מחזיקי האג"ח אישרו את הסדר החוב של אלון
בעלי השליטה התחייבו להזרים מיידית 40 מיליון שקל תמורת ארכה לגייס 120 מיליון שקל עד ספט'
הסדר החוב של אלון ישראל קיבל את אישור אסיפת מחזיקי האג"ח של חברת האחזקות, שלהם היא חבה 1.85 מיליארד שקל. המגעים להסדר נמשכו יותר משנה וב־23 בפברואר - רגע לפני הכרעת בית המשפט לגבי העמדת החוב לפירעון מיידי - הגיעו הצדדים להסכמות.
- רגע לפני הדיון בפירוק אלון: נציגות האג"ח ושרגא בירן הגיעו להסכמות
- רוזבאד מוכרת קרקע ב־45 מיליון שקל ללונסטאר
- מומחה ביהמ"ש: בירן והקיבוצים צריכים להזרים 200 מיליון שקל לאלון כדי לשמור על הבעלות
בעלי השליטה באלון, שרגא בירן והקיבוצים, התחייבו להזרים מיידית 40 מיליון שקל תמורת ארכה לגייס 120 מיליון שקל לאלון עד סוף ספטמבר. על פי הערכות, הגיוס ייעשה באמצעות הנפקת מניות ראשונה בבורסה של אלון ישראל.
אם יצליחו בעליה של אלון לגייס סכום זה במועד, יקבלו מחזיקי האג"ח 25% מאלון. אם גיוס הסכום הנדרש לא יצלח, תעבור אלון לבעלות מחזיקי האג"ח, ללא זכות ערעור לאלון ולבעליה. עוד הוסכם שאלון תפרע לבעלי האג"ח 400 מיליון שקל. יתרת החוב תיפרס עד 2027 והריבית עליה תקטן מ־5.6% ל־4.9%.
נאמן החוב, דן אבנון מחברת הרמטיק, הוביל את ההסדר מטעם המחזיקים. אלה יקבלו שעבוד על כל נכסיה של אלון, כולל 6 מיליון מניות דלק US בשווי 138 מיליון דולר, 29% ממניות החברה שמפעילה את כביש שש, 80% ממניות חברת אלון גז בשווי 750 מיליון שקל ו־8% ממניות דור אלון בשווי 70 מיליון שקל. אם מחיר מניית דלק US, שעומד היום על 23.9 דולק, יירד מתחת ל־22 דולר - תחויב אלון למכור אותן בשוק.
החברה צפויה לנסות למכור את חבילת המניות בנסיון לקבל פרמיה על מחיר השוק. בכוונתו של אבי גפן, מנכ"ל החברה הנכנס, לנסות לפתח את נכסיה, בעיקר בחברת אלון גז. על פי הערכות, אחזקותיה בחברה המפעילה של כביש 6 (29%) יימכרו.