פרשנות
מי מרוויח מההקלות: טקסים דתיים כן, כל השאר לא
כשבוחנים את סדרי העדיפויות מבינים מיד כי התרת האירועים הדתיים זהה למתן קצבאות ילדים מוגדלות ערב חג הפסח: מי שיזם את המהלך היו המפלגות החרדיות, וזה לא משנה שגם לחילונים יש ילדים
- הממשלה קבעה: אין רכבת, אין מופעי תרבות - אבל יש חתונות של 250 איש
- מחאת עולם התרבות עולה שלב: מפגינים התפרעו מול משרד רה"מ בירושלים
- המשנה ליועמ"ש לבעלי האולמות: אל תפקידו צ'קים עבור אירועים שלא קוימו בשל הקורונה
לצד הבשורה המשמחת, יש שאלה שחייבת להישאל: מדוע מותר להזמין 250 אנשים לבת מצווה, אך אסור לקיים כנס מקצועי עם 250 איש? במה שונים 250 אורחי טקס דתי מ־250 מבקרים בתערוכת אמנות – עוד ענף שנפגע אנושות בקורונה. הנגיף לא יודע להבחין בין מהות לאירוע כזה לאחר. אם נשא קורונה יגיע לאירוע דתי או לאירוע עסקי או אמנותי, ההסתברות להדבקה תהיה זהה.
התשובה לכאורה פשוטה: הממשלה לא רוצה לשחרר לגמרי את הרסן בבת אחת ומגבילה את מספר האירועים באמצעות חלוקה לסוגים. ועדיין, יש מי שבוחר אילו אירועים מקבלים עדיפות, וכשבוחנים את סדרי העדיפויות מבינים מיד כי התרת האירועים הדתיים זהה למתן קצבאות ילדים מוגדלות ערב חג הפסח: מי שיזם את המהלך היו המפלגות החרדיות, וזה לא משנה שגם לחילונים יש ילדים וגם הם נהנו מהמענק. בהתאם, גם חילונים מתחתנים וחוגגים בר מצווה, אולם הצעד מיטיב בעיקר עם חרדים.
מעבר להעדפה של ציבור אחד על פני השני, יש עניין של שכל ישר: המוני ישראלים כבר פוקדים חופים, ברים, רחובות מרכזיים וקניונים. כשזה המצב, צריך להמשיך למנוע התקהלויות המוניות, ואין שום סיבה שההגבלה הזאת תחול רק על אירועים מסוג מסוים.