נעילה מעורבת בוול סטריט; מחיר הנפט זינק ב-12% בשבוע שחלף
שיעור האבטלה בארה"ב ירד בנובמבר לשפל של 9 שנים, מספר המשרות שנוספו - מעט מעל הציפיות; הווארד שולץ, מנכ"ל סטארבקס, יעזוב את תפקידו באפריל - המניה ירדה ב-2.2%; פנדורה זינקה ב-16% לאחר דיווח כי היא מוכנה לנהל מו"מ למכירתה
דיווח שוטף מהמסחר באסיה, אירופה וניו יורק: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, שוק הסחורות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים
ניקיי
האנג סנג שנגחאי
23:00 - הבורסות בוול סטריט ננעלו במגמה מעורבת; דאו ג'ונס ירד ב-0.1%, נאסד"ק עלה ב-0.1%, ו-S&P טיפס בשיעור מזערי של פחות מ-0.1%. בסיכום שבועי, דאו עלה ב-0.1%, S&P 500 איבד 1%, ונאסד"ק השיל 2.7% מערכו.
22:00 - מחיר הזהב עלה היום ב-0.7% לרמה של 1,177.8 דולר לאונקיה. בסיכום שבועי ירדה המתכת הצהובה בשיעור מזערי של פחות מ-0.1%.
מחיר הנפט עלה ב-1.2% לרמה של 51.68 דולר לחבית. בסיכום שבועי זינק הנוזל השחור ב-12% - על רקע ההסכם של מדינות אופ"ק לצמצום התפוקה.
הביטקוין נגע היום במחיר של 777 דולר - הרמה הגבוהה ביותר מאז פברואר 2014.
20:30 - מחיר הנפט עולה ב-0.5% לרמה של 51.31 דולר לחבית. לפי נתוני בייקר היו, מספר קידוחי הנפט הפעילים בארה"ב עלה בשבוע שחלף ב-3, ל-477.
בג'יי.פי.מורגן ממליצים למשקיעים להישאר בבורסה באיטליה ולרכוש מניות מקומיות זולות - גם אם האיטלקים ידחו את הרפורמה בחוקה במשאל העם ביום ראשון. "השוק עלול לחוות ביום שני ירידות של בין 2%-4% במקרה שהציבור ידחה את השינויים. אך בניגוד למה שהתרחש לאחר הברקזיט והבחירות בארה"ב, לא צפויה פה הפתעה, שכן הסקרים מצביעים על התוצאה הזה. המשקיעים כבר צמצמו משמעותית את החשיפה לאיטליה", הסביר לאתר מרקט ווץ' מיסלב מטייקה, אסטרטג בבנק
19:00 - הבורסות באירופה ננעלו בירידות שערים, לקראת משאל העם שייערך באיטליה ביום ראשון. מדד יורו סטוקס 600 השיל 0.4% מערכו. בלונדון, פוטסי איבד 0.3% וסגר את השבוע במינוס 1.6%. ברקע: התחזקות הליש"ט בשבוע שחלף מול הדולר והיורו, בשיעורים של 1.6% ו-0.9%, בהתאמה, לאור הערכות כי בריטניה תישאר בשוק המשותף האירופי גם לאחר עזיבתה את האיחוד האירופי. מדד קאק בפריז איבד 0.7%, והבורסה במילנו ירדה ב-0.2%.
17:15 - מניית פנדורה מדיה מזנקת ב-7.2%, לאחר דיווח ב-CNBC שלפיו חברת הסטרימינג מוכנה לנהל מו"מ למכירתה, בין השאר עם תחנת הרדיו הלווייני SiriusXM.
המדדים בוול סטריט עברו למגמה מעורבת - דאו ג'ונס יורד ב-0.2%, נאסד"ק מאבד 0.1%, ו-S&P 500 עולה ב-0.1%.
16:30 - הבורסות בוול סטריט נפתחו בירידות קלות. דאו ג'ונס, נאסד"ק ו-S&P 500 מאבדים 0.1%.
מניית סטארבקסמאבדת 1.4%, בעקבות הודעת המנכ"ל הווארד שולץ כי יעזוב את תפקידו באפריל - ויעבור לשמש יו"ר החברה.
