$
בורסת ת"א

רוחה הלכה, דורי החליף אותה ומניית גזית גלוב זינקה ב־10%

השוק העניש את חברת הנדל"ן של חיים כצמן ודורי סגל על מכירת קבוצת דורי לעמוס לוזון במחיר אפסי. ביולי האחרון נסחרה החברה בפער של 40% מתחת לשווי החברות־הבנות שלה. אך הרוד שואו של כצמן והחלפת המנכ"לית שינו את המגמה

אורן פרוינד 09:2321.02.17

כשחיים כצמן החליט בינואר 2016 למכור את קבוצת דורי לעמוס לוזון תמורת 9 מיליון שקל בלבד אפשר היה לחוש את כעסם של משקיעי גזית גלוב על פי גרף המניה. חברת הנדל"ן שבשליטת כצמן ודורי סגל, העוסקת באחזקה של מרכזים מסחריים ונחשבת לאחת מחברות הנדל"ן הגדולות בישראל, ספגה צניחה קשה של 20% בחודש אחד בלבד. אבל בישראל כמו בישראל, השיכחה גרמה לשוק לחזור מהר מאוד להאמין בגזית גלוב.

 

נורסטאר זינקה ב־70%

ב־12 החודשים האחרונים רשמה מניית גזית גלוב זינוק של 40% לשווי שוק של 7.3 מיליארד שקל. כצמן וסגל נהנו מזינוק חד יותר כשמניית נורסטאר, החברה הציבורית שבאמצעותה הם שולטים (51%) בגזית גלוב, נסקה באותה תקופה ב־70%, ושווי אחזקותיהם עלו ב־400 מיליון שקל בתוך שנה.

אם צריך להצביע על נקודה מסוימת שבה חל שינוי המגמה של גזית גלוב, אפשר ללא ספק לומר כי הרוד שואו שקיים כצמן בישראל בתחילת מרץ 2016 הוא שעשה את העבודה.

 

אחרי הנפילה הקשה הגיע כצמן לישראל ונפגש עם כל המוסדיים הגדולים. כשהוא חמוש ביועצים שונים פתח בעל השליטה במסע כיבושים שכלל ראיונות לתקשורת, סיורי אנליסטים וקשר ישיר עם המשקיעים.

 

הוא ראה לנגד עיניו איך הולך ומעמיק הפער בין השווי הנכסי הסחיר של גזית גלוב (סכימה משוקללת של שווי החברות־הבנות הבורסאיות) לבין השווי הבורסאי של גזית גלוב עצמה. במילים פשוטות, המניה של גזית גלוב חטפה בשוק הישראלי בעוד המניות של החברות־הבנות שנסחרות בבורסות בחו"ל לא נפגעו כמעט.

 

ביולי 2016 הגיע הפער לשיאו, כאשר גזית גלוב נסחרה 40% מתחת לשווי הסחיר של החברות־הבנות שלה. לצורך ההשוואה, אלוני חץ, קבוצת הנדל"ן של משפחת ורטהיים ונתן חץ, נסחרת היום 10% מתחת לשווי הסחיר של החברות־הבנות שלה (הפער המקובל הוא 5%–10%).

 

חיים כצמן יו"ר קבוצת גזית גלוב 2016 חיים כצמן יו"ר קבוצת גזית גלוב 2016 צילום: Agaton Strom

 

ב־12 החודשים האחרונים חלה תופעה מעניינת. כאשר מניית גזית גלוב טיפסה ב־40% רשמו החברות־הבנות עליות מתונות יותר. כך, למשל, אקוויטי וואן הפועלת בארה"ב רשמה עלייה של 15%, פירסט קפיטל הפועלת בקנדה עלתה ב־8%, אטריום האירופית זינקה ב־25% וסיטיקון שפועלת בשוק הנורדי רשמה עלייה של 8%.

לכאורה מדובר באנומליה, כאשר החברה־האם מזנקת בעוד החברות־הבנות כמעט אינן עולות, אך במקרה של גזית גלוב מדובר בתיקון של אנומליה שהתרחשה בשנת 2016.

 

השוק אוהב את סגל כמנכ"ל

במקביל חלו גם התפתחויות עסקיות, כמו הקטנת שיעור המינוף (LTV) ב־6% לרמה של 62%. בנוסף, השוק אהב מאוד את המינוי של דורי סגל למנכ"ל גזית גלוב בסוף 2016, במקומה של רחל (רוחה) לוין, דבר שהכניס רוח גבית שהעלתה את המניה ב־10%. ההתפתחויות האלה הביאו לצמצום הפער בין השווי הבורסאי לשווי הנכסי הסחיר, שעומד היום לפי יניב סיילן, אנליסט הנדל"ן של אי.בי.אי, על 19.2%. עבודה של כצמן וסגל טרם הסתיימה.

 

גזית גלוב מתאוששת מהמשבר של דורי גזית גלוב מתאוששת מהמשבר של דורי

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x