$
מעסיקים

מנכ"לים מהבית

"בחברת סטארט-אפ זה אתה מול העולם, והדבר מורגש יותר בעבודה מהבית"

אוהד ארזי, מנכ"ל Zebra Medical Vision, נכנס לתפקיד בחודש מרץ ומיד עבר לעבוד מרחוק. הוא גר בקנדה ומתחיל את יום העבודה ב-4 בבוקר כדי לנהל את החברה בישראל. "אני מתגעגע לטיסות, לפגוש אנשים חדשים. כשאני בזום, לבד בחדר בחמש בבוקר, אני מגלה כמה זה חסר לי"

מעין מנלה 07:5906.02.21
אוהד ארזי, מנכ"ל Zebra Medical Vision, גר בקנדה ומנהל משם, ממשרדו הביתי, את החברה בישראל. כאשר הוא נכנס לתפקיד, בחודש מרץ, החברה עברה לעבודה מהבית והתוכנית שלו לבלות שבוע אחד בכל חודש בישראל השתנתה במהירה. כך קרה, שכבר בשבוע הראשון בחברה הוא הפך למה שהוא מכנה 'מנכ"ל בזום'.

 

בשנה האחרונה בילה ארזי 70 יום בבידוד מכיוון שביקר במהלכה שלוש פעמים בישראל. "בחלק מהנסיעות הגעתי ישר לסגר וזה היה לא טריוויאלי להבין איך לנווט מערכת שלמה במצב של סגר. המשכתי לטוס כי בתור מנכ"ל חדש היה לי חסר הקשר הבלתי אמצעי, לא הייתה לי היכולת ליצור את הקשר במהלך פגישות בחברה או מגע בלתי אמצעי עם העובדים", הוא מספר.

 

אוהד ארזי, מנכ"ל Zebra Medical Vision

גיל: 43

מצב משפחתי: נשוי + 3

השכלה: ד"ר למשפטים, אוניברסיטת תל אביב; הכשרת מנהלים, אוניברסיטת הרווארד

תפקידים קודמים: קצין אסטרטגיה ראשי וסגן נשיא בחברת Telus Health; סגן נשיא ומנהל חטיבת חדשנות ב-Change Healthcare

משהו נוסף: בצעירותו היה כתב של מגזין 'מסע אחר'

 

בסוף הסגר הראשון, כשחזר לקנדה, הוא היה מתחיל את יום העבודה ב-4 בבוקר כדי להגדיל את זמן החפיפה עם שעות העבודה של הצוות בישראל. "התאמתי גם את שבוע העבודה כך שעבדתי עד לא מזמן גם בימי ראשון ואני עובד גם בימי שישי כדי למקסם את הזמן עם לקוחות ושותפים בצפון אמריקה. ההתגייסות של העובדים הייתה דבר שלא יכולתי לצפות, חלק גדול מהעובדים ממשיכים לעבוד עד מאוחר בלילה כדי למקסם את זמן החפיפה איתי".

 

הימים שלו מתחילים לפני הזריחה והוא מבלה את רוב היום במשרד הביתי, מול מחשב ומצלמה. "אני קם ב-4 בבוקר, מתארגן בשקט בשקט כדי לא להעיר את הילדים, יש לי פה משרד די מרווח כך שיש לי את הספייס שלי, אני מתחיל ישיבות בחמש ומסיים את רוב הישיבות עם ישראל ב-12 בצהריים שעון מקומי, ואז מתחיל היום השני שלי של עבודה עם צפון אמריקה", הוא מספר.

 

לשגרה המרוחקת הזאת יש גם יתרונות מבחינתו. לפני שמונה להיות מנכ"ל זברה מדיקל הוא עבד בתאגידים אמריקאים והיה רגיל לטוס כל שבוע ולראות את משפחתו רק בסופי שבוע. "אני רואה את המשפחה כל יום אחר הצהריים. אני אמנם קם נורא מוקדם אבל היום שלי גם מסתיים יותר מוקדם כך שאם בעבר הייתי עובד עד 7-8 בערב היום רוב הפגישות שלי מסתיימות כבר באיזור 4 אחר הצהריים ואז יש לי יותר זמן עם המשפחה. יש לזה מחיר, אני לא שותף להשכבות כי אני הולך לישון לפני הילדים אבל זה אחר. הרבה הרגלים שהיו לי כמו לעלות על מטוס בשני ולחזור בחמישי השתנו, והרגלים אחרים תפסו את מקומם".

