5%). בנוסף שותפים בחברה גם ערן סידי, בנו של מייסד החברה יצחק סידי, שמחזיק ב־8.99% ממנה.
חמש חברות־בנות, ארבעה מגזרי פעילות
לסיכו, שנוסדה ב־1969, ביצעה יותר מ־5,000 פרויקטים בישראל. ל"כלכליסט" נודע כי ללסיכו הכנסות שנתיות של כ־300 מיליון שקל ורווח נקי שנתי של כ־25 מיליון שקל. לצורך ההשוואה, אורון תשתיות, שעוסקת בפעילות דומה והונפקה במאי 2015 לפי שווי של 225 מיליון שקל לפני הכסף, הציגה הכנסות של 538 מיליון שקל ב־2015 ורווח נקי של 17 מיליון שקל. אורון נסחרת היום בשווי 308 מיליון שקל, לפיכך נראה שהאחים לשמן בחרו לצאת להנפקה לפי שווי שמרני.
לסיכו פועלת באמצעות חמש חברות־בנות בארבעה מגזרי פעילות: תחזוקה של מערכות זורמות; אנרגיה בתחום הגז הטבעי; הקמת תחנות שאיבה וקווי מים וביוב; ובניית מסילות ברזל. בעבר עסקה הקבוצה בבניית יחידות דיור בישראל אולם חדלה מכך בתחילת שנות ה־2000.
חטיבת האנרגיה של לסיכו מבצעת פרויקטים בתחום הגז הטבעי, הכוללים הקמה של קווי גז עבור נתגז והסבה של מפעלי תעשייה לגז טבעי. בנוסף לסיכו היא קבלן של מערכות דלק ודלק סילוני, ומקימה טרמינלים וקווי צנרת עבור קצא"א, תש"ן ורשות שדות התעופה.
חטיבת איכות הסביבה של החברה מפעילה מתקני טיהור שפכים המיועדים לטיפול בתחנות שאיבה ומתקני התפלה. בתחום זה ביצעה לסיכו עבודות עבור חברת איגודן, רשויות מקומיות ותאגידי מים וביוב.
חטיבת המסילות של לסיכו מקימה מסילות רכבת והיא אף נותנת שירותים לרכבת הקלה בירושלים. בימים אלה בונה לסיכו עם חברת שיכון ובינוי וחברת Bahnbau Gruppe הגרמנית את מסילת הרכבת בפרויקט רכבת העמק, שתחבר בין עפולה לחיפה. מדובר בפרויקט בהיקף 840 מיליון שקל שנחשב לאחד המשמעותיים שלה בימים אלה.
לסיכו מעניקה שירותי אחזקה של מערכות מים וביוב עירוניות בהסכמים לטווח ארוך למרבית תאגידי המים והביוב בישראל, לרשויות מקומיות ולגופים ממשלתיים כדוגמת שירות בתי הסוהר ומשטרת ישראל. החברה־הבת לסיכו צנרת תהליכית עוסקת בהקמה של מערכות צנרת במפעלים ובין השאר ביצעה עבודות עבור טבע וקוקה־קולה.