הקואליציה סיכמה: תאגיד השידור ייפתח במועד שנקבע - אך תחת פיקוח
אחרי חילופי הדברים בין שר האוצר לרה"מ, סיכמו ראשי הקואליציה כי פתיחת התאגיד לא תידחה בחצי שנה והוא יעלה לאוויר ב-30 באפריל. עם זאת נקבע שהחוק שמציע נתניהו לפיקוח על השידורים יעבור
אחרי חילופים הדברים אתמול בערב בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לשר האוצר משה כחלון, סיכמו היום (ה') ראשי הקואליציה כי תאגיד השידור הציבורי ייפתח במועד שנקבע - ה-30 באפריל, אולם סוכם גם כי החוק שמציע נתניהו לפיקוח על השידורים יעבור.
- כחלון: "איך אומרים החבר'ה? אני ונתניהו כבר לא"
- נתניהו לכחלון: לדחות בחצי שנה את עליית תאגיד השידור, ההחלטה על הקמתו היתה שגויה
- מחלוקת בין שני גופי השידור הציבורי: התאגיד דורש לשחרר 234 עובדים מרשות השידור
הצעת החוק שמקדם כעת נתניהו דרך משרד התקשורת תביא להקמת מועצה חדשה שתשלוט בתכני השידור הציבורי ובגלי צה"ל ותכפיף את הערוצים המסחריים 2 ו-10 אליה. בישיבת ראשי הקואליציה שבה נכחו נתניהו, כחלון, שר הפנים אריה דרעי, שר החינוך נפתלי בנט, שר הבריאות יעקב ליצמן ויו"ר הקואליציה דוד ביטן, סוכם כי הקואליציה תתמוך בהצעת החוק שמקדם נתניהו, שתוגש על ידי ממלא מקום שר התקשורת צחי הנגבי בתקופה הקרובה.
אתמול בערב, ב"גיבושון" של הקואליציה פנה נתניהו לכחלון וביקש ממנו לדחות בחצי שנה את הקמת התאגיד, כדי "למצוא פתרון". דברים אלו הביאו את אנשיו של כחלון לתקוף את נתניהו על כך ששם על כתפיו את מצוקתם של עובדי רשות השידור. כחלון, שהרגיש שנתניהו מנסה לגלגל אליו את מחאת העובדים, לא נותר חייב ושיגר תגובה חריפה שבה הזכיר כי בבחירות האחרונות בתשדירי הליכוד הושוו עובדי רשות השידור לאנשי חמאס. הבוקר, בכנס בבית ציוני אמריקה, אמר כחלון בתשובה לשאלה: "איך אומרים החבר'ה? אני ונתניהו כבר לא".
ח"כ עפר שלח, יו"ר סיעת יש עתיד אמר בתגובה "בקואליציה המתפוררת של נתניהו, כל אחד מושך לכיוון שלו ולאף אחד לא חשוב לעסוק בענייניה האמיתיים של המדינה. ככה זה כשיש לנו ראש ממשלה, שלא עוסק בכלום חוץ מבדיבוק שלו נגד התקשורת. אין ביטחון, אין כלכלה, אין כלום חוץ מהרשות והתאגיד ומי יפקח על ערוץ 2 וערוץ 10 ואיך נדאג ל'ישראל היום'.
"חוק התקשורת שמקדם ראש הממשלה הוא עוד שלב בהסתה המתמשכת שלו נגד המוסדות הדמוקרטיים של המדינה. חוק חשוך, פחדני, שלא עוזר לדבר פרט לסיפוק הקבעון של ביבי ביחס לתקשורת, שבה יש רק 'ביטן ושמאל'. שותפיו בממשלה יודעים את זה, אבל נכנעים לדיבוק המשונה שלו. על חשבון הדמקורטיה, על חשבון עובדי רשות השידור והתאגיד, על חשבון כולנו", אמר ח"כ שלח.
בינתיים במשרד המשפטים מערימים קשיים על הצעת החוק שהועברה בין משרדי הממשלה. כך שבטיוטה הנוכחית שנותנת למעשה שליטה מלאה לשר התקשורת, עשויים להתבצע שינויים. היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט סירב לבקשתם של הנגבי ונתניהו לקצר את תקופת הזמן בה ניתן לציבור להעיר על הצעת החוק, שבדרך כלל עומדת על 21 יום, זאת לאחר שרצו לקדם אותה עוד במהלך מושב הכנסת הנוכחי.