 

מה אתה אוהב בעבודה מהבית?

"אני מאוד מעריך את המיקוד שהעבודה מרחוק יצרה. בהרבה פגישות ודינמיקות ארגוניות אנשים לא לגמרי מרוכזים. אבל כשאתה בתוך מצלמה וכולם רואים את הפרצוף שלך, המיקוד עולה והפרודוקטיביות פר פגישה עלתה. זה חיובי".

 

מה אתה שונא בעבודה מהבית?

"את הבדידות. מנכ"ל זה גם ככה תפקיד בודד בהרבה מובנים שכן הנטל של החברה הוא על הכתפיים שלך. בסוף אתה מרגיש יותר לבד כשאתה נמצא לבד מול מחשב. אני אדם מוחצן, אני שואב הרבה אנרגיה מהמגע עם אנשים, ולכן לקום ב-4 בבוקר כשחשוך, קר ואני יושב מול המחשב ומעביר את השעות הראשונות לבד לפני שמישהו בבית בכלל מתעורר, זה מאתגר. אני חושב שהאלמנט של הבדידות, שזה אתה מול העולם, וכך זה תמיד בסטארט-אפ, מורגש ביתר שאת כשאתה באמת נמצא לבד בחדר".

 

ספר על החלטה שקיבלת השנה שלא היית מקבל לולא הקורונה

"מרקם צוות ההנהגה. אחד הדברים שהתמקדתי בהם הוא לבנות צוות מנהיגות יותר ותיק ומנוסה ואני חושב שלולא הקורונה הייתי מפצל את הגיוס שלנו בין צפון אמריקה לבין ישראל. היו כמה מקרים שבחרתי לגייס לוקאלית בישראל על מנת לא להעצים את הריחוק שהקורונה יוצרת גם ככה באמצעות הוספה של הפרשי שעות ופערים תרבותיים.

אמנם בהרבה מובנים העולם השתטח בגלל הקורונה אבל יש אלמנטים אחרים כמו הסמיכות בהפרשי השעות או הצורך ביצירת קשרים וגם המורכבות של לעשות עכשיו רילוקיישן לעובדים שגרמו לכך שריכזנו מאמץ במקום אחד ורוב צוות ההנהלה היום נמצא בארץ".

 

מהם האמצעים הטכנולוגיים שהטמעתם בארגון על מנת לאפשר עבודה אפקטיבית מרחוק גם לך וגם לשאר העובדים בחברה?

"הייתה לנו כבר תשתית של לפטופים, אבל היינו צריכים לאמץ את תרבות העבודה המרוחקת. הכלים היו שם, אנחנו עובדים גם עם זום וגם עם גוגל מיט, הוספנו את אסאנה ככלי שעוזר לנו לתרגם את העדיפויות העסקיות לפעילויות פיתוח ואנחנו עובדים עם 'וירטואל וייטבורדס', עם מירו. אני חושב שהאתגר העיקרי הוא לא הכלים אלא התרבות סביב העבודה מרחוק, איך יוצרים את הדינמיקה סביב הפגישות, איך מוודאים שבתוך יום עבודה מאוד עמוס, מוצאים זמן לזולת בתוך הצוות. איך לומדים להכיר את הצוות, בפרט שאני הייתי חדש והשנה קלטנו צוות הנהלה חדש. רוב המנהלים הם חדשים, מגיעים עם המון ניסיון בתעשייה אבל חדשים בארגון ולכן היו כמה דברים שהיינו צריכים ליישם. למשל, אני מתחיל כל ישיבת צוות עם חדשות טובות בפן העסקי והאישי. זה עוזר לחצות את הגבולות של הזום כי אנשים מבטאים הרבה יותר מאשר רק המשימה שעליה אנחנו מדברים. כמו כן, אנחנו מנסים לעודד את העובדים לקבוע ישיבות של עד 45 דקות כדי שיהיו כמה דקות לפני פגישות לדברים האישיים, שיהיה זמן הפסקה על מנת לשמור על שפיות".

