$
בורסת ת"א

לאחר שכשל בוול סטריט: עידן עופר בוחן הנפקת איי.סי.פאואר ישראל בבורסה בת"א

עופר, שנאלץ לבטל את הנפקת איי.סי.פאואר לאור ביקושים נמוכים, ינסה להנפיק את חברת הבת הישראלית המחזיקה בשני נכסים מרכזיים: תחנת הכוח OPC שבמישור רותם, וחברת אנרגיה משולבת (AIE) שבנגב

ניר טל 14:1802.03.17

כחודש לאחר שהחליטה חברת האחזקות קנון הולדינגס, שבשליטת עידן עופר (58%), לבטל את הנפקתה של חברת האנרגיה איי.סי.פאואר לאור הביקושים הנמוכים, עתה שוקלים בחברה את האפשרות להנפיק את איי.סי.פאואר ישראל (ICPI) – זרוע הפעילות של החברה בישראל.

איי.סי פאואר ישראל הינה חברת בת בבעלות מלאה של איי.סי פאואר לצד חברות בת נוספות המרכזות את פעילות החברה להקמה ותפעול של תחנות כוח בדרום אמריקה. ל-איי.סי פאואר ישראל שני נכסים מרכזיים: תחנת הכוח OPC שבמישור רותם, בעלת הספק של 440 מגה-וואט, בה מחזיקה החברה כ-80% וחברת אנרגיה משולבת (AIE) שבנגב אותה רכשה מנייר חדרה במהלך חודש אוגוסט 2015 ומספקת 18 מגה-וואט בה מחזיקה החברה ב-100%.

 

בתחילת חודש פברואר החליט עידן עופר, בעל השליטה בקנון החזקות, לבטל את ההנפקה המתוכננת של איי.סי.פאוור ובמסגרתה ביקש לגייס כ-24% ממניותיה לפי שווי מוערך של 1-1.2 מיליארד דולר. חלק מתמורת ההנפקה יועדה לטובת תשלום חוב לחברת האם קנון-הולדינגס בהיקף של 220 מיליון דולר. ההנפקה נדחתה לאור ביקושים נמוכים מהצפוי לפי מחיר מינימאלי של 12 דולר.

 

עידן עופר עידן עופר צילום: בלומברג

 

מספר ימים לאחר ביטול ההנפקה כבר החלו להישמע הערכות על כך שחברת קנון החזקות תפעל לפצל את אחזקותיה, הכוללת בין היתר גם את אחזקותיה ההפסדיות ב-32% מחברת הספנות צים ו-50% ממיזם הרכב קורוס, ולנסות להנפיק בשנית. החשיבות המרכזית של מהלך ההנפקה הייתה בצורך החברה לתשלום חובותיה לחברת האם.

 

נכון לרבעון השלישי לשנת 2016, הניבה פעילות איי.סי פאואר בישראל רווח נקי של 7 מיליון דולר בהשוואה לרווח נקי של 5 מיליון דולר ברבעון המקביל. כולו מיוחס לפעילות תחנת הכוח OPC, שעובדת הן על גז והן על דיזל, שהניבה מחזור רבעוני של 84 מיליון דולר לרבעון, 88% מהכנסות החברה. למעט פעילות החברה בפרו, פעילותה של איי.סי.פאואר בישראל משקפת את שיעור ה-EBITDA להכנסות הגבוה מבין המדינות שעומד על 24%.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x