$
בארץ

מחלוקת בין שני גופי השידור הציבורי: התאגיד דורש לשחרר 234 עובדים מרשות השידור

התאגיד דורש לקבל את העובדים בתחילת אפריל, בעוד ברשות רוצים להחזיקם עד סוף אפריל. 300 עובדים מחו הבוקר נגד הכוונה לסגור את הרשות, שישאיר מאות מהם ללא עבודה. אחד העובדים: "אני הולך לחפש עבודה ואומרים לי: 'אתה מרשות השידור. ה-DNA שלכם פגום'"

שחר אילן ואסנת ניר 16:1314.03.17

מחלוקת חריפה בין רשות השידור לתאגיד השידור הציבורי בהקמה "כאן". מנכ"ל "כאן" אלדד קובלנץ אומר שאחד החסמים העיקריים בדרך לתחילת פעילות התאגיד הוא שחרור 234 עובדי רשות השידור שחתומים בתאגיד. לדבריו יש לו צורך בהם לפחות בראשית אפריל. זאת, לקראת תחילת השידורים ב-30 באפריל. הדברים נחשפו בישיבת ועדת הכלכלה של הכנסת שנערכה היום (ג') בנושא מוכנות התאגיד.

 

המנהל המיוחד של רשות השידור ברי בר ציון אמר שהחוק מחייב אותו לשדר עד סוף אפריל. "אין מצב שאשחרר אותם ב-1 באפריל. כל עוד אני צריך אנשים והם חיוניים, לא אוכל לשחרר אותם". לדבריו הוא שחרר כבר עשרות אנשים שחלקם עובדים על חשבון רשות השידור. כן ציין שחלק מהעובדים לא רוצים בשלב זה לעבור, בשל בעיות הקשורות לתנאי הפרישה.

יו"ר ועד הגג של עובדי רשות השידור משה שגב אמר לחברי הכנסת ש"שכשחוקקתם את החוק לא נתתם את הדעת איך זה קורה ביום אחד. איך מבקשים מעובדי רשות השידור לייצר תוכן עד 30 באפריל וביום אחד לעבור לתאגיד".

כינוס מחאה של עובדי רשות השידור בירושלים, היום כינוס מחאה של עובדי רשות השידור בירושלים, היום צילום: ועד עובדי רשות השידור

 

מנכ"ל "כאן" אלדד קובלנץ טען ש"אנחנו מוכנים לגמרי ליום התחילה בכל הפלטפורמות - שתי תחנות טלוויזיה ו-8 תחנות רדיו. כבר מהיום הראשון יהיה שידור מלא". הוא מסר, ש"כאן" כבר הוציאה 157 מיליון שקל להפקות ותוציא במהלך 2017 סכום של 300 מיליון שקל. בתאגיד עובדים היום 759 איש, מתוכם 429 עובדי רשות השידור ו-330 חיצוניים. צפויה קליטה של עוד 50 עד 80 עובדי הרשות.

 

עם זאת, ראשי "כאן" סירבו לחשוף בישיבה פרטים מלוח התוכניות. הם ציינו שרשת א' תשנה פניה ותהפוך לרשת של תרבות. לעומת זאת, רדיו FM88 ישמור על אופי הקיים.

 

לישיבה הגיעו עובדים רבים של רשות השידור שטענו שהתאגיד אינו מוכן לעלות לשידור והשמיעו האשמות קשות על השפלות שעברו בתהליכי הקבלה ל"כאן". בין היתר נשמעו לאורך כל הישיבה קריאות קשות רבות: "אנשים רוצים למות. אני הולך לחפש עבודה ואומרים לי: 'אתה מרשות השידור. ה-DNA שלכם פגום'. הרגו אותנו גם השפילו אותו. אנחנו מאבדים את הפרנסה והמשפחה והילדים".

 

ח"כ אילת נחמיאס ורבין מהמחנה הציוני קראה להקים חדר מצב שיעקוב בקביעות אחרי מציאת פתרונות לכל מפוטרי רשות השידור. כבל ציין שכלל לא בטוח שאם הרשות היתה ממשיכה לפעול, לא היה מפוטר מספר עובדים דומה.

 

ח"כ עיסאווי פריג' ממרצ אמר בדיון שהוא מצטער על העברת החוק של גלעד ארדן להקמת התאגיד. "זאת אחת התרמיות הגדולות בפוליטיקה הישראלית ששיאה בחוק התקשורת החדש. נעשה ככל יכולתנו בסוגיית הפיצויים כדי שעובדים שיסיימו את דרכם ברשות, יעשו זאת בכבוד".

