$
בורסת ת"א

לוקחים כסף מהציבור ומצפצפים על נציגיו

למרות התנגדות בעלי מניות המיעוט למדיניות התגמול של בכירי רבד, הדירקטורים אפרים צדקה ופנינה דבורין סידרו את התגמול לבעל השליטה יגאל אהובי. המגפה החדשה בחברות הציבוריות

רחלי בינדמן 07:5112.02.14

ועדת התגמול בדירקטוריון חברת הנדל"ן רבדשבשליטת יגאל אהובי, הכוללת את הדירקטורים פנינה דבורין, פרופ' אפרים צדקה ויוסי תיק, החליטה לאשר את מדיניות התגמול לבכירי רבד - בניגוד לקולם הברור של בעלי מניות המיעוט, קופות הגמל של אלטשולר שחם וחברת הביטוח איילון. 

אולם, רבד איננה לבד. בחודשים האחרונים 16 חברות ציבוריות אישרו את מדיניות התגמול שלהן חרף התנגדות בעלי מניות המיעוט.

 

ב־14 מתוכן ההתנגדות הגיעה מצד המוסדיים, המדיניות נדחתה באסיפה ולאחריה אישר אותה הדירקטוריון בכל זאת. כך היה בין היתר בנתנאל גרופ, בבי.ג'י.איי, בליטו גרופ, באראסאל, במלרג ובארקו. אף חברה בת"א־100 לא פעלה כך, ככל הנראה על רקע הפרופיל הגבוה של מניות אלה וחשיבות השקעת הגופים המוסדיים בהן.

 

במסגרת תיקון 20 לחוק החברות, נדרשה רבד להביא את מדיניות התגמול לבכיריה לאישור בעלי מניות המיעוט. אלא ששני הגופים המוסדיים, שהשקיעו בחברה את כספי הציבור, סברו שאין לאשר את המדיניות.

 

זו כוללת תקרות שכר בסיס חודשי של 100 אלף שקל ליו"ר, 110 אלף שקל למנכ"ל ושל 40 אלף שקל לנושא משרה אחר, מענקים של עד שש משכורות חודשיות ואופציות בשווי שלא יעלה על 50% משכר הבסיס השנתי. לדירקטוריון סמכות לאשר מדיניות חרף התנגדותם - וכך עשה.

 

איילון מחזיקה בכ־12% מהחברה ואלטשולר בכ־1.6%, כלומר: הדירקטוריון החליט שלא להתחשב בדעת שני גופים שמחזיקים יחד בכשמינית ממניות רבד. בית ההשקעות ילין לפידות, בעל מניות מיעוט גדול יחסית, הצביע בעד המדיניות.

 

יגאל אהובי יגאל אהובי צילום: תמר מצפי

"אחד מבעלי המניות, שהנו גוף מוסדי, טען כי ההתנגדות נובעת הן מביצועי המניה בשנים האחרונות שאינם לשביעות רצונם, והן מעלות ההעסקה של נושאי המשרה שהנה גבוהה מדי", ציין הדירקטוריון בהתייחסו לאיילון.

מה דעתך על מניית רבד:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

"בעל מניות אחר, גם הוא גוף מוסדי, התנגד בשל היעדר מדדים ספציפיים לחישוב המענקים", וככל הנראה רמז לאלטשולר. בחברה מדגישים כי המדדים שעל בסיסם יחושב המענק למנכ"ל וליו"ר יפורסמו בתוך שישה חודשים מתחילת כל שנה.

 

מניית רבד עלתה בשנה האחרונה בשיעור זניח של 1% ובחמש שנים איבדה 58%, בעוד מדד מניות היתר 50 עלה ב־23% בשנה החולפת וב־161% בחמש שנים. היא נסחרת לפי שווי שוק של 93 מיליון שקל.

 

מרבד נמסר כי "ועדת התגמול והדירקטוריון סבורים כי המדיניות סבירה, הוגנת ותואמת את טובת החברה. לאור התנגדות האסיפה הכללית, התקיים דיון מחודש והוחלט כי אישור המדיניות הוא לטובת החברה, היות והיא יוצרת תמריצים ראויים לנושאי משרה".

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x