הסוף לקורקינטים הזרוקים ברחובות ת"א? ליים, ווינד ובירד מקימות סיירת לשמירת הסדר
שיתוף פעולה משמעותי ראשון בין Lime, Bird ו-WIND המתחרות: יפעילו יחד צוות משותף שיזיז כלים חשמליים שזרוקים על המדרכות, כדי להקל על הולכי הרגל ובעיקר לחסוך להן קנסות מהעירייה
שיתוף פעולה חדש בין חברות הקורקינטים הגדולות והמתחרות אמור לפתור את בעיית הכלים הזרוקים על המדרכות ובכניסות לבניינים בתל אביב.
Bird, Lime ו-WIND מקימות את "שותפים לסדר", המוגדרת כסיירת שתהיה אחראית על שמירת הסדר במרחב הציבורי. הצוות ימנה 10 עובדים, שיפעלו במשמרות, וכל חברה תממן שליש מהעלויות שלו. הצוות המשותף יחליף צוותים שהפעילה כל חברה בנפרד, וטיפלו רק בהזזת הכלים שלה.
- משרד התחבורה רוצה לאחד את אפליקציות הרכב השיתופי
- עיריית ת"א דוחה את חובת אספקת הקסדות בקורקינט השיתופי ל-15 בנובמבר
- האופניים והקורקינטים החשמליים מגיעים לירושלים ולמערב ראשל"צ
המהלך מגיע לאחר שעיריית תל אביב החלה להחרים כלים שהושארו מחוץ לחניות הייעודיות שסימנה על המדרכות, ולחייב את החברות בקנס של 63 שקל לכל כלי, עבור פינויו ואחסנתו. לפני הקורונה נאלצו כך חלק מהחברות לשלם יותר מ-10,000 שקל בשבוע לעירייה, מעבר לחוסר הזמינות של הכלים לשמש רוכבים ולייצר להן הכנסות.
מדי חודש יוצגו לבכירי העירייה כמות האירועים שבהם טיפל הצוות, היכן התבצעה הפעילות וכמה כלים טופלו בשטח. מדובר בשיתוף פעולה משמעותי ראשון בין החברות, להעסקת צוות משותף. בעבר הן כבר שיתפו פעולה לטובת קמפיין פרסום להעלאת המודעות לחבישת קסדה ואיסור רכיבה על מדרכות.
"אני מברכת על הרגולציה העצמית שלקחו על עצמן החברות לבצע כדי לשפר את הפיקוח על הסדר הציבורי, לרווחת כלל תושבי העיר ולהסדרת השימוש בכלים הזעירים השיתופיים", אמרה מיטל להבי, סגנית ראש עיריית ת"א ומחזיקת תיק התחבורה. "אני מקווה שהצעדים האלה ימזערו את הצורך באכיפה עירונית כך שיתאפשר לנו להפנות משאבי פיקוח ליעדים חדשים. הבטיחות של הולכי הרגל נמצאת במקום הראשון בסדר העדיפויות העירוני, והפטרול המשותף יסייע גם לקידום מטרה זו".
מהחברות נמסר: "אנו עושים מאמץ לשמירת ההרמוניה בעיר, כאשר גם לרוכבים עצמם יש חלק מהותי ומשמעותי בהשגת התוצאה הרצויה: התחשבות באחר, נסיעה במקומות המותרים וחניה באזורים המסומנים המיועדים לכך".