$
פרסום ושיווק

נציגי רשתות האופנה מאיימים: יפעילו את המסחר גם אם יוחלט על סגירת הקניונים

שחר תורג'מן, יו"ר התאחדות רשתות המסחר: "אני לא רואה מצב שנחזיר 30 אלף עובדים לחל"ת אחרי שהוצאנו אותם מחל"ת לפני שבועיים". אייל חנקין, מנכ"ל קבוצת עזריאלי: "אני לא רואה מצב כזה שסוגרים אותנו". קבינט הקורונה ידון היום בהמשך המתווה לפתיחת הקניונים

אורנה יפת 13:2106.12.20

ברשתות האופנה חוששים ממצב שבו קבינט הקורונה יחליט היום (א') לסגור מחדש את הקניונים עם תום הפיילוט. זאת, על רקע דבריו אמש של שר הבריאות יולי אדלשטיין, שאמר כי ימליץ לקבינט לסגור את הקניונים אף על פי שהפיילוט הצליח, וכי פתיחת בתי הספר קודמת בעיניו לפתיחת המסחר.

 

 

 

בניסיון למנוע את הסגירה וכדי להפעיל לחץ לקראת ישיבת הקבינט שצפויה להתקיים היום בנוגע לפתיחת הקניונים, קיימו נציגי הקניונים ורשתות המסחר תדרוך עיתונאים והדגישו כי הם מתכוונים להמשיך להפעיל את המסחר גם אם קבינט הקורונה יחליט על סגירה, עם תום הפיילוט. לטענתם, הם החזירו לעבודה 30 אלף עובדים לצורך פתיחת 15 קניונים, ואין בכוונתם להחזיר שוב את אותם העובדים לחל"ת.

 

קניון איילון עמוס במבקרים (ארכיון) קניון איילון עמוס במבקרים (ארכיון) צילום: יריב כץ

 

"אני לא רואה מצב שנחזיר 30 אלף עובדים לחל"ת אחרי שכבר הוצאנו אותם מחל"ת לפני שבועיים. אין כזה אירוע. גם אם הממשלה תחליט על סגירה חוזרת של הקניונים, אנחנו נישאר פתוחים", הצהיר שחר תורג'מן, יו"ר התאחדות רשתות המסחר האופנה וההסעדה.

 

לעומת דבריו הנחרצים של תורג'מן, מנהלי קבוצות הקניונים בחרו לשמור על דיפלומטיות והמשיכו לדבר רק על הצלחתו של פיילוט הקניונים. "צריך לפתוח את הקניונים ביחד עם כל המסחר", אמר אופיר שריד, מנכ"ל מליסרון, "ואם הממשלה תחליט לעשות סגר נוסף, היא תטיל סגר נוסף ואנחנו ניענה להנחיות". לדבריו, "יצאנו לפיילוט הזה לא כדי לעשות בדיקה בלבד אלא כדי לפתוח את כל הקניונים אם הבדיקה מצליחה. אין שום ספק לאף אחד במדינה ובפקידות של משרד האוצר, הבריאות, הכלכלה והמל"ל שהטסט היה מוצלח".

 

"אני לא רואה מצב כזה שסוגרים את הקניונים עם מתווה שהצליח לכל הדעות", הוסיף אייל חנקין, מנכ"ל קבוצת עזריאלי. "גם מנהלי בתי החולים הכי מכובדים בארץ אומרים שהקניון זה הרחוב הכי סטרילי והכי מנוטר בארץ. אני לא מצהיר שום הצהרות, אבל אני לא רואה מצב כזה שסוגרים אותנו".

 

ראשי הקניונים מציעים לקבינט הקורונה הצעות נוספות במסגרת הפעלת המסחר: הפחתה של 50% במספר הלקוחות שייכנסו לקניון, פתיחת הקניונים עד שעה 24:00 כדי להפחית את רמת הצפיפות, ושכל חנות מעל 500 מ"ר תהיה מחוברת למערכות הבקרה של הקניון כדי להגביר את הניטור בחנויות הגדולות. דבר נוסף שמציעים הקניונים הוא "מינהלת" של המשטרה, משרד הבריאות ומשרד המדע שאנשיה יישבו בקניונים ויפקחו.

 

אף על פי שרשתות האופנה הציבוריות הציגו רווחים בתום הרבעון השלישי, בהתאגדות רשתות המסחר והאופנה מדברים על סחורה בעשרות מיליארדי שקלים שכבר ירדה לטמיון.

 

"כבר למעלה מ-20 מיליארד שקל ירדו לטמיון", אמר תורג'מן. "בענף האופנה יש 8 מיליארד שקל של אופנה שנמצאת במחסנים ויש לנו הצטברות של סחורת חורף וקיץ שעברו שאם היא לא תימכר, לא יהיו לנו מזומנים לעשות קנייה של סחורה לקיץ הקרוב. אנחנו צריכים לשלם בנובמבר ובדצמבר לספקים כדי שהסחורה תגיע בפברואר ותהיה במרץ בחנויות. בלי שסחורת החורף תימכר בהיקפים גדולים, תהיה בעיה לענף האופנה. רשתות רבות, בהיעדר תזרים, יתקשו להיערך לקיץ. צריך לפתוח מסחר בערים ירוקות כדי לפזר את האוכלוסייה שנוסעת מעיר לעיר לעשות קניות, עם מגבלות תו סגול מחמיר, ויפה שעה אחת קודם".

x