$
פרסום ושיווק

בדיקת כלכליסט

הדאגה של מנכ"ל מליסרון: איך לממש יותר אופציות

30% מהאופציות שהובטחו לאבי לוי בהסכם העסקתו מותנים בביצועי המניה, כך שהתמריץ שלו להשקיע בשדרוג הקניונים או להיענות לבקשת רשתות האופנה להנמיך את דמי השכירות שואף לאפס

נורית קדוש 06:5325.07.18

הסכם התגמול הנדיב של מנכ”ל מליסרון אבי לוי גורם לו לחסוך בהוצאות לשדרוג הקניונים של הקבוצה ולא לבוא לקראת רשתות האופנה, הסובלות מירידה מתמשכת בפדיונות ודורשות להפחית להן את דמי השכירות. על פי הסכם ההעסקה של לוי, 30% מהאופציות שיוענקו לו מותנות בביצועי מניית החברה, והפחתת דמי השכירות או עלייה בהוצאות עלולה להבריח את המשקיעים.

 

בנוגע לאותן אופציות נקבע כי הן תלויות בביצועי מניית מליסרון בהשוואה לביצועי מדד ת”א נדל”ן 15. כדי שלוי יקבל את מלוא האופציות המותנות על המניה להשיג תשואה שנתית עודפת של 3% בהשוואה למדד; תשואה שנתית עודפת של 2% תזכה את לוי ב־85% מהאופציות המותנות; בהיעדר תשואה עודפת הוא יהיה זכאי ל־75% מכמות האופציות המותנות; במקרה של תשואה עודפת שלילית של -2.5% הוא יהיה זכאי ל־40%; ובמקרה של תשואה עודפת שלילית של 5%־ לוי לא יהיה זכאי כלל לאופציות המותנות.

 

 

 צילום: עינת לברון

 

על פי הסכם ההעסקה, מספר האופציות שהוענקו ללוי הוא 444,080, שהן 1% מההון של מליסרון, ומחיר מימושן ייקבע לפי הגבוה מבין השניים: השווי הממוצע של המניה בחודש שקדם להענקת האופציות או 5% מעל מחיר הסגירה של מניית החברה ביום שקדם להענקתן. בסימולציה שערכה החברה ב־2015 עמד השווי הכולל של האופציות על כ־9 מיליון שקל. עוד נקבע בהסכם כי האופציות יחולקו בשלוש מנות שוות, כשמועד הפקיעה של שתי המנות הראשונות חל החודש ושל השלישית עם סיום כהונתו ביולי 2019. החודש מימש לוי את שתי המנות הראשונות של האופציות בהיקף של כ־38 מיליון שקל במחיר מימוש 130.04 שקל למניה. מחיר המניה ערב המימוש עמד על 144.40 שקל.

 

לטענת גורם מרכזי בענף, “המהלך הנכון זה ללכת עם השוכרים למהלך ארוך טווח, להיות שותף ליצירת קונספטים חדשים שכרוכים בהשקעות חדשות ואז אפשר להחתים אותם לשנים ארוכות. עזריאלי עשו זאת ולכן קיבלו שקט לכמה שנים, אבל במליסרון לא מסתכלים לטווח הארוך בגלל התגמול האישי של המנכ”ל”.

 

 

קניון עופר בבאר שבע. המנכ”ל חושב לטווח הקצר קניון עופר בבאר שבע. המנכ”ל חושב לטווח הקצר צילום: ישראל יוסף

 

“אבי לוי קיבל ממליסרון אופציות מבוססות יעדים שמועד הבשלתן חלקן בשנה הבאה, אז גם יסתיים ההסכם שלו, ולכן הוא רואה לנגד עיניו את הטווח הקצר בלבד. הוא מבין שעל מנת למקסם את התועלת האישית שלו, עדיף לו לעצור את הפיתוח והשיפוצים עם השוכרים וזה מה שהוא עושה”, טוען גורם הקשור לאחת מקבוצות האופנה הגדולות. קמעונאי אופנה גדול טוען כי מעבר לאינטרס הברור של מנכ”ל מליסרון לא להוריד דמי שכירות, במקרה הספציפי הסכם העסקתו המבוסס על הישגים מונע מהשוכרים את השיפור שהם מבקשים נוכח התעצמותן של קבוצות האופנה הגדולות, ובניגוד למה שנעשה בקבוצת קניוני עזריאלי המתחרה.

 

בכירים בענף האופנה טוענים כי על רקע סירובה של מליסרון לדון עמם בבקשתם להפחית את דמי השכירות ולהשתתף בהוצאות שיפוץ והתאמת החנויות, ולנוכח הירידה בפדיונות, בוחנות קבוצות האופנה הגדולות את צעדיהן ושוקלות עזיבת חלק מהמיקומים. רשת רנואר צפויה בקרוב לעזוב את קניון רמת אביב של מליסרון, לאחר שלא הצליחה לקבל מהקניון שטח רחב להקמת חנות גדולה במקום החנויות הקטנות שהיא מפעילה במקום.

 

על פי חברת הייעוץ השיווקי צ'מנסקי בן שחר, במחצית הראשונה נרשמה ירידה של 5%־10% בפדיונות שוק האופנה: "רשתות האופנה הבינלאומיות סובלות יותר מהמקומיות בגלל השמים הפתוחים שהגבירו תדירות נסיעות ישראלים לחופשות בחו"ל וכן בגלל מכירות האון ליין. מנגד, נוצרו קבוצות אופנה חזקות כמו קסטרו של גבי רוטר ופוקס של הראל ויזל. מתחילים לראות שהרשתות חוזרות להיות דומיננטיות והקניונים יצטרכו להסתגל לכך".

 

עוד על פי הסכם העסקת לוי, עלות שכרו עומדת על 166 אלף שקל בחודש. מענק שנתי בגובה של עד 12 משכורות מותנה בכך שתשואת ה־FFO תעלה על 10% לפחות. תשואה של 10%־12% מזכה את לוי במענק של משכורת אחת עד שלוש משכורות; 12%־14% מזכה במענק של ארבע עד שש משכורות.

ממליסרון לא נמסרה תגובה.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x