וויצ'ט מצנזרת משתמשים גם מחוץ לסין וגם אם החליפו כרטיס סים
חוקרים באוניברסיטת טורונטו גילו שאפליקציית המסרים הפופולרית ביותר בסין מצנזרת משתמשים סינים גם אחרי שעזבו את המדינה
- ממשלת גרמניה דורשת מפייסבוק לצנזר נאו-נאצים
- מילים אסורות: מדיניות הצנזורה המפלה של פייסבוק
- מילת היום של פייסבוק: האם כללי הצנזורה ברשת השתנו ושכחו לספר למשתמשים?
בניגוד לסברה הקודמת, לפיה הסינון הופעל רק בעת התחברות לאפליקציה דרך תשתית האינטרנט הסינית, כעת מתברר שמשתמש שנרשם לשירות עם מספר טלפון סיני ימשיך לסבול מניטור וצנזורה על שיחותיו גם כאשר הוא נוסע למדינות אחרות ואפילו בהחלפת כרטיס הסים לכרטיס זר, כל עוד הוא ממשיך להשתמש בחשבון הקשור למספר הסיני המקורי.
בשעה שאזרחי מדינות אחרות המשתמשים באפליקציה לא נתונים להגבלה דומה, כאשר משתמש כזה שולח הודעה המכילה אחת או יותר ממלות המפתח האסורות למשתמש סיני, הנמען לא יקבל את ההודעה, כך מעלה המחקר. שינוי נוסף שהופך את הצנזורה לשקופה פחות הוא ביטול הפיצ'ר שאפשר בעבר למשתמשים לקבל חיווי כאשר הודעה שניסו לשלוח או היו אמורים לקבל לא הגיעה ליעד. המחקר בחן כ-26 אלף מלות מפתח והראה ש-174 מתוכן הפעילו את מנגנון הסינון.
סוגיית הכניעה של חברות טכנולוגיה לדרישות המשטר הסיני בנושא חופש הביטוי ופיקוח על תכנים ותקשורת בין משתמשים עלתה שוב לכותרות בשבועות האחרונים, עם הדיווחים על מנגנון שפייסבוק מפתחת שאמור לאפשר לה להסתיר פוסטים מסוימים ממשתמשים במדינות ספציפיות מבלי להסיר אותם, כפי הנראה כחלק מהיערכותה לכניסה לשוק הסיני, וחשיפת העובדה כי מיקרוסופט מצנזרת נושאים מסוימים בשירות הצ'טבוט שואואייס, שצבר בשנתיים האחרונות עשרות מיליוני משתמשים בסין.