 

שר האוצר משה כחלון התייחס לנושא הבוקר בכנס של "כלכליסט" ואמר "אני התחייבתי שחופש הביטוי וחופש העיתונות יישמר. שלא תהיה כפיפות לדרג פוליטי. יהיה פיקוח רק מקצועי ולא פוליטי. 600 עובדי רשות השידור לבי איתם, כל מפוטר הוא אדם ומלואו. החוק חוקק כשאני הייתי אזרח. עשו דה לגיטימציה לרשות השידור. קיבלתי את המצב הזה מוכן. אני אתערב רק במקרים של זוג מפוטר או נכה שישתלבו בתאגיד או כעובדי מדינה".

 

אלדד קובלנץ, מנכ"ל תאגיד השידור הציבורי אלדד קובלנץ, מנכ"ל תאגיד השידור הציבורי צילום: אוהד צויגנברג

 

מחאת העובדים: "איפה היו השרים שהיו אמורים לדאוג לרשות לאורך השנים?"

 

בתוך כך, כ-300 עובדי רשות השידור התאספו ומחו הבוקר ברוממה בעקבות הכוונה הצפויה לסגור את הרשות בסוף אפריל הקרוב, צעד שישאיר מאות מהם שלא ייקלטו בתאגיד, ללא עבודה. בין עובדי הרשות שנכחו ודיברו באירוע ודיברו עודד שחר, יעקב אחימאיר והשדרן אורי לוי. משם המשיכו העובדים בצעדת מחאה למשרד האוצר.

 

יעקב אחימאיר, שעל אף שחתום על מעבר לתאגיד החדש, הגיע להביע תמיכה עם עובדי רשות השידור, ביניהם רבים בגילאי חמישים ומעלה עם משפחות, לדבריו, שאין להם לאן להמשיך. "הייתה נכונות להחרפת הצעדים עד לכדי צעדים קיצוניים כהחשכת המרקע, ולא להניח לתקופה זו, עד ה-30 באפריל לחלוף בשקט" מספר אחימאיר לכלכליסט, "התרשמתי שהייתה עוד אמונה שאני לא בטוח שנכונה, שניתן עוד להציל את המצב וכי לא אבדו כל הסיכויים. התקיימה שיחת עובדים סוערת ורועשת, אליה הצטרפו ראשי ועדים במשרדי ממשלה כיו"ר ועד עובדי רשות המיסים שהגיעו להביע תמיכה וסולידריות".

 

אחימאיר מתאר כי עלתה באסיפה ביקורת חריפה על השר כחלון, שמונע בראיית העובדים את המשך עבודת רשות השידור, לצד ביקורת על נתניהו ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן: "קראתי לנתניהו לממש את ההבטחה שלו שנשא על בימת הכנסת לשקם את עובדי רשות השידור" אמר, "העובדים מתחו ביקורת קשה מאוד על כך שההסתדרות לא פעלה, חד משמעית, לטובת עובדי רשות השידור. העובדים שאלו את עצמם במה חטאו ומדוע נזרקים לרחוב? איפה היו השרים שהיו אמורים לדאוג לרשות לאורך השנים והחזיקו בתיק זה"?

 

צעדי מחאה נוספים החלו להינקט על ידי העובדים החל משלשום. בין היתר, במהלך שידור מהדורת מבט אמש התפרצו עובדים לאולפן במחאה על הסגירה הצפויה. העובדים הטיחו ביקורת בראש הממשלה בנימין נתניהו שהבטיח לשקם את רשות השידור וכחלון. ביקורת הוטחה גם בניסנקורן: "מאות משפחות הולכות הביתה וניסנקורן לא שמר על המקום במשך שנים" אמר אחד העובדים.

 

ניסנקורן, שהצהיר לפני כשבוע כי הוא נאבק ופועל להגדיל את מספר עובדי הרשות שייקלטו בתאגיד החדש, בדגש על עובדי הערוץ הראשון, לא הגיע לרוממה היום. "אני מצפה ממקבלי ההחלטות, שרי הממשלה והנהלת התאגיד, להבין את גודל השעה ולשבת איתנו לשולחן המו"מ", אמר אתמול. שלי יחימוביץ' המתמודדת מול ניסנקורן לבחירות בהסתדרות, לא הגיעה לאסיפה, אך יצאה למחות עם העובדים שהפגינו אל מול האוצר.

 

במקביל הופסקה הבוקר על ידי ההסתדרות העבודה בכל יחידות משרד הבריאות ובלשכות הבריאות ברחבי הארץ עד לשעה 12:00, כאות סולידריות. בין היתר לא התקיימה קבלת קהל, לא ניתן מענה טלפוני ולא ניתנים השירותים השונים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x