משרד הכלכלה מעודד תחרות לתחום הלחמים הבריאים: יסייע ב-30 מיליון ש' למאפיות הקטנות
במשרד מעוניינים לעזור למאפיות הקטנות להתחרות במאפיות אנג'ל, ברמן ודווידוביץ' השולטות בשוק. שר הכלכלה, אלי כהן: "המטרה היא להוזיל את מחירי הלחם מחיטה מלאה ב-30%-40%"
במשרד הכלכלה מבקשים לעורר תחרות בענף המאפיות הנשלט על ידי אנג'ל, ברמן ודווידוביץ'. המסלול החדש של הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה מציע סיוע ממשלתי של עד 30 מיליון שקל ליזמים שיקימו מאפיות תעשייתיות או לבעלי מאפיות קטנות שמעוניינים לשדרג עצמן למאפיות תעשיות. זאת מתוך כוונה להגברת ייצור מוצרים לחמים מקמח מלא במחיר נמוך יותר מהמחיר כיום. המהלך אמור לצאת לפועל בשבועות הקרובים.
- קרטל הלחם: להכות בכיס ולא במאסר
- העליון קיצר עונשי המאסר של מורשעי קרטל הלחם
- ועדת המחירים צפויה להוזיל את הלחם האחיד
כיום מקטעי ייצור הלחם ושיווקו לשוק הקמעונאי הם בעלי מאפיינים אוליגופוליים, כאשר שוק זה נשלט על-ידי שלוש הקבוצות הגדולות: אנג'ל (כ-40%), ברמן (כ-28%) ודווידוביץ-מרחבית (כ-20%) (המקור: נתוני שוק נילסן 2016). אלו מחזיקות במאפיות בשותפויות או בעלויות צולבות, כאשר המאפיות הקטנות לא מהוות תחרות משמעותית.
אלי כהן, שר הכלכלה והתעשייה מסר: "המדינה חייבת לבצע מהלכים בכדי להוריד את מחיר הלחם המלא, הבריא יותר. המטרה היא להביא להוזלת מחירי הלחם המלא בכ-30-40%. גם לרשתות השיווק חלק חשוב ואני קורא להן לגלות אחריות ציבורית ולקחת חלק במהלך ובהורדת המחירים".