15:45 - החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים בשעה זו בירידות קלות, לאחר דו"ח התעסוקה שהתפרסם בדקות האחרונות ולפיו האבטלה בארה"ב ירדה בנובמבר לרמה של 4.6%, השיעור הנמוך ביותר זה תשע שנים. עוד לפי הדו"ח, לכלכלה האמריקאית נוספו בחודש שעבר 178 אלף משרות - מעט מעל הציפיות. ההערכות הן כי הנתונים סוללים את הדרך להעלאת ריבית בארה"ב בהמשך החודש.
14:20 - המניות בארה"ב צפויות לסיים את השבוע בירידות, לאחר ש"אפקט טראמפ" שהוביל לראלי בבורסות מאז בחירתו של דונלד טראמפ לנשיאות ארה"ב, מתחיל לאבד תנופה.
המשקיעים נזהרים מצבירת נכסים בעלי סיכון גבוה, כמו מניות, זאת לקראת משאל העם שיתקיים ביום ראשון באיטליה, שלפי ההערכות תוצאותיו עלולות לגרום לטלטלות בכל רחבי גוש היורו.
לאחר שסגרו אתמול (ה') בשיא, החוזים העתידיים על מדד דאו ג'ונס יורדים ב-0.2%, בעוד שהחוזים העתידיים על מדד S&P 500 יורדים ב-0.3% והחוזים העתידיים על נאסד"ק יורדים ב-0.5%. מדד דאו ג'ונס הוא אחד מבין שלושה מדדים מרכזיים שיסיים את השבוע בעליות, אם כי מדובר בעלייה קלה בלבד. לעומת זאת, מדד S&P 500 ירד ב-0.4% ביום חמישי, כך שנחלש ב-1% מאז תחילת השבוע. מדד נאסד"ק בדרכו לירידה שבועית של 3%, לאחר שאתמול נפל ב-1.4%. החשיפה הבינלאומית המשמעותית של חברות הטכנולוגיה הופכת אותן לפגיעות יותר להתחזקות האחרונה בדולר מאז בחירתו של טראמפ בחודש שעבר.
בהמשך היום (15:30 שעון ישראל) יתפרסם דו"ח התעסוקה האמריקאי לחודש נובמבר. לפי ההערכות, נוספו לכלכלה האמריקאיות 200 אלף משרות חדשות בחודש שעבר. הדו"ח לרוב מעורר עניין בקרב המשקיעים, מכיוון שהוא נחשב כאחד הגורמים המשפיעים על החלטת הבנק הפדרלי המרכזי להעלאת הריבית. עם זאת, ההערכה היא כי בבנק יחליטו בכל מקרה להעלות ריבית בפגישה הבאה ב-14 בדצמבר, כך שלדו"ח הנוכחי יש השפעה מועטה יחסית.
"דו"ח התעסוקה הנוכחי הוא הדו"ח המשמעותי ביותר השנה. עם זאת, לביצועים של שוק העבודה האמריקאי בנובמבר כמעט ולא תהיה השפעה על התכניות להעלות את הריבית בדצמבר", מעריך איפק אוזחרדסקיה, אנליסט בכיר בלונדון קפיטל גרופ. שיעור האבטלה צפוי להישאר על 4.9%, והשכר הממוצע לשעה צפוי לעלות על פי ההערכות ב-0.1%.
12:50 - הבורסות באירופה נסחרות היום (ו') בירידות, לקראת סיום שבוע של ירידות, על רקע ירידת מחירי הנפט ומשאל העם המתקרב באיטליה. מדד פוטסי הבריטי מתקרב לשפל של שלושה חודשים. מדד סטוקס אירופה 600 יורד ב-1.2% לרמה של 336.84 נקודות, ובדרכו לשפל של שלושה שבועות. את הירידות מובילות מניות חברות הטכנולוגיה והנפט, והמדד צפוי לסיים את השבוע בירידה של 1.7%.
