$
בארץ

בנק ישראל: 1 מכל 5 שכירים שהועסקו לפני משבר הקורונה - נותר ללא עבודה ביולי

מניתוח של נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שמפרסם היום הבנק עולה עוד, כי סך שעות העבודה במשק היה נמוך ב-5% ביולי בהשוואה ליולי אשתקד, וכי ב-20% ממשקי הבית בהם עבדו לפני המשבר שני שכירים לפחות, אחד מבני הזוג הוצא לחל"ת או פוטר

עמרי מילמן 14:0829.09.20

סך שעות העבודה במשק היה נמוך ב-5% ביולי בהשוואה ליולי אשתקד; כך עולה מניתוח של נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שמפרסם היום (ג') בנק ישראל. במגזר העסקי נרשמה ירידה כוללת של יותר מ-6%, בשל הירידה במספר המועסקים. עם זאת, מספר שעות העבודה בפועל של מועסק ביולי השנה היה דומה למספרן ביולי שנה שעברה.

 

בחינת השינויים בשוק העבודה לפני המשבר והיום מעלה כי רק 84% מהשכירים שעבדו במגזר העסקי לפני המשבר עבדו גם ביולי השנה; לשם השוואה, בשנה שעברה 91% מהמועסקים בפברואר הועסקו גם ביולי.

 

 

מחאה בשל המצב הכלכלי, בחודש שעבר מחאה בשל המצב הכלכלי, בחודש שעבר צילום: דנה קופל

 

עוד עולה מהניתוח, כי ב-20% ממשקי הבית שבהם עבדו לפני המשבר שני שכירים לפחות אחד מבני הזוג הוצא לחל"ת או פוטר (לעומת כ-12% בתקופה המקבילה אשתקד). המשכורת (כולל דמי אבטלה) של אותן משפחות ירדה בממוצע ב-20%.  

 

מנתוני בנק ישראל עולה עוד כי מספר שעות העבודה השבועיות בפועל של השכירים במגזר העסקי שעבדו לפני המשבר במשרה חלקית גדל בממוצע ב-4-2 שעות, בעוד שמספר שעות העבודה של עובדים במשרה מלאה לא השתנה. בבנק מעריכים כי נתונים אלו, יחד עם צמצום מספר המשרות החלקיות, מעידים על תופעה בה עובדים קיימים ממלאים את מקומם של מי שהוצאו לחל"ת או פוטרו.

 

 

עוד עולה מהניתוח של הבנק, כי 30% ממי שהפסיק לעבוד בעקבות משבר הקורונה בסגר הראשון נותר ללא עבודה לפחות עד חודש יולי. בחינת המגזר העסקי מעלה כי שיעור השכירים שעבדו לפני המשבר והיו לא-מועסקים ביולי היה גבוה במיוחד בקרב צעירים ועובדים לאחר גיל פרישה, חרדים, אנשים המתגוררים במחוזות הדרום וירושלים וביו"ש, לא משכילים, אלו שאינם יכולים לעבוד מהבית, בעלי ותק נמוך במקום העבודה והמשתכרים שכר נמוך.

x