$
מחפשי עבודה

מדריך כלכליסט

לא למדתם מחשבים? גם אתם יכולים לעבוד בהייטק

תשימו את האגו בצד, תפסיקו להסתכל על טייטלים ותחפשו עבודה לפי כישורים - איך מוצאים עבודה בחברות הטכנולוגיה אם אתם 'לא טכנולוגים'

מעין מנלה 08:0909.01.21

חלום העבודה בהייטק חי ובועט. עוד לפני משבר הקורונה, תעשיית ההייטק הייתה אטרקטיבית ככזו שמציעה תנאי העסקה טובים, עניין ויוקרה. המשבר הפך אותה למבוקשת עוד יותר. העובדה שהתעשייה הייתה בין הראשונות להתאושש, ובתחומים מסויימים אף לצמוח, הפכה את העבודה בהייטק למשאת נפשם של ישראלים רבים, גם כאלה שלא למדו הנדסה או תכנות. אבל, איך מתקבלים לעבודה בהייטק אם אתם לא מתכנתים? אילו תפקידים לא טכנולוגיים קיימים, מהם הכישורים הדרושים כדי לבצע אותם? ואיך מתחילים בכלל לחפש?

 

שוחחנו עם ליאורה גולומב, יזמת חברתית, מקימת אני לא טכנולוג ורוצה לעבוד בהייטק ואת תנועת פאקאפ נייטס בישראל, ואת ראביב גורטנשטיין, מנהל קשרי מפתחים בחברת ריסקיפייד - שניהם אינם בעלי רקע טכנולוגי שעובדים בהייטק - על איך משתלבים בתעשיית ההייטק אם אתם 'לא טכנולוגים'.

 

לצפייה בפאנל המלא בקבוצת הפייסבוק 'עובדים על זה - קורות החיים עצמם' לחצו כאן

 

1. תשימו את האגו בצד - עולם ההייטק זז מהר והתפקידים בו משתנים כך שאי אפשר להכיר אותם עד שלא נכנסים לעולם הזה. "עדיף להיכנס לתפקיד התחלתי, לשים רגל בדלת ולא בהכרח לכוון לתפקיד ברמה מסויימת של בכירות או של שכר. זה בסדר לעשות ירידה לצורך עלייה. בגלל שהעולם הזה זז כל כך מהר, כל הזמן נפתחות הזדמנויות חדשות והרבה יותר קל לעשות את המעברים האלה מפנים, כאשר מכירים כבר את השפה, את הטרמינולוגיה ואתם כבר חלק מהעולם הזה", אומר גורטנשטיין.

ליאורה גולומב ליאורה גולומב צילום: עומר הכהן

 

2. תפסיקו להסתכל על טייטלים - בחברות הייטק שונות אותו תפקיד יכול להיראות אחרת לגמרי והטייטל שלו יהיה שונה לגמרי. לכן, מי שיחפש עבודה רק לפי טייטל יכול לפספס הזדמנויות למשרות מתאימות. בנוסף, מומלץ להתעלם מהמילה מנג'ר בטייטל מכיוון שלא בהכרח שתנהלו אנשים בתפקיד שמוגדר כ'מנג'ר'.

 

3. תפגשו אנשים ל'קפה' - גולומב ממליצה להיפגש עם כמה שיותר אנשים גם כדי להבין מה התפקיד הזה באמת וגם כדי להרחיב את הנטוורק שלכם. רשת הקשרים שלכם מאוד משמעותית, גם בכניסה להייטק וגם אחר כך, כשנכנסים לתפקיד הראשון – כי היא תתן לכם אנשים שאיתם תוכלו להתייעץ לגבי התפקיד.

 

4. תחפשו עבודה לפי כישורים - אם לא מסתכלים על טייטלים אז איך מחפשים עבודה? לפי הכישורים. "היום במנועי החיפוש המסורתיים אם זה Indeed או לינקדאין אפשר לחפש לפי מילות חיפוש ולא לפי טייטל. זה אומר לא לחפש למשל 'Operations Manager" אלא לחפש 'Operations', או אפילו 'People' אם אתם רוצים לעבוד עם אנשים", אומרת גולומב. לדבריה, רוב המשרות היום בהייטק גם לא נמצאות במאגרים המסורתיים האלה אלא ניתן להגיע אליהן דרך אתרי החברות או דרך אנשים אחרים. בנוסף, אם אתם מחפשים את המשרה הראשונה שלכם בהייטק כדאי לחפש גם מילות מפתח הקשורות בכך כמו junior או entry או specialist ולראות אילו משרות עולות בחיפוש. "חשוב להבין במה אנחנו טובים כי יכול להיות שנעשה משרת כניסה שנה או שנתיים ואז נתקדם לעוד דברים. הרבה פעמים כשמצטרפים לסטארט-אפ בשלב צמיחה אז בהתחלה התפקיד נראה בצורה מסויימת בהתחלה ואחרי חצי שנה נראה אחרת לגמרי כי אתם צומחים יחד עם החברה".

