הגל הירוק: הסופרמרקט הטבעוני הראשון בארץ נפתח בשוק הכרמל
בתפריט: תחליפי גבינות ובשר, מוצרי 'סופר פוד', גלידות ומאפים. למותג הבית אחראית קהילת העבריים בדימונה
העלייה במודעות לחשיבות שבתזונה בריאה, וכן בחשיפה הציבורית לתעשיית המזון מן החי, מובילה להתפתחות בהיצע המזון הטבעוני.
- ארץ זבת קשיו וסויה: לחגוג את שבועות בלי גבינה
- לראשונה: קמפיין טבעוני נגד שבועות
- הכוח הכלכלי שמאחורי 300 אלף הטבעונים בישראל
הבוקר (ב') נפתחה חנות למזון טבעוני בלבד, אשר צפויה לדברי היזמים להפוך לרשת ארצית ראשונה למזון טבעוני.
החנות הממוקמת בשוק הכרמל בתל אביב, מציעה כ-4,000 מוצרים טבעוניים: תחליפי גבינות, תחליפי בשר, דגנים וקטניות, רטבים, שימורים, תבלינים, מוצרי 'סופר פוד' ובהם סוגי אצות שונים, שעועית אזוקי, אסאי קפוא ועוד.
החנות, שנקראת "הגל הירוק", מציעה גם מוצרים טבעוניים תחת מותג הפרטי המיוצרת על ידי קהילת העבריים בדימונה המובילה את תחום הטבעונות בישראל. המותג הפרטי כולל בשלב זה 11 סוגי גלידות, גבינות סויה, מאפים, פשטידות, פסטרמות, מוצרי טופו וסייטן. בהמשך יורחב המגוון גם למוצרי קוסמטיקה ללא מרכיבים מן החי.
על פי נתוני החברה שהקימו איילון זקצר, יבואן ומפיץ מוצרי מזון לשוק המוסדי ורפאל אברהם, שניהל בעבר את הסניף הראשון של רשת "מזרח ומערב", 7%-5% מכלל שוק צרכני המזון הינם טבעונים.
רפאל אברהם מסר שמחירי המוצרים יהיו "הוגנים ושפויים", ובמקרים רבים אף זולים משמעותית ממחירי השוק. "הטבעונות נתפשת כשיטת תזונה יקרה, בעיקר כי המתחרים מתייחסים ללקוחות הטבעונים כאל קהל שבוי, ומתח הרווחים במוצרים רבים גדול משמעותית מהמקובל בקמעונות."