טנסנט הסינית רכשה 5% מטסלה של אלון מאסק תמורת 1.8 מיליארד דולר
טנסנט ידועה בעיקר הודות לאפליקציית הצ'אט שלה למכשירים ניידים, WeChat. טנסנט תהפוך למשקיעה החמישית בגודלה בטסלה
ענקית הטכנולוגיה הסינית טנסנט (Tencent) הוציאה 1.78 מיליארד דולר על רכישת אחזקה של 5% מיצרנית המכוניות החשמליות טסלה של אלון מאסק.
- וויצ'ט מצנזרת משתמשים גם מחוץ לסין וגם אם החליפו כרטיס סים
- סייבר ישראלי לסינים: ראדוור תספק פתרונות סייבר ללקוחות של Tencent
- טנסנט הסינית תשקיע כ-300 מיליון דולר בתעשיית הקולנוע
טנסנט, שידועה בעיקר לאפליקציית הצ'אט שלה למכשירים ניידים, WeChat, משקיעה בתקופה האחרונה בשורה של מגזרים, ביניהם גיימינג, בידור ומחשוב ענן.
מטסלה נמסר כי מדובר בהשקעה פסיבית, שפירושה שטנסנט לא תוכל להשפיע על אופן ניהול החברה האמריקאית.
מלבד דגמי המכוניות החשמליות שלה, הכוללים גם את מכונית הספורט החשמלית הראשונה בעולם, טסלה מתמחה גם באחסון אנרגיה באמצעות סוללות, ובאמצעות החברה הבת סולר סיטי (SolarCity) בפאנלים סולרים לבתי מגורים.
החברה מגייסת כספים לקראת השקת דגם חדש, מודל 3. היא גייסה כבר בסביבות 1.2 מיליארד דולר באמצעות מכירת אג"ח ומניות שביצעה בתחילת מרץ.
טנסנט היא אחת מחברות הטכנולוגיה הגדולות באסיה, וכבר השקיעה בחברות ייצור מכוניות חשמליות אחרות. כך למשל היא הייתה אחת המשקיעות הראשונות בסטארט אפ משנגחאי NextEV, שיש לו משרדים בסן חוזה, קליפורניה בסמוך למטה של טסלה. באמצעות ההשקעה היא תוכל לסייע לטסלה למכור ואפילו לבנות מכוניות בסין, שוק המכוניות הגדול בעולם.
"זה בהחלט מהלך אסטרטגי חזק מצידה של טסלה", הגיב ג'ף שוסטר מחברת המחקר LMC אוטומוטיב. "זה יעזור להם לנווט בתוך השוק הסיני".
בעקבות רכישת האחזקה, הפכה טנסנט לבעלת המניות החמישית בגודלה של טסלה, אחרי המייסד והמנכ"ל אלון מאסק וחברות ההשקעה פידלטי, ביילי גיפורד ו-טי ראו פרייס. מאסק הוא בעל המניות הגדול ביותר עם אחזקה של 21%, נכון לסוף 2016. "שמח שטנסנט הצטרפו כשותפים ויועצים לטסלה", צייץ מאסק בצתגובה לעסקה.