בלעדי לכלכליסט
פיוניר נערכת לגיוס בנאסד"ק לפי שווי של 700 מיליון דולר
חברת כרטיסי האשראי הנטענים ששמה שורבב בחיסול בכיר החמאס אל מבחוח, קיבלה השקעה של 20 מיליון דולר מבעלי המניות הנוכחיים לקראת ההנפקה. על פי הערכות לחברה הכנסות שנתיות של 50 מיליון דולר ורווח נקי של 10 מיליון דולר
חברת פיוניר (Payoneer) הישראלית נערכת להנפקה במחצית השנייה של 2014. ל"כלכליסט" נודע כי החברה שעלתה לכותרות בעקבות השימוש לכאורה בכרטיסי האשראי של החברה בחיסול של בכיר החמאס מחמוד אל מבחוח, מגייסת בימים אלה לגיוס מזנין 20 מיליון דולר מבעלי המניות הנוכחיים שלה.
- לוקחים כסף מהציבור ומצפצפים על נציגיו
- "יגאל לא מוטרד מהביקורת"
- רבד מוכרת את זכויותיה ב-3 מכרזים מסחריים בשוויץ תמורת 15.4 מיליון פרנק שוויצרי
על פי נתוני IVC הושקעו עד היום בפיוניר 14 מיליון דולר בלבד, על ידי הקרנות כרמל וגריילוק פרטנרס (המשקיעים העיקריים), זוהר גילון ממשקיעי ההייטק הגדולים בישראל ויגאל אהובי, משקיע הנדל"ן הישראלי מלונדון. גילון ואהובי הם אמנם משקיעים קטנים יותר, אך גם הם ירשמו אקזיט של עשרות מיליוני דולרים.
בתוך כך, מקיימת פיוניר פגישות ראשונות עם בנקאי השקעות כדי לקדם את ההנפקה. החברה שואפת לגייס 150 מיליון דולר לפי שווי של 600–700 מיליון דולר.
מעסיקה עשרות עובדים
עוד נודע ל"כלכליסט" כי הכנסותיה השנתיות של פיוניר עומדות על כ־50 מיליון דולר ועל פי הערכות היא רושמת רווח נקי של 10 מיליון דולר בשנה. הגיוס האחרון של החברה התבצע ב־2008.
פיוניר, המעסיקה כמה עשרות עובדים ופועלת מפתח תקווה (משרדיה נמצאים בניו יורק), הוקמה ב־2005 ומנוהלת בידי היזם יובל טל. החברה מפתחת ומשווקת פתרונות מאובטחים לתשלומים באינטרנט. מדובר בכרטיס אשראי הנטען בקלות, שלא מחייב חשבון בנק ומאפשר להעביר סכומי כסף בקלות.
הפתרון מאפשר מתן תשלומים באינטרנט. לפיוניר יש אישור להנפקת כרטיסי חיוב מחברת מאסטרקארד העולמית. הכרטיסים נטענים באינטרנט ואפשר להשתמש בהם ככרטיסי אשראי. בנוסף, פיוניר מציעה אפשרות למתג את הכרטיס עם שם החברה המשתמשת בה.
התחום שבו עוסקת החברה צומח בשל הצורך של ארגונים לשלם לעובדים ברחבי העולם בצורה יעילה. עם זאת, מדובר בתחום מסוכן להונאות ולהלבנות הון. היתרון של פיוניר בתחום הוא הטכנולוגיה הכבדה שהיא פיתחה שמבקשת לתת למשתמשים שירות קל, ובמקביל היא בעלת היכולת לעלות על הנוכלים במהירות.
פיוניר אינה מתחרה ב־PayPal, זרוע שירות התשלומים המקוונים של מפעילת אתר המכירות הפומביות המקוונות ebay. פיוניר מציעה שירותים של העברת כספים מחברות לפרטיים, בעוד PayPal מציעה שירותי העברות כספים בין אנשים פרטיים.
הקשר בדובאי
עם חיסולו של בכיר החמאס מחמוד אל־מבחוח על ידי המוסד ב־2010, עלתה פיוניר לכותרות. משטרת דובאי האשימה את המחסלים של אל־מבחוח כי עשו שימוש בטכנולוגיה של פיוניר והשתמשו בכרטיסי אשראי המאפשרים תשלום (או משיכת כסף) בהתאם לכסף שנטען לתוך הכרטיסים.
כלי תקשורת בינלאומיים מכל רחבי העולם ציינו את הקשר של פיוניר לפרשה, אך למרות החששות כי הפרסומים יפגעו בעסקיה של החברה, הם למעשה הביאו לצמיחה במכירות החברה. החברה עצמה לא הגיבה בעניין, אולם מומחים ציינו כי ספק אם אנשיה ידעו על השימוש שנעשה בכרטיסים שלה משום שהמוסד לא נוהג לשתף חברות ישראליות בפרטי המבצעים.