חברת כאל מתקרבת להסדר טיעון בפרשת הונאת הסליקה
החברה הגיעה להסכמות עקרוניות עם הפרקליטות על הסדר בפרשת סליקת העסקאות באתרי הפורנו וההימורים - שנעשתה על פי החשד תוך הונאה והלבנת הון. הסדר סופי יגרור הפרשה נוספת של 45 מיליון שקל
חברת כאל מתקרבת להסדר טיעון בפרשת פעולות הסליקה האסורות והונאת ארגוני האשראי. כך מדווח היום בנק דיסקונט, בעל השליטה בחברת כרטיסי האשראי.
- הסכם פשרה בייצוגית: ויזה כאל תחזיר כ-1.5 מיליון שקל ללקוחותיה
- ביקורת על ההחלטה להוציא למיקור חוץ את מאגר נתוני האשראי
- הבנקים נערכים לשימוע בוועדה להגברת התחרות
על פי הודעת הבנק, במסגרת מגעים כאל עם פרקליטות המדינה, הגיעו הצדדים להסכמות עקרוניות במטרה לסיים את התיק בהסדר, שימנע קיומו של הליך פלילי.
טיבו של ההסדר עליו מתנהלים המגעים לא מתואר, אולם הדיווח מציין כי במידה שהמגעים יבשילו להסדר, אזי תידרש כאל להפרשה נוספת בפרשה של 45 מיליון שקל . בהודעה מודגש כי בשלב זה "אין ודאות" שהמגעים יבשילו לכדי הסדר מחייב.
על פי החשד, כאל אינטרנשיונל, חברת בת של כאל המוחזקת על ידי בנק דיסקונט (71.8%), סלקה בין השנים 2007-2010 עסקאות של לקוחותיה עם אתרי הימורים, פורנו ופארמה באינטרנט וביצעה הונאה בהיקפים נרחבים כלפי ארגוני אשראי בינלאומיים. העסקאות הבלתי כשרות הגדילו את היקפי הפעילות העסקית של כאל במיליארדי שקלים. בנוסף גרפו החשודים לכיסיהם סכומי כסף גבוהים שמקורם בכספי עבירה.
באפריל שעבר החליטה הפרקליטות על הגשת כתב אישום בכפוף לשימוע נגד כאל ונגד מנכ"ל החברה לשעבר בועז צ'ציק, בגין עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והלבנת הון. צצ'יק הואשם גם בקבלת שוחד.
גזר דין ראשון בפרשה ניתן נגד מעורבים נוספים באפריל השנה. במסגרת הסדר טיעון הודו מתווכי סליקה חיצוניים בעבירות מרמה ועליהם נגזר עונש של עבודות שירות וקנס של 1.5 מיליון שקלים לכל אחד מהנאשמים. השניים, שי בן אסולין, שותף לעסקי הסליקה באמצעות חברה פרטית, ועו"ד דגנית באשא-שגב, יועצת באותה החברה, הואשמו בפברואר 2016 בבית משפט השלום בתל באביב בעבירות מרמה.
כתב האישום חשף פרטים מטיוטת כתב האישום נגד צ'צ'יק, מנכ"ל ויו"ר כאל בין 2004-2010 וסטיב גרינשפן, סמנכ"ל הסחר בחברת הבת, למקרה שתוגש. השניים זומנו לפני כעשרה חודשים לשימוע בגין עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והלבנת הון.