$
בארץ

במקום לחלק את הכספים, מקימים לעמותות קרן

אחרי שהתברר שהעמותות קיבלו רק 3 מיליון שקל מתוך 200 מיליון השקלים שהובטחו להן מקרן הסיוע לעסקים ברשות המיסים, מקימים להן קרן של 53 מיליון שקל. גם בקרן הזו הקריטריונים יגבילו ביותר את האפשרות לקבל כספים

שחר אילן 14:1414.07.20

עוד פתרון חלקי ביותר של סיוע לעמותות במצוקה: שר האוצר ישראל כץ ושר הרווחה איציק שמולי סיכמו כי ארגוני החברה האזרחית יוכלו להגיש בקשה לתמיכה כספית מהמדינה בקרן בסך 53 מיליון שקל.

 

 

זאת, למרות חשיפת "כלכליסט" כי מ-200 מיליון השקלים שהובטחו לעמותות בתחילת המשבר הועברו עד כה בפועל רק 3.2 מיליון שקל, כלומר ב-197 מיליון שקל לא נעשה שימוש. סכומי התמיכה יעמדו על בין 10,000 שקל ל-400,000 שקל לארגון, כאשר את הבקשות ניתן יהיה להגיד כבר החל ממחר (ד'). גם מהסכום הזה יממן האוצר רק 75% כיוון שרבע מהסכום יתרמו הגו'ינט וקרנות פילנטרופיות.

ישראל כץ ואיציק שמולי ישראל כץ ואיציק שמולי צילום: אלכס קולומויסקי, עמית שעל

 

עד עכשיו קיבלו הארגונים תמיכה מקרן הסיוע לעסקים ברשות המיסים. אבל רובם לא היו זכאים לסיוע בשל הדרישה להכנסות עצמיות של יותר מ-30% ובשל הגבלת הסיוע לארגונים שהמחזור שלהם נמוך מ-20 מיליון שקל. גם הפעם הקריטריונים יגבילו את הסיוע מאוד. יקבלו אותו רק ארגונים שמעל ל-50% מפעילותם היא מתן שירותים חברתיים לאוכלוסיות הזקוקות לסיוע, ושמחזור ההכנסות שלהם בשנת 2018 היה בין 500 אלף ל-20 מיליון שקל. בנוסף יצטרך הארגון להוכיח שפעילותו נפגעה בשיעור גבוה מ-25%.

 

שר האוצר, ישראל כ"ץ אמר ש״אמשיך לפעול ולהעמיד פתרונות ייחודיים לאתגרים השונים בעקבות השלכות משבר הקורונה. אני רואה חשיבות רבה בארגונים ללא מטרות רווח שפעילותם היא מתן סיוע ושירותים חברתיים לאוכלוסיות נזקקות, לכן החלטתי להקל בקריטריונים, להפחית בירוקרטיה ולהגדיל הסיוע לארגונים אלו".

 

שר העבודה והרווחה, איציק שמולי אמר ש"במשבר הקורונה העמותות והארגונים לקחו על עצמם במסירות את מתן הסיוע הישיר למיליוני ישראלים במצוקה. הם פעלו ביוזמתם ועל חשבונם, ללא מגבלות והתניות, כדי למלא את ייעודם ולעמוד בראש החזית החברתית למען הציבור; עכשיו זה הזמן של המדינה להיות שם בשבילם. אסור לתת להם לטבוע".

x