מעקב כלכליסט
המדינה לביהמ"ש: להאריך את תקופת הצינון של יאיר אילת לעשרה חודשים
אילת, מספר 2 ברשות התחרות עד לאחרונה, ביקש לקצר את תקופת הצינון שלו ל-6 חודשים במקום 9 חודשים, כדי לעבור לעבוד בפירמת הייעוץ הבינלאומית CL. הפירמה סיפקה למונופולים קוקה קולה וחברת החשמל חוות דעת במסגרת הליכי אכיפה שאילת ניהל נגדן במסגרת עבודתו ברשות. נציבות שירות המדינה: "אילת הפעיל סמכות מול החברה, יש הצדקה לסטות כלפי מעלה בצינון"
נציבות שירות המדינה רוצה להאריך ל-10 חודשים, במקום 9 חודשים, את תקופת הצינון של הכלכלן הראשי ומ"מ הממונה על התחרות לשעבר, יאיר אילת, שמבקש לעבור לעבוד בפירמת הייעוץ הבינלאומי קומפס לקסון (COMPASS LEXECON - CL). כך עולה מתגובה שהגישה שלשום (ד') לוועדה למתן היתרים שליד בית המשפט המחוזי בירושלים.
- "קיצור תקופת הצינון למ"מ הממונה על התחרות – פגיעה חמורה בטוהר המידות"
- יאיר אילת ניהל הליכים נגד מונופולים - ויעבוד בחברה שייצגה אותם
- ממינהל התכנון לשוק הפרטי בלי תקופת צינון
CL הייתה מעורבת בייצוג המונופולים קוקה ישראל (החברה המרכזית למשקאות) וחברת החשמל במסגרת הליכי חקירה ואכיפה שהתנהלו נגדם ברשות. אילת, מספר 2 ברשות, היה חלק מהצוות שטיפל בשני התיקים שהסתיימו בקביעה שהחברות ניצלו לרעה את כוחן המונופוליסטי כדי לפגוע בתחרות. בנוסף טיפלה CL גם בחברות סימנס, נמל אשדוד, פתאל ומיזוג של חברות מלט לבן.
"בשים לב שבחלק מממשקי העבודה שהיו לאילת מול החברה", נכתב בתגובה לבקשתו של אילת לקצר את הצינון ל-6 חודשים במקום 9 חודשים, "הוא הפעיל סמכותו מתוקף תפקידו כמ"מ הממונה, סבורה הנציבות כי בנסיבות העניין ישנה הצדקה לסטות כלפי מעלה באמצעות המידה שנקבעו בהנחיית היועמ"ש ביחס לאורך תקופת הצינון לדרג התפקיד שממנו מבקש אילת לפרוש. תקופת הצינון הראויה שתחול על המבקש תועמד על 10 חודשים החל ממועד פרישתו מהרשות – 12.2.2020".
שאת עמדת המדינה לבית המשפט הגיש עו"ד עבדאללה לטיף סעאדה.