$
בורסת ת"א

קרן טנא רוצה לבטל עסקת רכישה שהשלימה לפני שנה

קרן ההשקעות רכשה (51%) את שיווק בוטנים באפריל 2016 תמורת 37 מיליון שקל מידי גאון אחזקות, משפחת לבנת ותנובה. כעת טנא רוצה לקבל את כספה בחזרה בשל "מצגים מטעים בדו"חות". המוכרים: "חרטת קונים"

גולן חזני 08:0822.02.17

קרן טנא הודיעה על ביטול עסקת רכישת השליטה בחברת שיווק בוטנים מגאון אחזקות, עשרה חודשים אחרי שהושלמה ושהתמורה הועברה למוכרים. טנא, שמנוהלת על ידי אריאל הלפרין, שילמה 37 מיליון שקל עבור 51% ממניות החברה, וכעת דורשת אותם בחזרה. 

מדובר במהלך מאוד לא שגרתי שנובע לטענת טנא לאור "מצגים מטעים בקשר לדו"חות הכספיים של שיווק בוטנים". המכתב ששיגרה טנא למוכרים בנושא לא חתום על ידי עורך דין כך שאיננו משפטי, אולם ההערכות הן שהמאבק ייגרר מהר מאוד לפסים משפטיים. טנא, ששולטת בחברת הבוטנים מאפריל 2016, היא קרן ותיקה, והלפרין שבראשה בנה לעצמו שם של מנהל קרן אמין.

 

טנא לא מפרטת את טענותיה, ונראה כי הן קשורות להתחשבנויות לא מדויקות לכאורה של החברה מול מגדלי הבוטנים ויתר גידולי הפיצוחים. שיווק בוטנים עוסקת במכירה, שיווק והפצה של תוצרת חקלאית, בין היתר גידולי שדה מסוג בוטנים, שקדים, חמניות, חומוס ותמרים. החברה פועלת בתחום מטעי השדה באמצעות החברה־הבת התפעולית תנובות שדה (84%), וכן מחזיקה בנדל"ן.

 

בקבוצת המוכרים הכוללת את גאון, משפחת לבנת ותנובה שתוביל את המאבק בטנא, קיבלו בהפתעה גדולה את המכתב. גורם בקבוצת המוכרים אמר ל"כלכליסט" כי "לא היו שום מצגי שווא. טנא מאוכזבת כנראה מהירידה בשער היורו והחליטה לסגת מהעסקה. הם מרגישים כנראה שעשו עסקה מאוד לא טובה. מרבית המכירות של החברה הן לאירופה וכנראה שהם מתחרטים. איפה נשמע שחברה מבטלת עסקה רכישה עשרה חודשים אחרי שהושלמה והכסף עבר?".

 

ל"כלכליסט" אף נודע כי ההיחלשות בשער היורו הביאה את שיווק בוטנים לתוצאות חלשות ואף להפסד ב־2016. גאון לא פרסמה את הדו"חות של שיווק בוטנים במהלך 2016. בנוסף ישנן הערכות כי החברה סובלת מחולשה גם בפעילותה החדשה בסנגל שבאפריקה בתחום גידול הקשיו. החברה רוכשת גידולים מהמגדלים ומשווקת אותם בחו"ל בעיקר באירופה.

 

טנא, שהוקמה ב־2005, מנהלת שלוש קרנות המתמקדות בהשקעות בחברות תעשייה. הקרן האחרונה הוקמה ב־2012. עד כה ביצעה קרן טנא השקעות בכמה מפעלים הקשורים לתנועה הקיבוצית שכמה מהן מומשו ברווחים. בין השאר השקיעה הקרן בנטפים, אבן קיסר, קטלב ואומן.

 

במסגרת השלב השני בעסקה, לקרן טנא ולמוכרות ניתנו אופציות הדדיות לתקופה של חמש שנים לרכישת או מכירת יתרת האחזקות בשיווק בוטנים. טנא קיבלה אופציית רכש ובעלי המניות אופציית מכר. טנא ככל הנראה לא תממש את האופציה.

 

תנובה נשלטת בידי ברייט פוד הסינית, גאון נשלטת על ידי קרן ויולה, ואילו השותפה השלישית היא משפחת לבנת, בעלת השליטה בתעבורה.

 

אריאל הלפרין מנהל קרן טנא אריאל הלפרין מנהל קרן טנא צילומים: אתר קרן טנא, אתר טלפייר

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x