בעקבות העומסים והצפיפות: יופחת מספר הקונים שיורשו לשהות בו-זמנית בקניון
חברי קבינט הקורונה אישרו הערב במשאל טלפוני תיקון למתווה פיילוט הקניונים; במסגרת השינויים, התפוסה המרבית המותרת בשטח הקניון תשתנה מיחס של אדם ל-7 מ"ר ליחס של אדם ל-15 מ"ר. בנוסף, חישוב השטח לעניין התפוסה המותרת בשטחים המשותפים של הקניון לא יכלול שטח של מקום ציבורי שהפעלתו אסורה
בעקבות הצפיפות שנרשמה בקניונים ביום שישי האחרון, עם פתיחתם בסוף השבוע בו חל גם בלאק פריידי, מתווה הקניונים ישתנה - ומספר האנשים שיוכלו לשהות בו זמנית בקניון יופחת.
הערב (ב') אישרו חברי קבינט הקורונה, במשאל טלפוני, תיקון למתווה פיילוט הקניונים. במסגרת השינויים, התפוסה המרבית המותרת בשטח הקניון תשתנה מיחס של אדם ל-7 מ"ר ליחס של אדם ל-15 מ"ר.
- ביקורת על מתווה הקניונים: "כל מה שראינו פה הוא כוח"
- שערוריית פתיחת הקניונים
- הפיילוט מתחיל: 15 קניונים ייפתחו ביום שישי
באשר לחנויות עצמן ייקבע כי בנוסף לכלל הקבוע בתקנות, לפיו התפוסה תהיה לפי יחס של אדם ל-7 מ"ר ועד 10 אנשים, בחנויות שגודלן מעל 150 מ"ר, התפוסה המירבית תהיה ביחס של אדם ל-15 מ"ר ותבוטל התקרה של מספר השוהים בחנות, שעמד על 10 אנשים עד כה.
חישוב השטח לעניין התפוסה המותרת בקניון בשטחים המשותפים לא יכלול שטח של מקום ציבורי שמצוי בקניון ואשר הפעלתו אסורה, כגון למשל שטח של אולם קולנוע, מתחמי פעלטון ומתחמי בילוי בקניון.
הבוקר קיימה ועדת חוקה חוק ומשפט דיון בנוגע למתווה שאיפשר את פתיחתם של 15 קניונים, ואת פתיחת השווקים והמוזיאונים. יו"ר הוועדה ח"כ יעקב אשר, אמר בדיון: "אנחנו מברכים על ההחלטה לפתוח את הקניונים ובלחץ שהפעילה הוועדה נפתחו חנויות הרחוב והביגים. אנחנו שמחים שהפיילוט קורה אך הוא לא קורה מספיק ואני לא בטוח עד כמה ההגדרות של ההגרלות והקריטריונים נכונות ומשקפות משהו שוויוני ונכון. כולנו ראינו את התמונות של הצפיפות שעברה מהחנות למסדרון וזה לא הגיוני בעליל. אם היו פותחים עוד מקומות זה היה מאפשר איזון".
עו"ד שי סומך, ממשרד המשפטים, אמר כי "הפיילוט מעורר שאלות של שוויון. החלופה לא הייתה לפתוח הכל או רק חלק, אלא הפתיחה הוקדמה, ונעשתה באופן מוגבל וקצר כך שיש השלכה כלכלית - אך היא מוגבלת. המשנה ליועמ"ש רז נזרי קבע שהפיילוט יהיה מוגבל בזמן ולאחריו צריך יהיה לקבוע אם לסגור את הפיילוט או לפתוח הכל. הארכה של הפיילוט כפי שהוא בעייתית כי היא פוגעת בשוויון. דרך אחת לחשוב היא שכל קניון שווה לקניון אחר לפי הערך היחסי שבשוק הקניונים, ודרך אחרת היא לחשוב על תנועת המבקרים שהיא זו שמעניינת מבחינה בריאותית. קניון סנטר 1 בירושלים לא ילמד הרבה על מה שקורה בתחום מבחינת הסיכון הבריאותי כי הוא קטן, זאת לעומת למשל קניון מלחה".
לדבריו, "מנתוני משרד האוצר, 66% מהפדיון בקניונים נמצא בשתי הקבוצות הגדולות של הקניונים (מליסרון ועזריאלי, א.י) ולכן נקבעה דרך אמצע שלקחה בחשבון גם את היקפי התנועה של הלקוחות, וחלקן של הקבוצות הגדולות בקניונים שנבחרו הוא 40%".