מדד FTSE MIB האיטלקי נחלש ב-1% לרמה של 16,925.06 נקודות, לקראת משאל העם על שינויים חוקתיים שייערך ביום ראשון. המשאל נתפס בעיקרו כהצבעת אמון בראש הממשלה מתאו רנצי. בעוד שהוא טוען כי אישור השינויים יעזור להחיות את הכלכלה בכלל, ואת סקטור הבנקאות בפרט, הסקרים מצביעים על כך שהבוחרים ידחו את ההצעות. תרחיש כזה קרוב לוודאי שיסתיים בהתפטרותו של רנצי. לקראת המשאל, מניות הבנקים נופלות, כשמניית יוניקרדיט יורדות ב-1%.
מחירי הנפט חזרו לירידות לאחר העליות ביומיים האחרונים, על רקע הסכם קיצוץ הייצור של אופ"ק.
לשכת הסטטיסטיקה של האיחוד האירופי דיווחה היום כי מדד המחירים ליצרן עלו באוקטובר ב-0.8% לעומת ספטמבר, אך ירדו ב-0.4% לעומת אוקטובר השנה שעברה. זהו השיעור השנתי הנמוך ביותר מאז 2013.
11:20 - המסחר בבורסות המובילות באירופה מתנהל בשעה זו בירידות שערים, זאת על רקע ההמתנה למשאל העם באיטליה וכן על רק הציפייה לדוח התעסוקה בארה"ב. עוד ברקע, הודעתו של נשיא צרפת פרנסואה הולנד לפיה לא יתמודד על כהונה שנייה בבחירות הקרובות ולא יעמוד בראש המפלגה הסוציאליסטית. מדד פוטסי הבריטי נחלש ב-0.9%, מדד דאקס הגרמני מאבד 1.1% מערכו מדד קאק הצרפתי נחלש ב-1.4%. המסחר בבורסות אסיה ננעל מוקדם יותר בירידות שערים, כשמדד ניקיי איבד כאמור 0.5%, מדד האנג סנג בבורסות הונג קונג נחלש ב-1.4% ומדד שנגחאי המשולב ירד ב-0.9%.
9:10 - הבורסות באסיה נסחרות היום (ו') בירידות, זאת לאחר העליות מוקדם יותר השבוע כתוצאה מהסכם קיצוץ ייצור הנפט של אופ"ק, ולקראת פרסום דו"ח התעסוקה האמריקאי לחודש נובמבר.
באוסטרליה, מדד ASX 200 נחלש ב-0.8%, בעוד שמדד ניקיי 225 היפני ירד ב-0.5%, על רקע התחזקות הין שפוגע ביצואניות היפניות. מדד קוספי בדרום קוריאה יורד ב-0.7%, על רקע התמשכותו של המשבר הפוליטי במסגרתו הודיעה הנשיאה פארק גן-הייאה, כי היא מוכנה להתפטר אם הקונגרס ידרוש זאת ממנה. גם בסין נרשמות ירידות, זאת לאחר פתיחה יציבה יחסית. מדד שנגחאי המשולב נחלש ב-0.8%, בעוד שמדד שנזן נפל ב-1.2%. כמו כן, מדד הנג סנג בהונג יורד ב-1.2%.
"ביצועים חלשים בארה"ב, משאל העם המתקרב באיטליה והפרסום המתוכנן היום של דו"ח התעסוקה האמריקאי, סיפקו סיבות לבורסות לסיים את השבוע בטון זהיר, במעין הלך רוח של נחכה ונראה", אומר ריק ספונר מ-CMC מרקטס. דו"ח התעסוקה האמריקאי נחשב כדרך לגלות את בריאות שוק התעסוקה, ולפיכך בבנק הפדראלי המרכזי עוקבים אחריו בעיון.
במקביל, מחירי הנפט החלו לרדת, אף שנותרו מעל לרמה של 50 דולר לחבית. ביום רביעי זינקו המחירים לאחר שארגון יצואניות הנפט (אופ"ק) הודיע כי החברות בו הסכימו על קיצוץ בייצור, לראשונה מאז 2008. החוזים העתידיים לנפט מסוג קרוד ירדו ב-0.3% למחיר של 50.89 דולר לחבית, בעוד שהמחיר של נפט מסוג ברנט ירד ב-0.7% ל-53.58 דולר לחבית.