 

ראביב גורטנשטיין ראביב גורטנשטיין צילום: אלן צצקין

5. 'תתרגמו' את הניסיון שלכם לשפת ההייטק - אל תבטלו את הניסיון שלכם רק בגלל שאתם נכנסים למגזר אחר. במקום זה, תמצאו את הטרמינולוגיה הנכונה כדי להתאים את הניסיון שלכם לעולם שאליו אתם נכנסים - עולם הטק. "יש אתרים כמו workeable.com ועוד מאגרי ידע בהם ניתן לחפש תיאור משרות ולראות מה אנשים מחפשים בתוך משרה מסויימת. לראות מהן הדרישות במשרות אותן אתם מחפשים ולהשתמש בטרמינולוגיה הזאת", אומרת גולומב. דרך נוספת לעשות זאת היא לחפש אנשים שמבצעים היום את התפקיד שאתם מחפשים, לראות באילו מונחים הם השתמשו בפרופיל הלינקדאין שלהם ולהשתמש בהם בתוך קורות החיים שלכם. גולומב מציעה לקחת שירות בתשלום ל'תרגום' קורות החיים שלכם להייטק ובמידה ואינכם מעוניינים בתקופה של חיפוש עבודה להוציא כסף אז לעשות את העבודה בעצמכם ולקחת השראה מפרופילים בלינקדאין של אנשים אחרים בתעשייה.

 

6. אל תדאגו בקשר לאנגלית - אחד החששות הרווחים בקרב אנשים שמחפשים עבודה בהייטק הוא רמת האנגלית הנחוצה כדי למלא את התפקיד. גורטנשטיין מרגיע ואומר שעבור רוב התפקידים רמת האנגלית הדרושה היא לא שפת אם. אם עשיתם בגרות, תואר ואתם מרגישים בנוח יחסית עם האנגלית שלכם, תוכלו להסתדר ועם הזמן בתפקיד גם תשתפרו ותצברו ביטחון.

משרדי חברת ההייטק ריסקיפייד, ארכיון משרדי חברת ההייטק ריסקיפייד, ארכיון

 

 

7. תלמדו את הז'רגון ואת הכישורים הבסיסיים - את זמן חיפוש העבודה כדאי לנצל לקורסים שקשורים לתפקיד שתרצו למלא אבל באופן כללי יש דברים שכדאי ללמוד ללא קשר לתפקיד. חשוב להבין איך קובעים מדדים להצלחה (KPI), איך מציגים דאטה ואיך בונים תקציב. מדובר בדברים מאוד בסיסיים שמשתמשים בהם ביומיום בחברות ההייטק. לא חייבים גם לעשות קורסים, אפשר לקרוא בלוגים או אתרים רלוונטיים כדי להכיר את הז'רגון ולהעשיר את הידע.

 

8. תדעו שזה ייקח זמן ותחפשו 'רחב' - חיפוש עבודה בהייטק במשרות כניסה, במיוחד בימים אלה שבהם היצע המועמדים גדול מתמיד, הוא משהו שמצריך אורך רוח. זה יכול לקחת כמה חודשים טובים וגם לא מעט תשובות שליליות. כדאי להרחיב את יריעת החיפוש גם מבחינת התפקידים אותם אתם מחפשים, גם מבחינת סוג החברות וגם מיקומן. לא מומלץ לבחור להגיש מועמדות רק לחברות מגודל מסויים או לתפקיד מאוד ספציפי. בנוסף, כדאי להרחיב את החיפוש למקומות שאינם בתל אביב בהם יכולות להיות משרות פנויות שמתחרים עליהם פחות מועמדים.

 

רוצים לדעת עוד על קריירה, חיפוש עבודה או שידרוג התפקיד? להשתתף בדיונים הקשורים לעולם העבודה? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של כלכליסט 'עובדים על זה - קורות החיים עצמם'.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x