דירוג השכר: מסתמן - חיים כצמן הוא אלוף השכר של תל אביב לשנת 2009
למרות שוויתר על בונוס בהיקף של 47.4 מיליון שקל מגיע יו"ר גזית גלוב למקום הראשון בדירוג השכר למנהלי החברות הציבוריות ב-2009 עם שכר בעלות של 18.8 מיליון שקל. במקום השני מנכ"ל מזרחי טפחות אלי יונס, שקיבל שכר בעלות של כ-18.6 מיליון שקל בשנה החולפת. מעקב "כלכליסט"
בעוד החברות האחרונות משגרות היום (ה') את הדיווחים הכספיים שלהן לסיכום 2009 לבורסה, מסתמן כי צמרת דירוג השכר של החברות הציבוריות בבורסה של תל אביב כבר לא תשתנה.
לטבלת 100 המנהלים המתוגמלים בבורסה בתל אביב לחצו כאן
גזית גלוב שלחה לא פחות מ-5 בכירים לטבלה - ובראשם יו"ר החברה, חיים כצמן, שהתמקם במקום הראשון עם עלות שכר של כ-18.8 מיליון שקל. כ-9.9 מיליון שקל מתוך עלות שכרו של כצמן מיוחסת לאופציות שקיבל מהחברה.
כצמן הגיע למקום הראשון למרות שוויתר על בונוס בהיקף של 47.4 מיליון שקל. שותפו דורי סגל ויתר על בונוס בהיקף של 19 מיליון שקל. בסך הכל ויתרו כצמן וסגל על בונוס בסך של 66.4 מיליון שקל אשר הוחזרו לקופת גזית גלוב.
בהפרש קטן אחרי כצמן מגיע למקום השני מנכ"ל מזרחי טפחות, אלי יונס, שקיבל בשנת 2009 שכר בעלות של כ-18.6 מיליון שקל. עם זאת, מרבית עלות שכרו של יונס (כ-15.5 מיליון שקל) נובעת מאופציות שהוענקו לו.
למקום השלישי בטבלה הגיע אייל לפידות, שנהנה ב-2009 משכר מדלק ישראל, בה כיהן כמנכ"ל, ומחברת הביטוח הפניקס בה הוא מכהן כיום כמנכ"ל. עלות שכרו המצרפית של לפידות מ-2 החברות עמדה על כ-17.9 מיליון שקל.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
גזית גלוב סוגרת את 5 הגדולים בטבלה עם מיכאל בר חיים, המנכ"ל לשעבר של חברת הנדל"ן, שקיבל שכר בעלות של כ-16.2 מיליון שקל בשנה החולפת.
משכורות הבכירים שנאספו במהלך החודש בדירוג אתר "כלכליסט" הציבו רף גבוה לכניסה לרשימת 100 הגדולים. על מנת להיכנס לטבלה נדרשת כעת עלות שכר של כ-4.8 מיליון שקל בשנה לפחות.