$
מחפשי עבודה

ברקע הקורונה: רק 18% מהעובדים עברו הכשרה דיגיטלית

זאת למרות שלפי נתונים של דירוג מעלה, 78% מהעובדים זכאים להכשרות כאלה; כמעט כל העובדים זכאים להטבה מהמעסיק של הלוואות בתנאים נוחים – השנה 29% ניצלו זאת

מעין מנלה 14:5122.09.20

אחד הנושאים שהפכו קריטיים בשוק העבודה על רק משבר הקורונה הוא הכשרת העובדים ופיתוח קריירה. גם לפני הקורונה היה צורך בהכשרת עובדים, הסבות והכשרות מחדש אבל המשבר הפך את הצורך הזה להכרח. הכשרות דיגיטליות הפכו לכלי הכרחי מכיוון שהתפקידים משתנים והארגונים גם הם השתנו כאשר חלקם הצטמצמו. עם זאת, למרות ש-73% מכלל העובדים זכאים להכשרות דיגיטליות, רק 18% עברו הכשרות כאלה. מקרב העובדים בשכר נמוך רק 53% זכאים להכשרות דיגיטליות, כך עולה מנתונים של דירוג מעלה לשנת 2020 שמייצג חברות מסקטורים שונים בהם תעשייה, מזון, הייטק, תעשיות כבדות, בנקאות ופיננסים, המעסיקות למעלה מ-350 אלף עובדים.

 

חברות מציעות גם תוכניות הכשרות חדשות (Reskilling) להן זכאים 63% מהעובדים אך רק 14% ניצלו את התוכניות האלה בשנה האחרונה. בקרב העובדים בדרגות השכר הנמוכות רק 45% זכאים להכשרות חדשות.

 

 

 מקור: דירוג מעלה

 

 

המצב הכלכלי, הבריאותי והנפשי של העובדים בא גם הוא לידי ביטוי בהטבות ושיעור מימושן השנה. בדירוג מעלה דיווחו השנה לראשונה החברות גם על אחוז העובדים הזכאים להטבות ונמצא שמימון ביטוח בריאות הוא ההטבה הנפוצה ביותר שמוצעת ל-90% מהעובדים, גם שיעור המימוש גבוה ועומד על 71%. המימוש של קרנות סיוע למצבי משבר (11%) מעיד על היקף הצורך בהטבה זו שמוצעת ל-63% מהעובדים. כמעט 70% מהחברות מציעות לעובדים הנגשת שירותים פסיכולוגיים אבל רק 14% משתמשים בהטבה זו.

 

קרן השתלמות, שהיא כלי חיסכון לטווח בינוני מוצעת רק לחצי מהעובדים ואילו אופציות ומניות שמורות לעובדים הבכירים שכן 18% בלבד מהעובדים זכאים להטבה זו. הטבות נוספות שנבדקו השנה לראשונה הן הטבות בתחום התמיכה והתכנון פנסיוני. נמצא שב-38% מהעובדים זכאים לייעוץ לתכנון פנסיוני כאשר לקראת פרישה 59% מהעובדים זכאים לתכנון אישי.

 

 

 מקור: דירוג מעלה

 

 

"הדירוג סימן את החשיבות של הטבות לעובדים לאור יוקר המחייה ומבקש לחדד פעולות היכולות לתמוך בעובד ומשפחתו בנושאים כגון חיסכון לטווח הבינוני (קרן השתלמות) ומניעת הידרדרות במידה ונלקעים למצבי משבר. ההכשרות ע״י המעסיק קריטיות מתמיד לאור השינויים בעולם העבודה המואצים ע״י הקורונה וזוהי לייצר אופק צמיחה והתפתחות לעובדים. נדרש פה שינוי תפיסתי של קריירה מתמשכת והכשרות עד אפילו שינוי מקצוע תוך כדי עבודה ולא רק כאשר מגיעים לפיטורין או אבטלה", אומר מומו מהדב מנכ''ל מעלה.

 

 

רק 18% מתוך 73% זכאים עברו הכשרה דיגיטלית רק 18% מתוך 73% זכאים עברו הכשרה דיגיטלית קרדיט: depositphotos

 

 

השנה שיעור הנשים בין מקבלי השכר הגבוה היה 28% כאשר בבנקים שיעורן הוא 39% ואילו בהייטק ובתעשיית הביטחון רק 17%. ברוב החברות (85%) גברים משתכרים 10% יותר מנשים באותו דרג ובאותו היקף משרה. ב-15% מהחברות הפערים מגיעים עד ל-35% לטובת הגברים.

 

נושא נוסף שנבדק השנה בדירוג בפעם הראשונה היה מניעת התעמרות בעבודה. נמצא שב-72% מהחברות יש 'קו חם' להגשת תלונות וב-54% מהחברות מדריכים מנהלים במטרה למנוע התעמרות. עם זאת, רק ב-29% מהחברות השתתפו כל עובדי החברה בפעולות הדרכה או הסברה למניעת התעמרות ורק 36% מהחברות קבעו תקנון למניעה וטיפול בהתעמרות בארגון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x