 

אחד הדברים שהטמיעו בחברה בעקבות העבודה מרחוק הוא ה-Happy Hour השבועי שהפך להיות שיא השבוע במיוחד עבור העובדים החדשים שמעולם לא חוו את המשרד. "יש לנו עובדים שנמצאים רובם בישראל אבל גם כמה אחרים בארה"ב ובהודו ואנחנו מבלים חצי שעה בכל שבוע בשיחה רק על חדשות טובות. אימצנו השנה סט ערכים ואני מזמין את כל העובדים להכיר בחברי צוות שהביאו לידי ביטוי את הערכים שלנו. אני חושב שזה משהו שהיה נראה קצת אחרת בלי הקורונה", הוא אומר.

 

מה למדת על עצמך כמנהל בעבודה מהבית?

"לפני שהצטרפתי לזברה הייתי VP בכמה חברות ציבוריות פה בארה"ב וכבר המון שנים, קרוב לעשור, אני טס קרוב ליותר מ-100 טיסות בשנה. גיליתי כמה זה חסר לי, לעלות על מטוס, להגיע למקום חדש, להכיר אנשים שעוד לא הכרתי. תמיד ידעתי שזה מרכיב מאוד מרכזי באופן שבו אני מתקשר עם אנשים, המגע הבינאישי הזה, אבל לא חשבתי על זה. פתאום כשאני בבית, ונמצא ב-4 או 5 בבוקר בזום אני מגלה כמה זה חסר לי".

 

אוהד ארזי, מנכ"ל Zebra Medical Vision אוהד ארזי, מנכ"ל Zebra Medical Vision צילום: יח"צ

 

 

נכנסת לתפקיד בעצם הישר לתוך העבודה מרחוק, היו דברים שהפתיעו אותך בעבודה מהבית?

"הפתיע אותי כמה מהר ארגון יכול להמציא את עצמו מחדש. גייסנו 30 עובדים מאז מרץ והפתיע אותי עד כמה לעשות אונבורדינג וירטואלי דרש התאמה הרבה יותר מהותית מאשר להעביר את הפגישות לזום. הכלי המנצח כאן היה הכלי התרבותי. תרבות מהווה גורם מקשר והיא יכולה להתרחש גם בזום, או בסקייפ או גוגל מיטס כשהרבה פעמים נדמה לך שהיא קשורה במבנה עצמו, במרקם שנמצא במקום. אנחנו מגלים שתרבות זה משהו הרבה יותר עמוק והרבה יותר וירטואלי".

 

מה אתה חושב שיקרה אחרי המגיפה?

"אני חושב שעולם התעסוקה ישתנה מהותית בשני רבדים: הראשון זה העבודה מהבית. יש פה גורדי שחקים בוונקובר שהם בנייני משרדים שיושבים ריקים תקופה ארוכה וימשיכו להיות סגורים גם השנה. אם אני הייתי ה-CFO של חברות שמשרדיהן נמצאים בבניינים האלה הייתי שואל את עצמי האם אני מקבל החזר על ההשקעה. הניסיון שלנו בזברה הראה לי שאמנם לא הייתי מוותר על נוכחות במשרד בגלל הצורך במגע בינאישי אבל אני חושב שהאיזון הזה בין עבודה בבית לבין המשרד הולך לעצב מחדש את שוק התעסוקה.

 

הרובד השני הוא הטיסות. אני מגיע מתאגידים אמריקאים גדולים שבהם המנהלים וגם חלק מהעובדים טסים כל הזמן ועכשיו אפשר לשאול למה. האם מקבלים החזר מספיק טוב על ההשקעה הזאת? אני לא האמנתי שבשנה שבה כל צוות המכירות שלנו וגם אני עובדים מרחוק נגדיל את המכירות שלנו פי 11 בהשוואה ל-2019, וזו הוכחה לכך שכנראה שבעולם התעסוקה העתידי המינון ייפחת ולא יידרשו עוד תקציבי טיסות מאוד גדולים".

 

 

לסדרת מחשבי המנכ"לים.יות של לנובו >>

בטל שלח
    לכל התגובות
    x