הממשלה רוצה לעשות שימוש בשב"כ לעוד שישה שבועות
כך עולה מהצעת החלטה שהביא הבוקר ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לאישור הממשלה בעקבות המלצתו של השר יובל שטיינץ. על פי ההצעה הממשלה תפעל לעגן את השימוש בטכנולוגית השב"כ לסיוע באיתור של מי שבא במגע עם חולי קורונה בחקיקה, כפי שהנחה בג"ץ. תזכיר חוק יופץ להערות הציבור בעוד שבועיים
הממשלה תבקש להאריך בשישה שבועות את השימוש בשב"כ במקביל להפצת תזכיר חוק שיעגן את הסמכות ובחינת חלופות. כך עולה מהצעה שהביא הבוקר (ב') ראש הממשלה, בנימין נתניהו, להחלטת השרים בעקבות המלצת ראש צוות השרים שעוסק בנושא, יובל שטייניץ.
- הרשות להגנת הפרטיות: "המשך השימוש בכלי השב"כ לא מוצדק ולא סביר"
- "השימוש בשב"כ יופסק ביום א' אם הממשלה לא תחליט לעגן הסמכות בחוק"
- "הסתמכות רק על השב"כ במעקב אחרי מגעים של חולי קורונה היא קונספציה שגויה"
על פי ההצעה, בעקבות דיון שערך אתמול נתניהו עם גורמים במשרד המשפטים ומשרד הבריאות, יופץ תזכיר חוק בנושא להערות הציבור בעוד שבועיים (18.5). ההערות יתקבלו תוך שבוע. עד שיושלם התהליך, הממשלה תבקש מוועדת המשנה להאריך את סמכות השב"כ בעוד 6 שבועות לפחות.
החלטת הממשלה שתובא לאישור היא בעקבות פסיקת בג"ץ, לפיה את השימוש בשב"כ לאיתור מי שבא במגע עם חולים בשבועיים לפני שאובחנו כדי שיכנס לבידוד יש לעגן בחקיקה. ועדת המשנה למודיעין, בראשות גבי אשכנזי, נתנה לממשלה עד מחר (ג') לעדכן אותה אם בכוונתה לקדם את הצעת החוק, כדי שתקיים דיון בחלופות אפשרויות.
נציין כי אתמול הודיעה הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים שהיא מתנגדת להמשך השימוש בכלי השב"כ כסיוע למשרד הבריאות בחקירות אפידמולוגיות. מנייר עמדה ששלחה הרשות למעוצה הציבורית להגנת הפרטיות – הגוף המייעץ לשר המשפטים בנושא - היא המליצה לפנות לחלופות אחרות (כגון אפליקציות אזרחיות) כדי לסייע למשרד הבריאות, ולא לעגן את הסמכות בחקיקה.